Loading...

Groene stroom Ven-Zelderheide Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt via reine, toekomstbestendige bronnen als wind, waterkracht, aardwarmte, bodemwarmte, zon. Lees ook het kopje over top-4 alternatieve energiebronnen in mei 2024. Het is veel toekomstbestendiger wanneer je het vergelijkt met grijze stroom dat wordt geproduceerd aan de hand van fossiele brandstoffen zoals o.a. aardgas, steenkool of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Snel overstappen? Het aantal aanbieders van 100% groene energie uit Nederland is enorm toegenomen. Door gebruik te maken van de groene stroom vergelijker kan jij snel alle groene energieleveranciers in Ven-Zelderheide vergelijken. Is jouw doel ook een gasloze woning? Bekijk direct het stappenplan voor energieneutraal wonen in Ven-Zelderheide of bekijk de recente ‘groene’ energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Steeds meer huizeneigenaren en bedrijven switchen naar een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend door zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Oriënteer jij je op de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk wanneer met dit legt naast grijze stroom van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Op het moment dat je switcht naar hernieuwbare energie bevorder je verdere uitbreiding van groene energie.
 • Groene elektriciteit is meestal nauwelijks duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Reststroom terugleveren is zeer lucratief. Dit heet salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Ven-Zelderheide

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Ven-Zelderheide vergelijken (mei 2024)? Ga aan de slag met de duurzame energievergelijker! Vul jouw gegevens in, geef een schatting van je verbruik en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Vervolgens vergelijk je alle beschikbare groene aanbieders. Is groene stroom kostbaarder i.v.m. grijze energie? Dat hoeft niet zo te zijn! Mede door subsidies en hoge cash-back acties is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom beslist aan te raden. Zonder problemen groene stroom in Ven-Zelderheide vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (de actuele tarieven verschillen per woongebied in Limburg).
 2. Voer je verwachte gebruik in (gas en stroom).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Verreken dit dan direct.
 4. Ga naar het filter “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Bijv. specifiek stroom van Nederlandse windparken of zonnepanelen.
 6. Selecteer of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (jij mag er van vanuit gaan dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Klik op het contract dat in jullie behoeftes voorziet. Maak een keuze voor het meest betaalbare contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: energiebedrijf Vandebron.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. bodemwarmte, windenergie, zonne-energie, waterkracht, biomassa veroorzaken geen luchtvervuiling en het effect van CO-2 is nauwelijks aanwezig. Daarbij komt, de genoemde alternatieve energie is onuitputbaar. Heel anders i.v.m. aardgas, kolen, petroleum, steenkool (grijze energie). Het verbranden van de fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Wil jij ook een prettig leefklimaat? Lees dan over alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in mei 2024. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Kornhorn vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder luchtvervuiling effecten. Het CO-2 effect is 50 keer lager dan grijze stroom. Gebruik maken van windenergie? Selecteer een aanbieder met groene windstroom. Of kies voor een wind-energieproject (collectief) als De Ranke Zwaan (Culemborg).

Zonne-energie Ven-Zelderheide

De zon is een vorm van hernieuwbare energie die altijd aanwezig is. Stap ook over naar energie van de zon, en kies voor zonnepanelen en boilers. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of selecteer in onze groene stroom checker de mogelijkheid “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Energie uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van de huidige voorradige duurzame energie. Stroom uit biomassa komt tot stand door de verbranding / gassing van organische dingen als rioolslib. Hiermee genereert men warmte. De oorsprong van de biomassa is ontransparant. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, dit heet bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en gebruiken dit voor verwarming + warm tapwater. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Soms is ook stadswarmte een optie: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Gennep.

groene-stroom-ven-zelderheide

Een energieneutrale woning in Ven-Zelderheide rond mei 2024

D.m.v. onze website vergelijk je belangrijke informatie over groene stroom Ven-Zelderheide. Maar, waarom elektriciteit inkopen, wanneer men ook zelf kan realiseren. Een woning met een bescheiden of geen energienota typeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Ven-Zelderheide wint aan interesse. Dit soort huizen verwezenlijk jij aan de hand van drie aspecten:

 • Je appartement zo goed mogelijk isoleren.
 • Gas en stroom gebruik onder controle krijgen.
 • De benodigde energielokaal opwekken.

Het verbruik van energie reduceren is mogelijk door te kiezen voor producten met A++ label en dagelijks te focussen op je verbruik. Bijvoorbeeld “het huis verwarmen met kookwarmte” en geen bewegende screensaver gebruiken op je computer. Het zelf opwekken van stroom is eenvoudig via zonnecellen, een (zonne) boiler en natuurlijk een warmtepomp (ketel). In het najaar en winter zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij het aanbieder. Daartegenover, wanneer je overhoud lever je stroom terug (salderen). Over een jaar gemeten realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de ouderwetse cv-ketel (van Nefit, Atag, AWB, Remeha of Intergas) uitgesloten. De “oude” verwarmingsketel kun je dan enkel omwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem is de opvolger van de CV. Zit je eraan te denken: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de volgende type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt (warmte) ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt gestuurd. De warmte uit de lucht gaat rechtstreeks naar jouw CV. De ketel gebruikt de warmte voor de centrale verwarming en heet tapwater (douche/bad). Dit noemen we ook een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een soort airco) profiteert van energie uit de lucht buiten. De warmte uit de lucht wordt overgedragen aan de warmtepomp die zich in de woning begeeft. Het apparaat verandert de koude buitenlucht naar verwarmingswater tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem onttrekt warmte uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. De warmtepomp vormt dit om naar naar praktische warmte voor het opwarmen van je appartement en water om te gebruiken. Deze setup heeft een dubbele functie: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Ven-Zelderheide kan veel geld kosten. Gelukkig, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp installatie. Een combinatie van een warmtepomp met jouw huidige cv-ketel. Voordelig, en gemakkelijk toe te passen. Bovendien beperk je schadelijke CO2 effecten en bespaar jij op stroomkosten. De prijs schommelt tussen €3900 tot +/- €6000. Via de interessante ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Eefde afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Momenteel is dat geen optie bij alle aanbieders. Specifieke maatschappijen als Greenchoice, Powerpeers, Eneco, Qurrent, Engie, Pure Energie focussen hierop. Via jullie adresgegevens lees jij à la minute welke groene stroom aanbieders in Ven-Zelderheide actief zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is erg gemakkelijk. Twee acties zijn belangrijk: jullie actuele contract annulerenen aansluitend een groene leverancier kiezen. Naar groene stroom overstappen vereist geen complexe acties. De volgende maatschappij doet dit voor jou.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven vinden weschappelijk. Momenteel zijn prijzen van groene energie Ven-Zelderheide een stuk lager wanneer je dit vergelijkt met de beginperiode. We horen van veel woningeigenaren die mede hierdoor voorkeur hebben voor energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Door gebruik te maken van de groene energievergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een gevoel te geven van verschillende abonnementen ontdek je onderstaand vaak bestelde stroom abonnementen. Opmerking: je vind daarbij ook diverse contracten op basis van grijze gas en stroom. Dankzij de groene stroom vergelijker bekijk je probleemloos welke abonnementen echt “groen” zijn.

Actuele contracten in de provincie Limburg

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 3 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Vattenfall – Groen uit Nederland en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Oxxio – Stroom en Gas Modelcontract

Energieprijzen Ven-Zelderheide vergelijken Vergelijk de beste groene energie-aanbieders en deals voor elektra en gas.