Loading...

Groene stroom Rolde Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd met reine, onuitputbare bronnen als aardwarmte, bodemwarmte, zon, biomassa, wind. Zie ook alle populaire alternatieve energiebronnen in april 2024. Dit is beduidend schoner in vergelijking met grijze stroom dat wordt voortgebracht d.m.v. fossiele brandstoffen als aardgas, steenkool of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Probleemloos overstappen? De keuze m.b.t. groene Nederlandse energie is enorm toegenomen. Middels de duurzame energie check kan je moeiteloos alle groene energieleveranciers in Rolde vergelijken. Wil jij ook 0 op de meter? Zie ook onze informatie over energieneutraal wonen in Rolde en overweeg de populaire ‘groene’ energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Steeds meer huishoudens en bedrijven ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom dankzij zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Ben jij bezig met een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten in vergelijking met grijze energie van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het maken van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Indien je switcht naar hernieuwbare energie vergroot je verdere uitbreiding van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is standaard verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze energie.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren kan interessant zijn. We spreken hier over “salderen”, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Rolde

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Rolde vergelijken (april 2024)? Open dan onze energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Dan vergelijk je alle beschikbare groene energieleveranciers. Is groene stroom duurder dan grijze energie? Dat hoeft niet zo te zijn! Mede door subsidieregelingen en hoge welkomstpremies en acties is het overstappen naar duurzame energie aantrekkelijker dan ooit. Vandaag nog groene stroom in Rolde vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (tarieven zijn afhankelijk van woongebied in Drenthe).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (gas en elektriciteit).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Trek dit daarvan af.
 4. Klik op het menu “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Bijvoorbeeld windmolens uit NL of zonnepanelen.
 6. Kies bewust of je schone energie wenst van eigen bodem (je weet dan zeker dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Selecteer het voorstel wat je interessant vindt. Ga voor een goedkoop pakket of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: energie vergelijken bij Noordelijk Lokaal Duurzaam.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen als bijv. biomassa, aardwarmte, windenergie, waterkracht, bodemwarmte veroorzaken geen luchtvervuiling en de invloed op broeikaseffect zijn amper meetbaar. En wat je niet mag vergeten, deze vorm van alternatieve energie is onuitputtelijk. Heel anders i.v.m. steenkool, aardolie, petroleum, aardgas (grijze elektra). Het huidige verbranden van fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Streef jij naar een milieuvriendelijk Nederland? Hieronder vind je de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in april 2024. Mensen zochten ook naar: groene energie Gorinchem vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. De CO-2 uitstoot is 50 keer lager dan grijze stroom. Overstappen naar windenergie? Selecteer een energiemaatschappij die stroom inkoopt van windmolens. Of kies voor een collectieve windmolen zoals Het Rode Hert (Culemborg).

Zonne-energie Rolde

Zonnestroom is een bron die oneindig gebruikt kan worden. Ontdek zelf de voordelen van zonnecellen, en investeer in zonneboilers en zonnecellen. Participeer in een zonnepanelenpark. Of selecteer in onze groene energie vergelijker de variant “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van de actuele leverbare duurzame energie. Energie uit biomassa kent z’n oorsprong in het branden / vergissen van organische stoffen als resten uit de tuin. Hier komt warmte uit voort. De afkomst van biomassa is vaak onduidelijk. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), dit is in feite bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit wenden we aan voor het verwarmen van woningen. Dit kan je doen met een warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Aa en Hunze.

groene-stroom-rolde

Een energieneutrale woning in Rolde rond april 2024

Door middel van Groenestroomaanbieding.nl detecteer je alle details over groene stroom Rolde. Echter, waarom betalen voor stroom, terwijl jij ook zelf kan produceren. Een woonhuis met een nihile of geen energiekosten heet een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Rolde zien we steeds meer. Zo’n woning bereiken jullie op basis van 3 factoren:

 • Jullie appartement zo goed mogelijk isoleren.
 • Het verbruik van energie minimaliseren.
 • De vereiste energie zelfstandig producten.

Het gebruik van elektra minimaliseren is mogelijk door te kiezen voor producten met A++ label en actief te letten op energie. Bijvoorbeeld “een efficiënte douchekop kopen” en tochtstrips gebruiken. Het zelf opwekken van stroom is eenvoudig via zonnecellen, een boiler en steeds vaker met een warmtepomp installatie. In de winter neem je stroom af bij het maatschappij. Evenwel, als het warm is lever je stroom terug (salderen). Uiteindelijk heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de oude en vertrouwde mono cv-ketel (zoals o.a. Remeha, Vaillant, Nefit, Intergas of Atag) verbannen. De “oude” CV-ketel op gas mag je dan enkel inruilen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride oplossing is sterk in opkomst. Overweeg jij de optie: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor onderstaande soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp profiteert van de afgevoerde warme ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt afgezogen. De gewonnen warmte gaat rechtstreeks naar jouw CV. De HR-ketel past deze warmte toe voor het verwarmen van de woning en warm water (keuken / badkamer). Eigenlijk een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een airco-achtig apparaat) haalt warmte uit de buitenlucht. De warmte uit de lucht wordt overgedragen aan de warmtepomp die je in de woning plaatst. Het apparaat transformeert de buitenlucht naar opgewarmd water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp onttrekt warmte uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het vernuftige systeem vormt dit om naar naar toepasbare warmte voor het aansturen van de verwarming van jullie appartement en het tapwater. Het apparaat heeft een dubbele functie: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Rolde kan veel geld kosten. Maar, er is een middenweg: een hybride warmtepomp systeem. Deze installatie werkt samen met de gasgestookte ketel. Niet al te duur, en probleemloos te plaatsen. Overigens verlagen jullie de bijdrage aan het broeikaseffect en bespaart men op energielasten. De inkoopprijs ligt tussen de €2600 t/m €6800. Dankzij de interessante ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Barger-Compascuum afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Momenteel tref je de groene abonnementen niet bij alle aanbieders. Specifieke partijen als Van de Bron, Greenchoice, Qurrent, Engie, Pure Energie, Eneco zijn hierin gespecialiseerd. Door je postcode in te vullen check je direct welke groene stroom aanbieders in Rolde voorhanden zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is erg simpel. Het stappenplan is: je lopende abonnement beëindigen en daarna een andere, groene maatschappij nemen. Op groene stroom overstappen vereist geen verdere woningaanpassingen. Jullie toekomstige energieleverancier regelt alles.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn erg interessant. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Rolde een stuk lager in vergelijking met jaren geleden. We horen van veel mensen die om deze reden voorkeur hebben voor stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Middels onze groene energie vergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een indruk te geven van diverse energiepakketten vind je bijgaand toonaangevende energiepakketten. Let op: je vind daarbij ook diverse acties met grijze gas en stroom. Middels de duurzame energie check vind je gemakkelijk welke abonnementen echt milieuvriendelijk zijn.

Huidige contracten in de provincie Drenthe

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas Budget Vast 1 jaar

Energieprijzen Rolde vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energieleveranciers en welkomstpremies voor elektra en gas.