Loading...

Groene stroom Basse Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we d.m.v. milieuvriendelijke, stabiele bronnen als aardwarmte, wind, biomassa, zon, waterkracht. Lees ook het kopje over erkende alternatieve energiebronnen in mei 2024. Vele malen beter voor het milieu dan grijze stroom dat wordt geproduceerd met behulp van fossiele brandstoffen zoals steenkool, aardolie of aardgas. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Binnen een paar minuten overstappen? De keuze m.b.t. Hollandse groene energie wordt alsmaar beter. Middels onze groene stroom checker kun je binnen no-time alle groene energieleveranciers in Basse vergelijken. Is jouw doel ook geen gasververbruik meer? Scroll meteen naar de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Basse en check de meest afgesloten ‘groene’ energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Meer en meer families en bedrijven sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom geholpen door zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Oriënteer jij je op een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen in vergelijking met grijze elektriciteit van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij de productie van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Op het moment dat je kiest voor hernieuwbare energie vergroot je de aanmaak van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is gewoonlijk amper duurder dan grijze elektriciteit.
 • Je eigen stroom weer terugleveren kan natuurlijk ook. We hebben het dan over salderen, je krijgt hier een compensatie voor.
 • De duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Basse

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Basse vergelijken (mei 2024)? Ga aan de slag met de duurzame energievergelijker! Vul jouw gegevens in, geef een schatting van je verbruik en selecteer het type groene stroom en groen gas. Daaropvolgend bekijk je de meest relevante groene energie-aanbieders. Is groene stroom / energie hoger geprijsd dan grijze energie? Gelukkig is dat niet waar! Mede door subsidies voor duurzame energie en aantrekkelijke welkomstaanbiedingen is het overstappen naar duurzame energie zeer aantrekkelijk. Probleemloos groene stroom in Basse vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen variëren per postcode in Overijssel).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (elektriciteit & gas).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Gebruik het kopje “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Je kunt denken aan windmolens van eigen bodem of zonnestroom uit NL.
 6. Denk na of jij de schone energie uit Nederland wil afnemen (jij mag er van vanuit gaan dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Klik op het pakket met de beste voorwaarden. Opties zijn het goedkoopste contract of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: voordelig tarief Westland Infra.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen als bijv. zonne-energie, biomassa, bodemwarmte, waterkracht, aardwarmte vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de invloed op broeikaseffect is minimaal. Het mooiste is, alternatieve energie is onuitputtelijk. Totaal niet te vergelijken met kolen, aardolie, petroleum, aardgas (vuile stroom). De verbranding van alle fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Zet jij je in voor een beter milieu? Doorzoek dan de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in mei 2024. Vind alles uit over groene energie Opijnen vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Uitstoot van CO-2 blijft zeer beperkt. Switchen naar windenergie? Stap over naar een maatschappij die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Een alternatief is een collectieve windmolen zoals De Boerenzwaluw (Burum).

Zonne-energie Basse

Zonne-energie is het type energie die nooit opraakt. Ervaar de kracht van zonnekracht, en installeer zonnepanelen en boilers. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of markeer in de vergelijkingstool de filter “zonne-energie”.

Biomassa

Biomassa-energie bezorgt ons meer dan de helft van alle beschikbare duurzame energie. Biomassa energie komt tot stand door het verbrandingsproces van organische dingen als tuinbouwafval. Dit genereert warme lucht. De oorsprong van de biomassa is ontransparant. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), we noemen dat bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en gebruiken dit voor het verwarmen van woningen. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Daarnaast kennen we stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Steenwijkerland.

groene-stroom-basse

Een energieneutrale woning in Basse rond mei 2024

Met behulp van onze website check je handige uitleg over groene stroom Basse. Interessant, waarom eigenlijk betalen voor stroom, wanneer men ook zelf kan realiseren. Een woning met een bescheiden of geen energielasten duiden we aan als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Basse wint aan interesse. Een huis als dit bewerkstellig je op de volgende manier:

 • Jouw appartement redelijk tot goed isoleren.
 • De energieconsumptie onder controle krijgen.
 • De energie die je verbruikt zelfstandig producten.

De consumptie van elektriciteit laag houden doe je door zuinige apparaten te kopen en dagelijks te focussen op jullie gebruik. Onder andere beperkt elektrisch bijverwarmen” en het dak isoleren. Het genereren van stroom is eenvoudig via zonnecellen, een zonneboiler plus een warmtepomp installatie. In het najaar en winter koop je stroom in bij een energieleverancier. Echter, wanneer je overhoud kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Over een jaar gemeten heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de ouderwetse cv-ketel (van Atag, Vaillant, Intergas, Remeha of AWB) niet meer toegestaan. De “oude” cv-ketel mag je dan enkel inruilen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie is sterk in opkomst. Ben jij ook bezig met de kwestie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker het lijstje hieronder met de type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp profiteert van de warmte uit de afvoer-ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt afgevoerd. De warmte die hieruit ontstaat gaat naar je cv-ketel. De gasketel gebruikt deze energie voor het verwarmen van de woning en warm water dat je kunt gebruiken. Het is dus een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een soort airco) nuttigt warmte uit lokale luchtstromen. De warmte uit de lucht wordt vervoerd naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Het apparaat transformeert de koude lucht naar warm water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant profiteert van warmte uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. De installatie zet dit om naar naar praktische warmte voor de vloerverwarming van je woning en douchewater. Het systeem werkt op 2 manieren: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Basse vergt een hele investering. Goed om te weten, er is een middenweg: een hybride warmtepomp systeem. Dit systeem sluit je aan op jullie gas-ketel. Het is betaalbaar en simpel te installeren. Daarbij verklein je schadelijke CO2 effecten en bezuinig je op de energierekening. De investering ligt zo tussen de €4400 tot +/- €6400. Mede door de interessante ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Kalenberg afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Vandaag de dag is dit niet mogelijk bij alle maatschappijen. In het bijzonder partijen zoals Pure Energie, Qurrent, Powerpeers, Eneco, Van de Bron, Engie focussen hierop. Op basis van je postcode spot jij spoedig welke groene stroom aanbieders in Basse beschikbaar zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is niet ingewikkeld. Wat je moet doen is: jullie bestaande levering ontbinden en natuurlijk een groen energiecontract afsluiten. Naar groene stroom overstappen vergt geen verdere woningaanpassingen. De aanstaande maatschappij doet dit voor jou.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn opvallend interessant. Op dit ogenblik zijn de prijzen van groene energie Basse aantrekkelijker als je het afzet tegen de beginperiode. We zien meer en meer klanten die mede hierdoor voorkeur hebben voor duurzaam geproduceerde energie. Dankzij onze “groene” vergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een idee te geven van huidige pakketten vind je onderstaand enkele contracten. Aantekening: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook pakketten met grijze gas en stroom. Door de duurzame energie check bekijk je simpelweg welke pakketten milieuvriendelijk zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Overijssel

 • Eneco – Modelcontract EcoStroom en AardGas
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Basse vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energieleveranciers en deals voor elektra en gas.