Loading...

Groene stroom Kootstertille Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd door gebruik te maken van niet vervuilende, toekomstbestendige bronnen als zon, aardwarmte, biomassa, bodemwarmte, wind. Lees ook het kopje over voorbeelden van alternatieve energiebronnen in oktober 2022. Het is aanmerkelijk schoner wanneer je het vergelijkt met grijze stroom dat wordt geproduceerd via fossiele brandstoffen als aardgas, steenkool of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Probleemloos overstappen? De keuze m.b.t. Hollandse groene energie wordt steeds beter. Middels de duurzame energie checker kunnen jullie à la minute alle groene energieleveranciers in Kootstertille vergelijken. Kijk je ook uit naar een huis zonder gas? Bekijk direct onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Kootstertille en snuffel tussen de populaire milieuvriendelijke energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Steeds meer huishoudens en bedrijven stappen over naar een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend door zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Overweeg jij een pakket met schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk in vergelijking met grijze energie van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Indien je switcht naar hernieuwbare energie bevorder je de aanmaak van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is meestal net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze energie.
 • Reststroom terugleveren aan het net is zeker mogelijk. We noemen dat salderen, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • De duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Kootstertille

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Kootstertille vergelijken (oktober 2022)? Gebruik onze groene energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), voer het geschatte verbruik in en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Verder bekijk je alle beschikbare groene stroom maatschappijen. Is groene energie / stroom duurder dan normale stroom? Dit is niet het geval! Mede door subsidies voor groene stroom en hoge welkomstpremies en acties is het overstappen naar duurzame energie aantrekkelijker dan ooit. Gelijk groene stroom in Kootstertille vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Start met je postcode en huisnummer (de actuele tarieven schommelen per postcode in Friesland).
 2. Vul het geschatte verbruik in (gas en elektra).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Selecteer het kopje “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Dit kan zijn windmolens van eigen bodem of zonneweides.
 6. Beslis of je schone energie uit Nederland wilt (je weet dan zeker dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Klik op het aanbod wat je interessant vindt. Opties zijn een goedkoop energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: Enexis korting.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen als onder andere aarde, wind, bio, zon, water vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de CO-2 uitstoot is minimaal. Goed om te noemen, alternatieve energie is onuitputbaar. Heel anders i.v.m. aardolie, steenkool, aardgas, kolen (grijze energie). Het verbranden van deze fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Wil jij ook een beter milieu? Check snel alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in oktober 2022. Lees nu verder over groene energie Abbenes vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder luchtvervuiling effecten. Het effect van CO-2 is 50 keer lager dan grijze stroom. Switchen naar windenergie? Selecteer een energieleverancier die Hollandse windstroom aanbiedt. Of participeer in een collectieve windmolen zoals De Blauwe Reiger (Burgerbrug).

Zonne-energie Kootstertille

Onze zon is het type energie die nooit opraakt. Ontdek zelf de voordelen van zonnecellen, en installeer boilers en zonnepanelen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of markeer in de groene stroom vergelijker de optie “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Energie uit biomassa zorgt voor ruim 50% van de huidige voorradige duurzame energie. Biomassa energie ontstaat door vergissing en vergassing van organische dingen als hout en gft-afval. Hier komt warmte uit voort. De oorsprong van de biomassa is vaak onduidelijk. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, op die manier ontstaat bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit passen we toe voor het opwarmen van onze woning. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Achtkarspelen.

groene-stroom-kootstertille

Een energieneutrale woning in Kootstertille rond oktober 2022

Door middel van onze website lees je bruikbare details over groene stroom Kootstertille. Maar, waarom eigenlijk betalen voor stroom, terwijl jij ook zelf kan genereren. Een woonhuis met nauwelijks tot geen energienota typeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Kootstertille wint aan interesse. Zo’n huis verwezenlijk jij op basis van 3 factoren:

 • Jullie appartement uitrusten met een goede isolatie.
 • Het afnemen van energie minimaal houden.
 • De energie die je consumeert met eigen materiaal genereren.

De elektra consumptie minimaliseren is mogelijk door zuinige apparaten te kopen en dagelijks te focussen op stroom. Dan kun je denken aan “meer truien en dekens gebruiken” en een hr-ketel gebruiken. Zelfstandig energie-opwekken kan met zonnepanelen, een zonneboiler en steeds vaker met een warmtepomp (ketel). In de winter neem je stroom af bij jouw leverancier. Aan de andere kant, als je te veel opwekt kan je stroom terugleveren (salderen). Al met al realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de “gewone” mono cv-ketel (zoals o.a. Atag, Intergas, Vaillant, Remeha of Nefit) uitgefaseerd. De huidige hr-ketel mag je dan slechts vervangen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem worden veel toegepast. Ben jij ook bezig met de kwestie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de volgende soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp profiteert van warmte uit de ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt vervoerd. Deze warmte wordt gebruik door de CV-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor het opwarmen van je huis en voor het efficiënt opwarmen van water. In dit geval hebben we het over een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een speciale buitenventilator) haalt energie uit de omgevingslucht. De gewonnen warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. De installatie verandert de koude buitenlucht naar heet gebruikswater rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp profiteert van energie uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. Het vernuftige systeem converteert dit naar praktische warmte voor het aansturen van de verwarming van jullie woning en kraanwater. De installatie kan twee dingen doen: verwarming in de koude maanden, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Kootstertille vergt een hele investering. Goed om te weten, je kunt besparen: een hybride warmtepomp. De warmtepomp wordt aangesloten op de op gas draaiende ketel. Niet al te duur, en simpel te plaatsen. Verder verminder jij de bijdrage aan het broeikaseffect en besparen jullie op energienota. De investering schommelt tussen €2800 – €6600. Dankzij de huidige ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Nu ook online: groene stroom in St. Jacobiparochie afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Op dit moment is dat geen optie bij alle maatschappijen. Unieke partijen als Engie, Van de Bron, Pure Energie, Qurrent, Greenchoice, Eneco zijn hierin gespecialiseerd. Door je postcode in te vullen ontdek jij moeiteloos welke groene stroom aanbieders in Kootstertille beschikbaar zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is zo gepiept. De beste manier: je lopende levering annulerenen nadien een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen op groene stroom benodigt geen verdere actie van jou kant. Je aanstaande maatschappij handelt alles af.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven vinden weaanlokkelijk. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Kootstertille flink lager in verhouding tot enkele jaren geleden. Er zijn steeds meer consumenten die daardoor overstappen naar duurzaam geproduceerde energie. Door middel van onze groene stroom vergeljker check je ’t verschil met grijze stroom.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een indruk te geven van beschikbare contracten ontdek je hieronder vaak bestelde energiepakketten. Belangrijk: je vind daarbij ook diverse pakketten met grijze gas en stroom. Dankzij onze groene energie check achterhaal je ogenblikkelijk welke abonnementen echt duurzaam en schoon zijn.

Huidige contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas 1 Jaar Vast

Energieprijzen Kootstertille vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energieleveranciers en deals voor elektra en gas.