Loading...

Groene stroom Lisserbroek Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op via milieuvriendelijke, onuitputbare bronnen als biomassa, aardwarmte, wind, bodemwarmte, waterkracht. Spring voor meer info naar voorbeelden van alternatieve energiebronnen in november 2023. Het is aanmerkelijk milieuvriendelijker wanneer je het vergelijkt met grijze stroom dat wordt voortgebracht op basis van fossiele brandstoffen als aardolie, aardgas of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Probleemloos overstappen? Het assortiment echte groene energie begint steeds serieuzer te worden. Middels onze groene stroom checker kun je rap alle groene energieleveranciers in Lisserbroek vergelijken. Streven jullie ook naar 0 op de meter? Spring dan direct naar onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Lisserbroek en snuffel tussen de populaire ‘groene’ energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Opvallend veel Nederlanders en ondernemingen stappen over naar een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend via zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Ben jij bezig met een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk wanneer met dit legt naast grijze elektriciteit van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het genereren van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Op het moment dat je de keuze maakt voor hernieuwbare energie motiveer je de productie van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is standaard verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze stroom.
 • Reststroom terugleveren aan het net is een optie. Dit heet salderen, je krijgt hier een compensatie voor.
 • De genoemde duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Lisserbroek

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Lisserbroek vergelijken (november 2023)? Ga aan de slag met de duurzame energievergelijker! Vul jouw gegevens in, voer het geschatte verbruik in en selecteer het type groene stroom en groen gas. Nadien ontdek je de best matchende groene energieleveranciers. Is groene energie duurder i.v.m. grijze stroom? Gelukkig is dat niet waar! Mede door subsidies voor duurzame energie en forse welkomstbonussen is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom zeer aantrekkelijk. Vandaag nog groene stroom in Lisserbroek vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Voer je woonplaats in (prijzen zijn afhankelijk van regio in Noord-Holland).
 2. Voer je verwachte gebruik in (gas en elektriciteit).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Trek dit daarvan af.
 4. Zoek het menu “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Bijv. specifiek stroom van windmolens uit NL of zonnepanelen.
 6. Kies of jij Nederlandse schone energie wil inkopen (dit is vaak een garantie dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Klik op het voorstel dat bij jou past. Maak een keuze voor het goedkoopste contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: Stedin actietarief.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. waterkracht, biomassa, aardwarmte, bodemwarmte, zonne-energie zijn niet zo luchtvervuilend en het effect van CO-2 zijn heel minimaal. Het mooiste is, dit type alternatieve energie is onuitputbaar. Totaal niet te vergelijken met petroleum, kolen, aardgas, aardolie (vuile elektriciteit). De verbranding van de fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Kiezen jullie ook voor een milieuvriendelijk Nederland? Bekijk dan alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in november 2023. Zoek ook naar groene energie Basse vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Het effect van CO-2 blijft zeer beperkt. Stap jij over op windenergie? Selecteer een leverancier met groene stroom van de wind. Een alternatief is een winddeel van een windmolen als De Trouwe Wachter (Burgerbrug).

Zonne-energie Lisserbroek

Zonne-energie is een duurzame bron die nooit opraakt. Ervaar de kracht van zonne energie, en ga voor zonneboilers of panelen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of markeer in de groene stroom vergelijker de optie “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa-energie zorgt voor ruim 50% van alle beschikbare duurzame energie. Stroom uit biomassa kent z’n oorsprong in het branden / vergissen van organische dingen als aardappelschillen. Het restproduct hiervan is warmte. De oorsprong van de biomassa is ontransparant. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, we noemen dat bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit wenden we aan voor verwarming + warm tapwater. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Ook is er zoiets als stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Haarlemmermeer.

groene-stroom-lisserbroek

Een energieneutrale woning in Lisserbroek rond november 2023

Middels deze webpagina bekijk je bruikbare details over groene stroom Lisserbroek. Echter, hoezo een stroomcontract afsluiten, wanneer men ook zelf kan produceren. Een huis met een bescheiden of geen energienota beschrijven we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Lisserbroek wil natuurlijk iedereen. Dit soort huizen verwezenlijk jij door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jouw woning zo goed mogelijk isoleren.
 • Energieverbruik zo laag mogelijk houden.
 • De energie die je consumeert zelfstandig producten.

Het verbruik van energie stabiliseren is mogelijk door te kiezen voor producten met A++ label en dagelijks te focussen op stroom. Denk aan “beperkt elektrisch bijverwarmen” en de waakvlam uitzette van je ketel in de zomer. Energie opwekken kan met zonnepanelen, een zonneboiler en steeds vaker met een warmtepomp (ketel). In het najaar en winter koop je stroom in bij je maatschappij. Intussen, wanneer je overhoud lever jij terug aan het net (salderen). Uiteindelijk kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de traditionele cv-ketel (van Vaillant, Intergas, AWB, Remeha of Nefit) niet meer toegestaan. De “gewone” cv-ketel kun je dan enkel omruilen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp zijn populaire opties. Denk je aan de mogelijkheid: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de diverse type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp haalt (warmte) ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt vervoerd. De warmte uit de lucht gaat naar je cv-ketel. De gasketel gebruikt deze energie voor het verwarmen van de woning en warm water (keuken / badkamer). In dit geval hebben we het over een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een soort van airco-installatie) neemt energie uit lokale luchtstromen. De warmte uit de lucht gaat via leidingen naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. Dit systeem transformeert de koude lucht naar warm water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant profiteert van energie uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het apparaat converteert dit naar hogere temperatuur warmte voor het aansturen van de verwarming van je woning en het tapwater. De warmtepomp heeft 2 functies: warmte in de herfst en winter, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Lisserbroek is prijzig. Gelukkig, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp. Een combinatie van een warmtepomp met de gasgestookte ketel. Goedkoop, en probleemloos te installeren. Daarnaast reduceer je de CO-2 uitstoot en besparen jullie op stroomkosten. De aanschafprijs ligt in de range tussen de €4000 tot €7200. Geholpen door de actuele ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Tweede Exloërmond afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Momenteel kan dit niet bij alle bedrijven. Specifieke leveranciers als Pure Energie, Greenchoice, Qurrent, Engie, Van de Bron, Eneco maken dit mogelijk. Door te adres te gebruiken detecteer je nu welke groene stroom aanbieders in Lisserbroek voorhanden zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is zo gepiept. Wat jij moet doen: je actuele pakket stopzetten en nadien een andere, groene maatschappij nemen. Op groene stroom overstappen behoeft geen complexe acties. Jullie toekomstige energieaanbieder doet dit voor jou.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeer goed. Op het moment zijn de prijzen van groene energie Lisserbroek aantrekkelijker als je het afzet tegen de beginperiode. Er zijn steeds meer klanten die neigen naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Geholpen door onze groene energie vergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een idee te geven van verschillende abonnementen bekijk je hierna de meest populaire stroom abonnementen. Let op: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook contracten op basis van grijze gas en stroom. Aan de hand van de duurzame energie check detecteer je vlug welke abonnementen echt duurzaam zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Noord-Holland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 1 jaar

Energieprijzen Lisserbroek vergelijken Vergelijk de beste groene energieleveranciers en contracten voor elektriciteit en gas.