Loading...

Groene stroom Buurmalsen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we met schone, toekomstbestendige bronnen als zon, wind, aardwarmte, bodemwarmte, biomassa. Zie ook alle voorbeelden van alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is een stuk milieuvriendelijker in vergelijking met grijze elektra dat wordt gegenereerd op basis van fossiele brandstoffen als bijv. steenkool, aardgas of aardolie. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Gelijk overstappen? De keuze m.b.t. Hollandse groene energie wordt alsmaar beter. Middels onze groene energie check kun je rap alle groene energieleveranciers in Buurmalsen vergelijken. Wil jij ook gasvrij wonen? Raadpleeg hiervoor onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Buurmalsen en check de huidige ‘groene’ energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Opvallend veel mensen en ZZP’ers switchen naar een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom met zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Denk jij na over het overstappen naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas ten opzichte van grijze energie van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Wanneer je kiest voor hernieuwbare energie motiveer je verdere uitbreiding van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is meestal nauwelijks duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren behoort tot de mogelijkheden. In de volksmond heet dat ‘salderen’, je krijgt hier een compensatie voor.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Buurmalsen

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Buurmalsen vergelijken (december 2022)? Begin direct met de energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, voer het geschatte verbruik in en selecteer het type groene stroom en groen gas. Verder detecteer je de meest relevante groene leveranciers. Is groene stroom / energie kostbaarder dan normale stroom? Dit is niet het geval! Dankzij subsidieregelingen en hoge welkomstpremies is het overstappen naar duurzame energie voor iedereen aan te raden. À la minute groene stroom in Buurmalsen vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen zijn afhankelijk van postcode in Gelderland).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (gas en elektra).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Breng dat in mindering.
 4. Ga naar het kopje “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Bijv. specifiek stroom van windmolens uit NL of zonneparken.
 6. Kies of jij schone energie wilt afnemen uit Nederland (jij mag er van vanuit gaan dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Maak een keuze voor het abonnement dat je wensen dekt. Ga voor het voordeligste pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: vergelijk tarieven Huismerk Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen zoals bodem, zon, bio, aarde, wind veroorzaken geen luchtvervuiling en ook de schadelijke CO-2 uitstoot wordt flink gereduceerd. Goed om te noemen, de genoemde alternatieve energie is niet uitputbaar. Dat is een ander verhaal dan petroleum, aardolie, kolen, aardgas (vuile elektriciteit). Het verbranden van deze fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Kies jij bewust voor een milieuvriendelijk Nederland? Ontdek dan de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Mensen zochten ook naar: groene energie Rolde vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom op een hele verantwoorde manier. Het effect van CO-2 kan zo enorm gereduceerd worden. Switchen naar windenergie? Stap over naar een leverancier die stroom inkoopt van windmolens. Een alternatief is een gezamenlijk windmolenproject als De Trouwe Wachter (Burgerbrug).

Zonne-energie Buurmalsen

Onze zon is een vorm van hernieuwbare energie die nooit opraakt. Kies ook voor zonne energie, en ga voor zonneboilers en zonnecellen. Participeer in een zonnepanelenpark. Of markeer in onze groene energie vergelijker de duurzame “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa energie beslaat meer dan de helft van de actuele leverbare duurzame energie. Energie vanuit biomassa wordt geproduceerd door de verbranding / gassing van organische dingen als mest en maïs. Hiermee genereert men warmte. Waar biomassa precies vandaan komt is niet altijd duidelijk. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), zo ontstaat bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit zetten we in voor het verwarmen van woningen. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Ook is er zoiets als stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Geldermalsen.

groene-stroom-buurmalsen

Een energieneutrale woning in Buurmalsen rond december 2022

Met behulp van Groenestroomaanbieding.nl detecteer je belangrijke toelichting op groene stroom Buurmalsen. Interessant, hoezo betalen voor stroom, terwijl jij ook zelf kan genereren. Een woonhuis met nauwelijks tot geen energienota beschrijven we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Buurmalsen is een wens van vele. Zo’n huis bereiken jullie door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jouw appartement redelijk tot goed isoleren.
 • Elektra en gas afname zo laag mogelijk houden.
 • De benodigde energieopwekking middels panelen.

Het verbruik van elektra verminderen is mogelijk door te kiezen voor producten met A++ label en actief te letten op jullie gebruik. Bijvoorbeeld “beperkt elektrisch bijverwarmen” en radiatorfolie gebruiken. Het zelf opwekken van stroom kan met zonnepanelen, een zonne-boiler of een warmtepomp (ketel). In het najaar en winter neem je stroom af bij het energie-aanbieder. Daarentegen, in de zomer lever jij terug aan het net (salderen). Al met al kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de gebruikelijke gasgestookte ketel (zoals Nefit, Intergas, Remeha, Vaillant of AWB) uitgesloten. De huidige gasgestookte ketel mag je dan uitsluitend inwisselen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride systeem is sterk in opkomst. Overweeg jij de optie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over onderstaande type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron de afgevoerde warme ventilatielucht net voor het naar buiten wordt geventileerd. De warmte uit de lucht komt bij de CV terecht. De ketel gebruikt de warmte voor het aansturen van de verwarming en voor het efficiënt opwarmen van water. Installateurs spreken hier over een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een speciale buitenventilator) onttrekt de energie uit de lucht. De onttrokken warmte wordt geleidt naar een warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Het apparaat converteert de buitenlucht van 5 graden naar heet gebruikswater van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant neemt energie uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het vernuftige systeem vormt dit om naar naar toepasbare warmte voor het opwarmen van jullie appartement en kraanwater. Het systeem werkt 2 kanten op: verwarming in de koude maanden, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Buurmalsen is duur. Goed nieuws, je kunt besparen: een hybride warmtepomp installatie. De warmtepomp wordt aangesloten op de op gas draaiende ketel. Goedkoop, en eenvoudig te plaatsen. Daarnaast reduceer je de CO-2 uitstoot en besparen jullie op de energiekosten. De inkoopprijs schommelt tussen €3300 – €6400. Mede door de ruime ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Lioessens afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Vandaag de dag kan dit niet bij alle bedrijven. Vooral aanbieders als Engie, Van de Bron, Pure Energie, Greenchoice, Eneco, Powerpeers maken dit mogelijk. Wanneer je jouw postcode invoert detecteer jij vandaag nog welke groene stroom aanbieders in Buurmalsen operationeel zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is kinderspel. Twee acties zijn belangrijk: je lopende pakket stopzetten en aansluitend een andere, groene maatschappij nemen. Op groene stroom overstappen benodigt geen aanpassingen aan de woning. Jullie aanstaande aanbieder regelt het papierwerk.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeer schappelijk. Vandaag de dag zijn de prijzen van groene energie Buurmalsen fors lager in vergelijking met een paar jaar terug. Er zijn veel mensen die switchen naar duurzaam geproduceerde energie. Middels onze groene stroom vergeljker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een indruk te geven van diverse energie-abonnementen ontdek je hierna de meest populaire energiepakketten. Kanttekening: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook contracten op basis van grijze gas en stroom. Door onze groene stroom checker detecteer je snel welke contracten daadwerkelijk “schoon” zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – Modelcontract EcoStroom en AardGas
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 3 jaar Actie
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 3 jaar vast Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast

Energieprijzen Buurmalsen vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energiebedrijven en kortingsacties voor elektra en gas.