Loading...

Groene stroom Beverwijk Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op met milieuvriendelijke, duurzame bronnen zoals biomassa, zon, aardwarmte, bodemwarmte, waterkracht. Zie ook alle top-4 alternatieve energiebronnen in juli 2021. Dit is beduidend beter voor het milieu in vergelijking met grijze stroom dat wordt opgewekt door middel van fossiele brandstoffen zoals aardgas, steenkool of aardolie. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Gelijk overstappen? Het assortiment Hollandse groene energie wordt alsmaar beter. Op basis van de duurzame energie checker kunnen jullie direct alle groene energieleveranciers in Beverwijk vergelijken. Wil jij ook geen gasververbruik meer? Zie ook het stappenplan voor energieneutraal wonen in Beverwijk of bekijk de actuele ‘groene’ energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Verrassend veel huishoudens en ondernemingen sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op met zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Interesse in de overstap naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas ten opzichte van grijze elektriciteit van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Indien je overstapt naar hernieuwbare energie draag je bij aan de ontwikkeling van groene energie.
 • Groene elektriciteit is gemiddeld amper duurder dan grijze elektriciteit.
 • Je eigen stroom weer terugleveren kan natuurlijk ook. In de volksmond heet dat ‘salderen’, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Beverwijk

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Beverwijk vergelijken (juli 2021)? Open dan onze energievergelijker! Vul jouw gegevens in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Vervolgens vind je de best matchende groene bedrijven. Is groene stroom / energie duurder dan grijze elektra? Helemaal niet! Mede door subsidieregelingen en forse welkomstbonussen is overstappen naar groene energie zeer interessant. Probleemloos groene stroom in Beverwijk vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Start met je postcode en huisnummer (tarieven verschillen per woongebied in Noord-Holland).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (gas en elektriciteit).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Check het kopje “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Je kunt denken aan windturbines of zonnepanelen.
 6. Beslis of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (jij mag er van vanuit gaan dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Ga voor het contract dat in jullie behoeftes voorziet. Kies meteen voor het meest aantrekkelijk geprijsde abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: overstapbonus Innova Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen zoals biomassa, waterkracht, windenergie, zonne-energie, aardwarmte vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de CO-2 uitstoot wordt flink gereduceerd. En wat je niet mag vergeten, alternatieve energie raakt nooit op. Dit in tegenstelling tot kolen, petroleum, aardgas, aardolie (grijze elektra). De verbranding van deze fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Zet jij je in voor een milieuvriendelijk Nederland? Hieronder vind je de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in juli 2021. Ook interessant: groene energie Overdinkel vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op waarbij de lucht niet vervuild wordt. Het broeikaseffect kan zo enorm gereduceerd worden. Switchen naar windenergie? Kies voor een maatschappij die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of neem een aandeel in een winddeel van een windmolen als De Grote Geert (Delfzijl).

Zonne-energie Beverwijk

Energie van de zon is een duurzame bron die nooit opraakt. Stap ook over naar zonnestroom, en installeer zonneboilers en zonnecellen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of selecteer in onze groene energie vergelijker de duurzame “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa levert ruim 55% van alle beschikbare duurzame energie. Biomassa energie ontstaat door de verbranding / gassing van organisch afval zoals resten uit de tuin. Hier komt warmte uit voort. De oorsprong van de biomassa is doorgaans twijfelachtig. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, dit heet bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit passen we toe voor het verwarmen van woningen. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: een combinatie van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Beverwijk.

groene-stroom-beverwijk

Een energieneutrale woning in Beverwijk rond juli 2021

Met deze website ontdek je uitgebreide details over groene stroom Beverwijk. Interessant, waarom nog een stroomcontract afsluiten, terwijl jij ook zelfvoorzienend kan zijn. Een appartement met een bescheiden of geen energielasten heet een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Beverwijk wint aan interesse. Een huis als dit verwezenlijk jij op de volgende manier:

 • Jullie huis uitrusten met een goede isolatie.
 • Gas en stroom gebruik verminderen.
 • De benodigde energiemet eigen materiaal genereren.

De elektra consumptie reduceren is te realiseren door te letten op het A++ label en actief te letten op energie. Onder andere beperkt elektrisch bijverwarmen” en radiatorfolie gebruiken. Het genereren van stroom is eenvoudig via zonnecellen, een (zonne) boiler of uiteraard een warmtepomp (ketel). Als het buiten koud is zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij jouw energiemaatschappij. Intussen, als je te veel opwekt kan je stroom terugleveren (salderen). Over een jaar gemeten heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de klassieke verwarmingsketel (als Vaillant, Intergas, Atag, Remeha of AWB) verboden. De “gewone” mono cv-ketel mag je dan alleen vervangen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride systeem is de opvolger van de CV. Ben jij ook bezig met de kwestie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de volgende modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp neemt energie uit ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt afgezogen. De gewonnen warmte gaat naar je cv-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor de centrale verwarming en heet tapwater (douche/bad). Het is dus een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een soort van airco-installatie) benut de energie uit plaatselijke lucht. De warmte uit de lucht wordt vervoerd naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. Het apparaat converteert de buitenlucht van 5 graden naar heet water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant nuttigt warmte uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het systeem converteert dit naar geschikte warmte voor het verwarmen van jouw appartement en water om te gebruiken. Het product kan twee dingen doen: verwarming in de koude maanden, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Beverwijk kan veel geld kosten. Echter, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp systeem. Deze installatie werkt samen met de HR-ketel. Niet al te duur, en probleemloos te installeren. Overigens verlagen jullie de bijdrage aan het broeikaseffect en kan je bezuinigen op maandelijkse energielasten. De prijs ligt zo tussen de €4100 t/m €6500. Mede door de toepasbare ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Kootstertille afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Op dit moment vind je de groene contracten niet bij alle bedrijven. In het bijzonder aanbieders zoals Engie, Powerpeers, Qurrent, Van de Bron, Eneco, Greenchoice zijn hierin gespecialiseerd. Via jullie adresgegevens detecteer je rap welke groene stroom aanbieders in Beverwijk voorhanden zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is erg gemakkelijk. Het stappenplan is: je actuele abonnement stopzetten en nadien een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen op groene stroom vraagt niet om aanpassingen aan de woning. Je volgende energieleverancier pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn best aantrekkelijk. Hedendaags zijn prijzen van groene energie Beverwijk een stuk lager wanneer je dit vergelijkt met de beginperiode. We horen van veel consumenten die overstappen naar duurzaam geproduceerde energie. Middels onze “groene” vergelijker reken je ‘t zelf uit.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een gevoel te geven van huidige pakketten vergelijk je in het overzicht hieronder toonaangevende stroom abonnementen. Let op: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook aanbieders van grijze gas en stroom. Door middel van de groene stroom vergelijker ontdek je vandaag nog welke contracten daadwerkelijk “groen” zijn.

Huidige contracten in de provincie Noord-Holland

 • Eneco – Modelcontract EcoStroom en AardGas
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 3 jaar vast
 • Vattenfall – Stroom en Gas Onbepaalde tijd
 • Delta – Groene Stroom en Gas Variabel

Energieprijzen Beverwijk vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energieleveranciers en kortingen voor elektra en gas.