Loading...

Groene stroom Opijnen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand door middel van niet vervuilende, toekomstbestendige bronnen als zon, wind, biomassa, waterkracht, aardwarmte. Spring voor meer info naar populaire alternatieve energiebronnen in juni 2024. Het is significant duurzamer vergeleken met grijze elektriciteit dat wordt geproduceerd met behulp van fossiele brandstoffen zoals o.a. aardolie, aardgas of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Eenvoudig overstappen? Het aanbod met Hollandse groene energie begint steeds serieuzer te worden. Door gebruik te maken van de groene stroom vergelijker kun je binnen no-time alle groene energieleveranciers in Opijnen vergelijken. Kijk je ook uit naar een gasloze woning? Scroll meteen naar de details aangaande energieneutraal wonen in Opijnen of doorzoek de huidige duurzame energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Meer en meer huishoudens en bedrijven stappen over naar een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom met behulp van zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Denk jij na over een overstap naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas in verhouding tot grijze elektriciteit van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het maken van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Indien je overstapt naar hernieuwbare energie motiveer je de aanmaak van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is standaard niet duurder dan grijze energie.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren is zeker mogelijk. We hebben het dan over salderen, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • De duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Opijnen

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Opijnen vergelijken (juni 2024)? Open dan onze groene energievergelijker! Vul jouw gegevens in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Nadien vergelijk je de beste groene bedrijven. Is groene stroom hoger geprijsd dan grijze stroom? Helemaal niet! Aan de hand van subsidies vanuit de overheid en interessante welkomstpremies en acties is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom een goed idee. Gelijk groene stroom in Opijnen vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (tarieven zijn weer anders per woonplaats in Gelderland).
 2. Voer je verwachte gebruik in (gas en stroom).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Trek dit daarvan af.
 4. Check de keuze “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens van eigen bodem of zonne-energie.
 6. Denk na of jij schone energie wenst van eigen bodem (dit is vaak een garantie dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Selecteer het contract met de beste voorwaarden. Bijvoorbeeld het meest aantrekkelijk geprijsde pakket of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: Anode Energie overstappen.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen als bijv. biomassa, waterkracht, bodemwarmte, windenergie, aardwarmte zijn niet zo luchtvervuilend en de invloed op broeikaseffect zijn heel minimaal. Bovendien, deze vorm van alternatieve energie is onuitputbaar. Dat is een ander verhaal dan petroleum, steenkool, kolen, aardgas (grijze stroom). De verwerking van alle fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Wil jij ook een prettig leefklimaat? Lees dan over de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in juni 2024. Vind alles uit over groene energie Eemdijk vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan waarbij de lucht niet vervuild wordt. De CO-2 uitstoot is minimaal. Switchen naar windenergie? Stap over naar een aanbieder met groene stroom van de wind. Of participeer in een wind-energieproject (collectief) als De Grote Geert (Delfzijl).

Zonne-energie Opijnen

Energie van de zon is het type energie die oneindig gebruikt kan worden. Ervaar de kracht van zonnekracht, en investeer in boilers en zonnepanelen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of kies in onze groene energie vergelijker de mogelijkheid “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa-energie zorgt voor ruim 50% van alle duurzame energie. Biomassa energie komt tot stand door het verbranden van organische materialen als mest en maïs. Dit genereert warme lucht. De samenstelling van biomassa is niet altijd duidelijk. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, dit is in feite bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit wenden we aan voor verwarming + warm tapwater. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Ook is er zoiets als stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Neerijnen.

groene-stroom-opijnen

Een energieneutrale woning in Opijnen rond juni 2024

D.m.v. onze website vergelijk je uitgebreide details over groene stroom Opijnen. Echter, waarom eigenlijk elektriciteit inkopen, als je ook zelf kan produceren. Een appartement met een nihile of geen energiekosten heet een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Opijnen zien we steeds meer. Een woning als dat bewerkstellig je op de volgende manier:

 • Je huis van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Gas en stroom gebruik reduceren.
 • De stroom die je verbruikt zelf opwekken.

Het verbruik van elektra minimaliseren is te realiseren door te kiezen voor producten met A++ label en actief te letten op energie. Dan kun je denken aan “neem een waterbespaarder” en kamerdeuren zoveel mogelijk gesloten houden. Het opwekken van energie gaat middels zonnepanelen, een zonneboiler of een warmtepomp (ketel). Met zeer lage buitentemperaturen zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij je aanbieder. Daarentegen, als je te veel opwekt lever je stroom terug (salderen). Onder aan de streep bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de traditionele mono cv-ketel (zoals o.a. Intergas, Remeha, Nefit, AWB of Atag) uitgesloten. De “gewone” mono cv-ketel mag je dan alleen nog maar vervangen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing is sterk in opkomst. Zit je eraan te denken: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de volgende modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp neemt energie uit ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt afgevoerd. De energie die dat genereert gaat naar je cv-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor de centrale verwarming en warm water (keuken / badkamer). Installateurs spreken hier over een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een soort airco) haalt energie uit plaatselijke lucht. De warmte uit de lucht gaat via leidingen naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. De installatie zet de koude lucht om in naar warm water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie neemt energie uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. De installatie verwerkt dit naar praktische warmte voor de verwarming van je woning en gebruikswater. De installatie werkt 2 kanten op: warmte in de herfst en winter, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Opijnen kan duur uitvallen. Maar, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp systeem. Deze installatie werkt samen met jouw huidige cv-ketel. Goedkoop, en probleemloos te installeren. Tevens verlagen jullie schadelijke CO2 effecten en besparen jullie op de energiekosten. De prijs ligt zo tussen de €3400 t/m €7400. Mede door de toepasbare ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Zuidbroek afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Hedendaags is dat geen optie bij alle aanbieders. Vooral maatschappijen zoals Greenchoice, Qurrent, Powerpeers, Pure Energie, Engie, Van de Bron bieden deze service. Wanneer je jouw postcode invoert zie jij zonder problemen welke groene stroom aanbieders in Opijnen aanwezig zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is zo gedaan. Het stappenplan is: je actuele abonnement stopzetten en natuurlijk een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen naar groene stroom vraagt niet om verdere actie van jou kant. Jouw nieuwe energiemaatschappij handelt alles af.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven worden erg uitnodigend. Momenteel zijn prijzen van groene energie Opijnen flink lager in vergelijking met enkele jaren geleden. Er zijn behoorlijk wat gezinnen die mede hierdoor oversluiten naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Door middel van onze groene energie vergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een impressie te geven van enkele energiecontracten vind je in het overzicht hieronder veel gekozen pakketten. Update: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Middels de groene stroom vergelijker zie je zonder problemen welke contracten daadwerkelijk duurzaam zijn.

Actuele contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Modelcontract Groene Stroom en CO2-gecompenseerd Gas
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 3 jaar vast Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar
 • HVC KringloopEnergie – Windstroom en CO2 Neutraal Gas 1 Jaar Vast Actie

Energieprijzen Opijnen vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energiemaatschappijen en welkomstpremies voor stroom en gas.