Loading...

Groene stroom Weidum Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand aan de hand van milieubewuste, duurzame bronnen zoals bodemwarmte, aardwarmte, wind, waterkracht, zon. Meer daarover vind je via veel gebruikte alternatieve energiebronnen in december 2022. Dit is beduidend toekomstbestendiger in vergelijking met grijze elektra dat wordt voortgebracht via fossiele brandstoffen als aardgas, aardolie of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Simpel overstappen? Het aantal leveranciers van Hollandse groene energie begint steeds serieuzer te worden. Middels de groene stroom vergelijker kan jij nu alle groene energieleveranciers in Weidum vergelijken. Is jouw doel ook gasvrij wonen? Spring dan direct naar het stappenplan voor energieneutraal wonen in Weidum of bekijk de huidige milieuvriendelijke energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Meer en meer woningeigenaren en bedrijven stappen over naar een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom via zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Oriënteer jij je op de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen als je het vergelijkt met grijze stroom van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Op het moment dat je switcht naar hernieuwbare energie vergroot je de ontwikkeling van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is normaliter net zo goedkoop als grijze energie.
 • Reststroom terugleveren behoort tot de mogelijkheden. In de volksmond heet dat ‘salderen’, je krijgt hier een compensatie voor.
 • De genoemde duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Weidum

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Weidum vergelijken (december 2022)? Open dan onze energievergelijker! Voer jouw gegevens in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. In de volgende stap detecteer je alle beschikbare groene aanbieders. Is groene stroom / energie duurder dan stroom van fossiele brandstoffen? Dit is niet het geval! Dankzij subsidies voor duurzame energie en hoge cash-back acties is overstappen naar groene stroom zeer interessant. Direct groene stroom in Weidum vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen van groene stroom schommelen per woonplaats in Friesland).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (elektriciteit & gas).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Verreken dit dan direct.
 4. Check de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Bijv. specifiek stroom van Nederlandse windparken of zonne-energie.
 6. Denk na of jij schone energie wilt afnemen uit Nederland (je mag er dan op vertrouwen dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Kies het contract met de beste voorwaarden. Ga voor het meest betaalbare pakket of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: maandelijkse kosten Qwint.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen als bijv. zonne-energie, waterkracht, biomassa, aardwarmte, bodemwarmte zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en ook de schadelijke CO-2 uitstoot wordt flink gereduceerd. Het leukste is, alternatieve energie is onuitputbaar. Dat is een ander verhaal dan steenkool, kolen, petroleum, aardgas (vuile elektra). De verbranding van de fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Kies jij bewust voor een prettig leefklimaat? Lees dan over de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Zoek ook naar groene energie Lisserbroek vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder luchtvervuiling effecten. De CO-2 uitstoot blijft zeer beperkt. Interesse in windenergie? Switch naar een stroomaanbieder die stroom inkoopt van windmolens. Of neem een aandeel in een wind-energieproject (collectief) als De Boerenzwaluw (Burum).

Zonne-energie Weidum

Onze zon is het type energie waar we in de toekomst van profiteren. Ervaar de kracht van zonnecellen, en ga voor boilers en zonnepanelen. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of markeer in onze groene energie checker de mogelijkheid “zonnestroom”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van alle beschikbare duurzame energie. Energie vanuit biomassa kent z’n oorsprong in het verbranden van organisch afval zoals tuinbouwafval. Hier komt warmte uit voort. De herkomst van biomassa is niet altijd duidelijk. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, dit is in feite bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit wenden we aan voor een warm huis en warm water. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Littenseradiel.

groene-stroom-weidum

Een energieneutrale woning in Weidum rond december 2022

D.m.v. deze webpagina check je bruikbare info over groene stroom Weidum. De vraag is, hoezo stroom afnemen, terwijl jij ook zelf kan realiseren. Een woonhuis met een verwaarloosbare of geen energienota typeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Weidum is een wens van vele. Zo’n woning implementeer je aan de hand van drie aspecten:

 • Jullie woning voorzien van goede isolatie.
 • Gas en stroom gebruik reduceren.
 • De stroom die je verbruikt met eigen materiaal genereren.

De elektra consumptie verminderen is mogelijk door zuinige apparaten te kopen en actief te letten op stroom. O.a. “gebruik niet de standby modus” en gebruik een tijdschakelaar om je close-in boiler uit te schakelen. Energie opwekken doe je met zonnecellen, een zonneboiler en steeds vaker met een warmtepomp installatie. Als het buiten koud is heb je wel stroom nodig van je energiebedrijf. Daarentegen, in de zomer kun jij (energie) terugleveren (salderen). Wanneer je dit verrekent heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de ouderwetse verwarmingsketel (als AWB, Atag, Remeha, Vaillant of Intergas) uitgefaseerd. De “gewone” gasgestookte ketel mag je dan alleen inwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem worden als opvolgers gezien. Ben jij ook bezig met de kwestie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de volgende type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp nuttigt energie uit ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt vervoerd. De energie die dat genereert gaat naar je cv-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor het aansturen van de verwarming en voor het efficiënt opwarmen van water. Technisch gezien een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (met een soort ventilator) profiteert van warmte uit plaatselijke lucht. De warmte uit de lucht wordt overgedragen aan de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. De warmtepomp verandert de koude buitenlucht naar verwarmingswater tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie onttrekt warmte uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp converteert dit naar bruikbare warmte voor de verwarming van jouw woning en water om te gebruiken. De installatie heeft 2 functies: een warm huis in de winter, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Weidum kan duur uitvallen. Maar, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp systeem. De warmtepomp wordt aangesloten op de gasgestookte ketel. De investering is relatief klein, en gemakkelijk te plaatsen. Bovendien beperk je de uitstoot van CO2 en kan je bezuinigen op maandelijkse energielasten. Het tarief ligt in de range tussen de €3500 – €7300. Mede door de geldige ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Galder afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Tegenwoordig kan dit niet bij alle aanbieders. Unieke aanbieders als Pure Energie, Van de Bron, Qurrent, Greenchoice, Eneco, Powerpeers verzorgen dit voor je. Wanneer je jouw postcode invoert spot jij meteen welke groene stroom aanbieders in Weidum voorhanden zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is niet ingewikkeld. Wat je moet doen is: jullie huidige abonnement opzeggen en hierna een groene leverancier kiezen. Overstappen naar groene stroom benodigt geen aanpassingen in de meterkast. Je aanstaande energieleverancier doet dit voor jou.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn best aantrekkelijk. Vandaag de dag zijn prijzen van groene energie Weidum aantrekkelijker wanneer je dit vergelijkt met een paar jaar terug. Er zijn steeds meer consumenten die daarom switchen naar duurzaam geproduceerde energie. Door gebruik te maken van onze “groene” vergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een gevoel te geven van verschillende energie-abonnementen ontdek je onderstaand de meest populaire stroompakketten. Opmerking: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Door gebruik te maken van de groene stroom vergelijker check je moeiteloos welke leveranciers “groen” zijn.

Populaire contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 1 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 2 jaar Actie
 • EnergieFlex – Modelcontract Groene Stroom en Gas
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Weidum vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energieleveranciers en deals voor gas en elektriciteit.