Loading...

Groene stroom Eefde Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op aan de hand van milieuvriendelijke, onuitputbare bronnen als wind, bodemwarmte, zon, biomassa, aardwarmte. Lees ook het kopje over voorbeelden van alternatieve energiebronnen in juli 2024. Het is een stuk milieuvriendelijker als je het afzet tegen grijze elektra dat wordt geproduceerd met fossiele brandstoffen zoals steenkool, aardgas of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Probleemloos overstappen? Het aantal leveranciers van Hollandse groene energie is enorm toegenomen. Middels onze groene energie check kan je rap alle groene energieleveranciers in Eefde vergelijken. Wil jij ook een huis zonder gas? Check daarvoor de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Eefde of bekijk de huidige milieuvriendelijke energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Opvallend veel Nederlanders en ondernemingen switchen naar een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom door zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Interesse in de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk als je het vergelijkt met grijze stroom van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Als je switcht naar hernieuwbare energie vergroot je de productie van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is gewoonlijk niet veel duurder dan grijze elektra.
 • Reststroom terugleveren aan het net behoort tot de mogelijkheden. Dit heet salderen, je krijgt hier een compensatie voor.
 • Duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Eefde

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Eefde vergelijken (juli 2024)? Open dan onze duurzame energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), voer het geschatte verbruik in en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Vervolgens vind je de meest relevante groene maatschappijen. Is groene stroom / energie prijziger dan grijze elektriciteit? Gelukkig is dat niet waar! Via subsidies en royale welkomstaanbiedingen is switchen naar duurzame stroom aantrekkelijker dan ooit. Nu groene stroom in Eefde vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (tarieven schommelen per regio in Gelderland).
 2. Vul het geschatte verbruik in (elektra & gas).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Verreken dit dan direct.
 4. Gebruik de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Bijvoorbeeld windturbines of zonneparken.
 6. Kies of jij schone energie uit Nederland wilt (je weet dan zeker dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Klik op het aanbod met de beste voorwaarden. Bijvoorbeeld een goedkoop abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: gas licht Allure Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen als onder andere bodemwarmte, biomassa, windenergie, waterkracht, zonne-energie vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en ook de schadelijke CO-2 uitstoot blijft beperkt. Goed om te noemen, deze vorm van alternatieve energie is onuitputtelijk. Totaal niet te vergelijken met petroleum, kolen, aardolie, aardgas (vuile elektriciteit). De verbranding van deze fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Kies jij bewust voor een groene leefomgeving? Lees dan over alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in juli 2024. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Stampersgat vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder luchtvervuiling effecten. Het effect van CO-2 is minimaal. Stap jij over op windenergie? Selecteer een stroomaanbieder met groene stroom van de wind. Of neem een aandeel in een collectieve windmolen zoals De Boerenzwaluw (Burum).

Zonne-energie Eefde

Onze zon is het type energie die onuitputtelijk is. Stap ook over naar de mogelijkheden van onze zon, en bestel boilers en zonnepanelen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of kies in onze groene stroom checker de mogelijkheid “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa-energie levert ruim 55% van alle duurzame energie. Stroom uit biomassa wordt geproduceerd door het verbrandingsproces van organische dingen als mest en maïs. Dit produceert warmte. De herkomst van biomassa is ontransparant. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), zo ontstaat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit wenden we aan voor ons verwarmingssysteem. Dit kan je doen met een warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Lochem.

groene-stroom-eefde

Een energieneutrale woning in Eefde rond juli 2024

Op Groenestroomaanbieding.nl lees je belangrijke details over groene stroom Eefde. Alleen, waarom nog een stroomcontract afsluiten, wanneer men ook zelf kan produceren. Een woning met een bescheiden of geen energierekening markeren we als “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Eefde wordt steeds populairder. Een woning als dat bereiken jullie aan de hand van drie aspecten:

 • Jouw woning van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Het verbruik van energie minimaal houden.
 • De energie die je consumeert opwekking middels panelen.

De stroomconsumptie minimaliseren is te realiseren door te kiezen voor producten met A++ label en bewuster om te gaan met je verbruik. Veel gehoord is “de was ophangen i.p.v. de droger gebruiken” en eerst de vaatwasser goed vullen, voordat je hem aanzet. Energie opwekken is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een zonne-boiler en steeds vaker met een warmtepomp (ketel). In de winter neem je stroom af bij een maatschappij. Evengoed, wanneer je overhoud lever jij terug aan het net (salderen). Al met al spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de traditionele verwarmingsketel (als AWB, Atag, Remeha, Nefit of Vaillant) verbannen. De klassieke hr-ketel mag je dan slechts inwisselen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem is sterk in opkomst. Overweeg jij de optie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de diverse installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp nuttigt (warmte) ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt geventileerd. De gewonnen warmte gaat naar je cv-ketel. Je ketel verwerkt deze warmte voor verwarming (vloer / radiator) en voor warm tapwater. Dit noemen we ook een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een speciale buitenventilator) profiteert van energie uit plaatselijke lucht. Deze warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. Het apparaat zet de koude lucht om in naar opgewarmd water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie neemt warmte uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. De warmtepomp transformeert dit naar praktische warmte voor de opwarming van jullie appartement en gebruikswater. Het product heeft een dubbele functie: warmte in de herfst en winter, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Eefde vergt een hele investering. Maar, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp. Dit systeem sluit je aan op de op gas draaiende ketel. Niet al te duur, en zonder problemen te installeren. Overigens verlagen jullie schadelijke CO2 effecten en bezuinig je op maandelijkse energielasten. De prijs ligt zo tussen de €4100 – €6700. Met behulp van de huidige ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Nu ook online: groene stroom in Niehove afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Momenteel kan dit niet bij alle maatschappijen. Vooral partijen als Qurrent, Engie, Van de Bron, Greenchoice, Powerpeers, Eneco focussen hierop. Door je postcode in te vullen detecteer je snel welke groene stroom aanbieders in Eefde actief zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is erg gemakkelijk. De beste manier: je actuele verbintenis ontbinden en daarna een andere, groene maatschappij nemen. Op groene stroom overstappen benodigt geen complexe acties. Jouw aanstaande energieleverancier regelt alles.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn erg interessant. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Eefde aantrekkelijker in vergelijking met jaren geleden. Er zijn steeds meer mensen die daarom overstappen naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Aan de hand van onze groene energie vergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een voorbeeld te geven van huidige energiecontracten vind je in het overzicht hieronder de meest populaire pakketten. Kanttekening: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook contracten op basis van grijze gas en stroom. D.m.v. de duurzame energie checker bekijk je meteen welke aanbieders duurzaam zijn.

Populaire contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 2 jaar Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Vattenfall – Groen uit Nederland en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas Variabel

Energieprijzen Eefde vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energiebedrijven en deals voor gas en elektriciteit.