Loading...

Groene stroom Niehove Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op via schone, onuitputtelijke bronnen zoals wind, aardwarmte, zon, waterkracht, bodemwarmte. Spring voor meer info naar voorbeelden van alternatieve energiebronnen in oktober 2023. Het is veel schoner wanneer je het vergelijkt met grijze stroom dat wordt voortgebracht op basis van fossiele brandstoffen zoals aardolie, steenkool of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Gelijk overstappen? Het aantal aanbieders van echte groene energie wordt alsmaar beter. Dankzij onze groene stroom checker kun je spoedig alle groene energieleveranciers in Niehove vergelijken. Streven jullie ook naar een gasloze woning? Bekijk direct onze informatie over energieneutraal wonen in Niehove en check de recente duurzame energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Meer en meer Nederlanders en ZZP’ers sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom geholpen door zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Ben jij bezig met de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk in verhouding tot grijze elektriciteit van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het maken van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Zodra jij overstapt naar hernieuwbare energie draag je bij aan de ontwikkeling van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is gemiddeld amper duurder dan grijze energie.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren kan interessant zijn. We noemen dat salderen, je krijgt hier een compensatie voor.
 • De duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Niehove

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Niehove vergelijken (oktober 2023)? Gebruik onze groene energievergelijker! Vul jouw gegevens in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Nadien ontdek je alle groene stroom maatschappijen. Is groene stroom / energie duurder dan normale stroom? Gelukkig is dat niet waar! Mede door subsidies voor duurzame energie en forse cash-back acties is switchen naar duurzame stroom aantrekkelijker dan ooit. Gemakkelijk groene stroom in Niehove vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (de actuele tarieven variëren per woongebied in Groningen).
 2. Voer je verwachte gebruik in (gas en elektra).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Trek dit daarvan af.
 4. Zoek de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Bijv. specifiek stroom van Nederlandse windparken of zonneparken.
 6. Denk na of jij schone energie wilt afnemen uit Nederland (je mag er dan op vertrouwen dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Klik op het contract wat je interessant vindt. Kies meteen voor het voordeligste energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: HVC vergelijken.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen als onder andere zon, aarde, bodem, bio, wind vervuilen de lucht nauwelijks en ook de schadelijke CO-2 uitstoot wordt flink gereduceerd. Daarnaast, dit type alternatieve energie is onuitputtelijk. Dit in tegenstelling tot steenkool, aardolie, petroleum, kolen (grijze elektra). De verbranding van alle fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Wil jij ook een beter milieu? Bekijk dan alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in oktober 2023. Lees nu verder over groene energie Callantsoog vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Het broeikaseffect is 50 keer lager dan grijze stroom. Interesse in windenergie? Selecteer een leverancier met groene stroom van de wind. Een alternatief is een winddeel van bijvoorbeeld De Jonge Held (Delfzijl).

Zonne-energie Niehove

Energie van de zon is een schone energiebron waar we in de toekomst van profiteren. Stap ook over naar de mogelijkheden van onze zon, en bestel zonneboilers en zonnecellen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of selecteer in onze groene energie checker de mogelijkheid “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van alle beschikbare duurzame energie. Biomassa energie kent z’n oorsprong in het verbranden van organisch afval zoals akkerbouw afval. Dit genereert warme lucht. De afkomst van biomassa is niet altijd duidelijk. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, zo ontstaat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit nuttigen we voor het opwarmen van onze woning. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Soms is ook stadswarmte een optie: dit is een regionaal aardwarmte concept en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Zuidhorn.

groene-stroom-niehove

Een energieneutrale woning in Niehove rond oktober 2023

Door middel van onze website lees je uitgebreide uitleg over groene stroom Niehove. Echter, waarom elektriciteit inkopen, terwijl jij ook zelf kan produceren. Een woonhuis met een beperkte of geen energierekening beschrijven we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Niehove wil natuurlijk iedereen. Zo’n huis bewerkstellig je door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jullie huis van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Het verbruik van energie minimaal houden.
 • De stroom die je verbruikt opwekking middels panelen.

De stroomconsumptie reduceren is te realiseren door energiezuinige apparaten te gebruiken, en bewuster om te gaan met energie. Onder andere een goede thermoskan gebruiken” en de eco-stand gebruiken met vieze was. Het zelf opwekken van stroom is eenvoudig via zonnecellen, een boiler en natuurlijk een warmtepompsysteem. In het najaar en winter neem je stroom af bij je aanbieder. Aan de andere kant, als je te veel opwekt kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Over een jaar gemeten kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de “oude” mono cv-ketel (zoals o.a. Nefit, Vaillant, Intergas, AWB of Remeha) uitgefaseerd. De welbekende CV-ketel op gas mag je dan alleen omruilen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling is sterk in opkomst. Overweeg jij de optie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de volgende modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp benut (warmte) ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt vervoerd. De energie die dat genereert gaat naar je cv-ketel. De gasketel gebruikt deze energie voor vloerverwarming en warm water (keuken / badkamer). Een typisch voorbeeld van een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een speciale buitenventilator) haalt warmte uit omgevingslucht. Deze warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp binnen in huis. Het apparaat transformeert de buitenlucht naar opgewarmd water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem profiteert van energie uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het systeem transformeert dit naar geschikte warmte voor de centrale verwarming van jullie huis en kraanwater. Het systeem kent 2 toepassingen: warmte in de herfst en winter, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Niehove is duur. Gelukkig, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp installatie. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met jullie gas-ketel. Goedkoop, en eenvoudig te plaatsen. Tevens beperk je schadelijke CO2 effecten en bespaart men op de energierekening. De inkoopprijs varieert tussen €3900 t/m €6600. Geholpen door de interessante ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Weidum afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Vandaag de dag kan dit niet bij alle maatschappijen. Unieke leveranciers zoals Engie, Eneco, Greenchoice, Qurrent, Pure Energie, Van de Bron faciliteren dit. Wanneer je jouw postcode invoert zie je eenvoudig welke groene stroom aanbieders in Niehove voorhanden zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is een eitje. De bedoeling is: het actuele contract beëindigen en nadien een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen naar groene stroom vereist geen aanpassingen aan de woning. Je volgende aanbieder pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn erg schappelijk. Op dit moment zijn de prijzen van groene energie Niehove aantrekkelijker in vergelijking met enkele jaren geleden. We horen van veel families die daarom oversluiten naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Middels de groene energie checker check je ’t verschil met grijze stroom.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een idee te geven van huidige pakketten ontdek je onderstaand toonaangevende contracten. Kanttekening: je vind daarbij ook diverse aanbieders van grijze gas en stroom. Dankzij onze groene stroom checker vind je rap welke leveranciers milieuvriendelijk zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Groningen

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 1 jaar vast
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas Onbepaalde Tijd

Energieprijzen Niehove vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energieleveranciers en welkomstpremies voor gas en stroom.