Loading...

Groene stroom St. Jacobiparochie Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op door middel van milieubewuste, onuitputbare bronnen als biomassa, aardwarmte, bodemwarmte, waterkracht, zon. Spring voor meer info naar voorbeelden van alternatieve energiebronnen in december 2022. Dit is beduidend duurzamer dan grijze stroom dat wordt gecreëerd aan de hand van fossiele brandstoffen als bijv. aardolie, aardgas of steenkool. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Simpel overstappen? Het aantal leveranciers van groene energie van Nederlandse bodem is enorm toegenomen. Dankzij de duurzame energie check kunnen jullie direct alle groene energieleveranciers in St. Jacobiparochie vergelijken. Streven jullie ook naar een gasloze woning? Zie ook de uitgebreide info over energieneutraal wonen in St. Jacobiparochie en overweeg de meest afgesloten duurzame energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Verrassend veel woningeigenaren en bedrijven stappen over naar een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend met behulp van zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Interesse in de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten als je het vergelijkt met grijze energie van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Wanneer je kiest voor hernieuwbare energie bevorder je innovatie op het gebied van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is in de regel net zo goedkoop als grijze energie.
 • Reststroom terugleveren aan het net is zeer lucratief. We hebben het dan over salderen, je krijgt hier een compensatie voor.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in St. Jacobiparochie

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in St. Jacobiparochie vergelijken (december 2022)? Gebruik onze duurzame energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), voer het geschatte verbruik in en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Dan ontdek je de best matchende groene stroom aanbieders. Is groene energie / stroom kostbaarder dan normale stroom? Dat hoeft niet zo te zijn! Middels subsidieregelingen en hoge cash-back acties is overstappen naar groene stroom voor iedereen aan te raden. Binnen een paar minuten groene stroom in St. Jacobiparochie vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen van elektra zijn afhankelijk van regio in Friesland).
 2. Vul het geschatte verbruik in (gas en stroom).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Ga naar het menu “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Bijv. specifiek stroom van windturbines of zonnepanelen.
 6. Kies of jij schone energie uit Nederland wilt (dit is vaak een garantie dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Kies het contract dat in jullie behoeftes voorziet. Maak een keuze voor het meest aantrekkelijk geprijsde contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: actie van Clean Energy.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen als bijv. zonne-energie, waterkracht, bodemwarmte, biomassa, windenergie zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de invloed op broeikaseffect zijn amper meetbaar. Daarnaast, dit type alternatieve energie raakt nooit op. Dit in tegenstelling tot steenkool, aardolie, kolen, aardgas (vuile energie). De verwerking van onze fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Kies jij bewust voor een groene leefomgeving? Bekijk dan de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Zoek ook naar groene energie Hillegom vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder luchtvervuiling effecten. De CO-2 uitstoot is 50 keer lager dan grijze stroom. Switchen naar windenergie? Selecteer een stroomaanbieder met groene windstroom. Of kies voor een winddeel van bijvoorbeeld De Bonte Hen (Burgerbrug).

Zonne-energie St. Jacobiparochie

Zonnestroom is een schone energiebron die nooit opraakt. Profiteer zelf van energie van de zon, en kies voor zonneboilers of panelen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of markeer in onze groene energie checker de duurzame “zonne-energie”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa zorgt voor ruim 50% van alle duurzame energie. Biomassa-energie wordt gemaakt door het verbranden van organisch afval zoals etensresten. Dit produceert warmte. De herkomst van biomassa is niet altijd duidelijk. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, we noemen dat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en gebruiken dit voor verwarming + warm tapwater. Dit kan je doen met een warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente het Bildt.

groene-stroom-st-jacobiparochie

Een energieneutrale woning in St. Jacobiparochie rond december 2022

Aan de hand van Groenestroomaanbieding.nl bekijk je bruikbare informatie over groene stroom St. Jacobiparochie. Interessant, waarom zou ik elektriciteit inkopen, wanneer men ook zelf kan produceren. Een woonhuis met een verwaarloosbare of geen energiekosten betitelen we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in St. Jacobiparochie is onderwerp van gesprek. Een woning als dat bereiken jullie op de volgende manier:

 • Jullie appartement uitrusten met een goede isolatie.
 • De energiebehoefte verlagen.
 • De benodigde energiemet eigen materiaal genereren.

De consumptie van elektriciteit verlagen is te realiseren door te letten op het A++ label en wekelijks een analyse te maken van jullie gebruik. O.a. “de oven efficiënt gebruiken” en gebruik ‘kleurdoekjes’ om verschillende wassen te combineren. Het genereren van stroom gaat middels zonnepanelen, een zonneboiler en steeds vaker met een warmtepompsysteem. In het najaar en winter heb je wel stroom nodig van jouw leverancier. Evengoed, wanneer je overhoud kun jij (energie) terugleveren (salderen). Wanneer je dit verrekent spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de klassieke hr-ketel (Vaillant, Intergas, Nefit, AWB of Atag) uitgesloten. De oude & vertrouwde CV-ketel op gas mag je dan uitsluitend inruilen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp is sterk in opkomst. Denk je aan de mogelijkheid: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan onderstaande type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron de afgevoerde warme ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt vervoerd. De gewonnen warmte komt bij de CV terecht. De ketel gebruikt de warmte voor verwarming (vloer / radiator) en voor het efficiënt opwarmen van water. Eigenlijk een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (met een soort ventilator) haalt warmte uit de lucht. Deze warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp die je in de woning plaatst. De installatie zet de koude lucht om in naar opgewarmd water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp profiteert van warmte uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het systeem vormt dit om naar naar geschikte warmte voor de centrale verwarming van je woning en douchewater. Deze setup werkt 2 kanten op: warmte in de herfst en winter, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in St. Jacobiparochie is kostbaar. Goed nieuws, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp. Een combinatie van een warmtepomp met de gasgestookte ketel. Goedkoop, en eenvoudig te plaatsen. Daarbij minimaliseer jij de CO-2 uitstoot en bespaart men op de energierekening. Het tarief schommelt tussen €2600 t/m €7900. Via de actuele ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Buurmalsen afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Hedendaags is dit niet mogelijk bij alle maatschappijen. Specifieke organisaties zoals Engie, Greenchoice, Pure Energie, Qurrent, Powerpeers, Van de Bron focussen hierop. Wanneer je jouw postcode invoert lees jij onmiddellijk welke groene stroom aanbieders in St. Jacobiparochie operationeel zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is zo gepiept. Wat je moet doen is: jullie huidige levering opzeggen en hierna een groen energiecontract afsluiten. Overstappen op groene stroom vereist geen aanpassingen aan de woning. Je toekomstige leverancier doet dit voor jou.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn opvallend aanlokkelijk. Op dit ogenblik zijn prijzen van groene energie St. Jacobiparochie een stuk lager als je het afzet tegen een paar jaar terug. Er zijn behoorlijk wat consumenten die mede hierdoor neigen naar dit milieuvriendelijke alternatief. Met behulp van onze “groene” vergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een gevoel te geven van verschillende energiepakketten bekijk je in het overzicht hieronder toonaangevende contracten. Update: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook acties met grijze gas en stroom. Aan de hand van de duurzame energie check detecteer je moeiteloos welke maatschappijen “schoon” zijn.

Populaire contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 2 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 1 jaar
 • Nederlandse Energie Maatschappij – Modelcontract Groene Stroom en Gas

Energieprijzen St. Jacobiparochie vergelijken Vergelijk de beste groene energiemaatschappijen en aanbiedingen voor gas en elektriciteit.