Loading...

Groene stroom Gorinchem Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt via schone, onuitputtelijke bronnen zoals biomassa, zon, aardwarmte, waterkracht, bodemwarmte. Zie ook alle populaire alternatieve energiebronnen in december 2023. Het is een stuk beter voor het milieu als je het afzet tegen grijze stroom dat wordt voortgebracht middels fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardgas, steenkool of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Direct overstappen? De keuze m.b.t. echte groene energie is enorm toegenomen. Op basis van de groene stroom vergelijker kun jij spoedig alle groene energieleveranciers in Gorinchem vergelijken. Kijk je ook uit naar een gasloze woning? Scroll meteen naar onze informatie over energieneutraal wonen in Gorinchem of doorzoek de meest afgesloten ‘groene’ energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Steeds meer mensen en ondernemers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of genereren zelf stroom met zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Oriënteer jij je op een pakket met schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk als je het vergelijkt met grijze elektriciteit van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Zodra jij switcht naar hernieuwbare energie bevorder je de productie van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is gewoonlijk net zo goedkoop als grijze energie.
 • Reststroom terugleveren aan het net kan interessant zijn. We hebben het dan over salderen, je krijgt hier een compensatie voor.
 • De duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Gorinchem

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Gorinchem vergelijken (december 2023)? Ga aan de slag met de groene energievergelijker! Vul jouw gegevens in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. In de volgende stap detecteer je alle beschikbare groene bedrijven. Is groene stroom / energie kostbaarder i.v.m. grijze elektriciteit? Gelukkig is dat niet waar! Via subsidies vanuit de overheid en hoge welkomstaanbiedingen is overstappen naar groene energie helemaal niet zo gek. Binnen een paar minuten groene stroom in Gorinchem vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Start met je postcode en huisnummer (de actuele tarieven verschillen per regio in Zuid-Holland).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (gas en stroom).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Gebruik de optie “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens of zonnepanelen.
 6. Denk na of jij de schone energie uit Nederland wil afnemen (jij mag er van vanuit gaan dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Klik op het pakket dat bij jou past. Bijvoorbeeld het goedkoopste pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: oversluiten Oxxio.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen zoals bodemwarmte, zonne-energie, waterkracht, windenergie, aardwarmte vervuilen de lucht nauwelijks en de CO-2 uitstoot is nauwelijks aanwezig. Vergeet niet, dit type alternatieve energie raakt nooit op. Dat is een ander verhaal dan aardolie, kolen, steenkool, aardgas (vuile energie). Het toepassen van onze fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Streef jij naar een groene leefomgeving? Check snel alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Mensen zochten ook naar: groene energie Ven-Zelderheide vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Het broeikaseffect blijft zeer beperkt. Interesse in windenergie? Switch naar een maatschappij die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of neem een aandeel in een winddeel van bijvoorbeeld De Jonge Held (Delfzijl).

Zonne-energie Gorinchem

Zonne-energie is een duurzame bron die nooit opraakt. Stap ook over naar zonnestroom, en kies voor zonneboilers of panelen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of markeer in de vergelijkingstool de duurzame “zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa energie zorgt voor ruim 50% van de duurzame energie in Nederland. Biomassa energie wordt gemaakt door vergissing en vergassing van organische stoffen als aardappelschillen. Dit genereert warme lucht. De oorsprong van de biomassa is vaak onduidelijk. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, we noemen dat bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit passen we toe voor een warm huis en warm water. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Soms is ook stadswarmte een optie: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Gorinchem.

groene-stroom-gorinchem

Een energieneutrale woning in Gorinchem rond december 2023

D.m.v. Groenestroomaanbieding.nl vind je praktische informatie over groene stroom Gorinchem. Alleen, waarom stroom afnemen, als je ook zelfvoorzienend kan zijn. Een appartement met een lage of geen energiekosten noemen we een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Gorinchem zien we steeds meer. Zo’n huis bereiken jullie aan de hand van drie aspecten:

 • Jouw huis redelijk tot goed isoleren.
 • Elektra en gas afname reduceren.
 • De energie die je consumeert lokaal opwekken.

De elektra consumptie reduceren is te realiseren door A++ apparaten aan te schaffen, en dagelijks te focussen op energie. O.a. “een programmeerbare thermostaat” en zo min mogelijk halogeenverlichting gebruiken. De productie van energie gaat middels zonnepanelen, een boiler of een warmtepomp. In koude periodes zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij je energiemaatschappij. Alleen, in de warmte maanden kun jij (energie) terugleveren (salderen). Wanneer je dit verrekent spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de “oude” hr-ketel (Remeha, Intergas, AWB, Vaillant of Nefit) uitgefaseerd. De welbekende hr-ketel mag je dan alleen vervangen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem worden veel toegepast. Is het een optie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker het lijstje hieronder met de types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp nuttigt de afgevoerde warme ventilatielucht net voor het naar buiten wordt afgevoerd. De warmte die hieruit ontstaat wordt gebruik door de CV-ketel. Je ketel verwerkt deze warmte voor het aansturen van de verwarming en voor warm tapwater. Oftewel: een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een airco-achtig apparaat) onttrekt de energie uit omgevingslucht. De onttrokken warmte gaat naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. De installatie verandert de koude buitenlucht naar opgewarmd water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp nuttigt energie uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp verandert dit naar bruikbare warmte voor de opwarming van je appartement en douchewater. Deze setup kent 2 toepassingen: een warm huis in de winter, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Gorinchem is duur. Goed om te weten, je kunt besparen: een hybride warmtepomp installatie. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de HR-ketel. Voordelig, en simpel te installeren. Tevens verklein je het negatieve CO2 effect en besparen jullie op energienota. De prijs ligt in de range tussen de €2500 en €6200. Via de interessante ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Opende afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Tegenwoordig vind je de groene contracten niet bij alle bedrijven. Vooral bedrijven zoals Van de Bron, Eneco, Qurrent, Greenchoice, Powerpeers, Pure Energie verzorgen dit voor je. Op basis van je postcode tref jij moeiteloos welke groene stroom aanbieders in Gorinchem operationeel zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is makkelijker dan je denkt. Twee acties zijn belangrijk: jullie huidige abonnement opzeggen en nadien een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Op groene stroom overstappen behoeft geen aanpassingen in de meterkast. Jouw nieuwe maatschappij doet dit voor jou.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeer aanlokkelijk. Op dit moment zijn de prijzen van groene energie Gorinchem fors lager in vergelijking met een paar jaar terug. Er zijn behoorlijk wat families die om deze reden switchen naar duurzaam geproduceerde energie. Aan de hand van onze groene stroom vergeljker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een impressie te geven van huidige energiepakketten tref je onderstaand de meest populaire stroomcontracten. Update: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook aanbiedingen voor grijze gas en stroom. D.m.v. de duurzame energie check check je moeiteloos welke contracten daadwerkelijk milieuvriendelijk zijn.

Geldige contracten in de provincie Zuid-Holland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 3 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Gorinchem vergelijken Vergelijk de beste groene energiemaatschappijen en deals voor elektriciteit en gas.