Loading...

Groene stroom Zuidbroek Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand via niet vervuilende, onuitputtelijke bronnen zoals waterkracht, biomassa, zon, aardwarmte, bodemwarmte. Spring voor meer info naar top-4 alternatieve energiebronnen in december 2023. Vele malen schoner dan grijze elektra dat wordt gefabriceerd via fossiele brandstoffen zoals aardgas, steenkool of aardolie. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Gelijk overstappen? De keuze m.b.t. 100% groene energie uit Nederland wordt alsmaar beter. Middels onze groene stroom checker kun jij nu alle groene energieleveranciers in Zuidbroek vergelijken. Streef jij naar geen gasververbruik meer? Scroll meteen naar onze toelichting op energieneutraal wonen in Zuidbroek of bekijk de actuele ‘groene’ energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Meer en meer woningeigenaren en ondernemingen sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom met zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Oriënteer jij je op een pakket met schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk wanneer met dit legt naast grijze energie van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Indien je switcht naar hernieuwbare energie stimuleer je de productie van groene energie.
 • Groene elektriciteit is doorgaans niet veel duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Je eigen stroom weer terugleveren is een optie. We hebben het dan over salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • Onze duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Zuidbroek

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Zuidbroek vergelijken (december 2023)? Open dan onze groene energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), schat jouw verbruik en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Daaropvolgend detecteer je de relevante groene energie-aanbieders. Is groene energie kostbaarder dan stroom van fossiele brandstoffen? Dit is niet het geval! Aan de hand van subsidieregelingen en forse welkomstpremies is overstappen naar groene stroom helemaal niet zo gek. Nu groene stroom in Zuidbroek vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Start met je postcode en huisnummer (prijzen van elektra zijn afhankelijk van postcode in Groningen).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (elektriciteit & gas).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Verreken dit dan direct.
 4. Zoek de keuze “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Je kunt denken aan windmolens van eigen bodem of zonnestroom uit NL.
 6. Selecteer of je schone energie wenst van eigen bodem (dit is vaak een garantie dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Selecteer het voorstel dat in jullie behoeftes voorziet. Selecteer direct het meest aantrekkelijk geprijsde energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: stroom van Fenor.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen als onder andere bodem, aarde, zon, wind, water zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de invloed op broeikaseffect is minimaal. Het mooiste is, dit type alternatieve energie is niet uitputbaar. Heel anders i.v.m. aardolie, aardgas, steenkool, petroleum (grijze stroom). De verbranding van alle fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Wil jij ook een schonere lucht? Lees dan over de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Nieuw Annerveen vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom op een hele verantwoorde manier. Het CO-2 effect is minimaal. Interesse in windenergie? Switch naar een leverancier met groene windstroom. Of schrijf je in voor een collectieve windmolen zoals De Blauwe Reiger (Burgerbrug).

Zonne-energie Zuidbroek

Energie van de zon is het type energie die oneindig gebruikt kan worden. Profiteer zelf van energie van de zon, en installeer zonnepanelen en boilers. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of markeer in onze groene stroom checker de filter “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa levert ruim 55% van de actuele leverbare duurzame energie. Energie vanuit biomassa kent z’n oorsprong in het verbranden van organische stoffen als groente-, fruit- en tuinafval. Dit genereert warme lucht. De oorsprong van de biomassa is doorgaans twijfelachtig. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, dit is in feite bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit passen we toe voor verwarming + warm tapwater. Dit kan je doen met een warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Menterwolde.

groene-stroom-zuidbroek

Een energieneutrale woning in Zuidbroek rond december 2023

D.m.v. Groenestroomaanbieding.nl ontdek je alle toelichting op groene stroom Zuidbroek. Echter, hoezo betalen voor stroom, als je ook zelf kan realiseren. Een woonhuis met een verwaarloosbare of geen energierekening noemen we een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Zuidbroek wordt steeds populairder. Een huis als dit kan jij bereiken via het volgende model:

 • Jouw huis redelijk tot goed isoleren.
 • Het verbruik van energie reduceren.
 • De vereiste energie zelfstandig producten.

De energieconsumptie verminderen doe je door energiezuinige apparaten te gebruiken, en wekelijks een analyse te maken van jouw apparaten. Dan kun je denken aan “haal opladers uit het stopcontact” en zorg er voor dat je vriezer goed dicht gaat. Zelfstandig energie-opwekken doe je met zonnecellen, een (zonne) boiler of een warmtepomp. In de winter zul je elektriciteit inkopen bij het energieleverancier. Evengoed, als het warm is kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Onder aan de streep heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de oude en vertrouwde verwarmingsketel (als Remeha, Intergas, Atag, Vaillant of Nefit) verboden. De klassieke gasgestookte ketel mag je dan enkel inwisselen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling is de opvolger van de CV. Zit je eraan te denken: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de volgende type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp nuttigt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt afgevoerd. De warmte uit de lucht wordt gebruik door de CV-ketel. De gasketel gebruikt deze energie voor vloerverwarming en heet tapwater (douche/bad). Oftewel: een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een soort van airco-installatie) onttrekt de warmte uit de omgevingslucht. De onttrokken warmte wordt geleidt naar een warmtepomp in de woning. De warmtepomp transformeert de buitenlucht naar opgewarmd water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp nuttigt energie uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het vernuftige systeem verandert dit naar toepasbare warmte voor de vloerverwarming van je huis en gebruikswater. Het apparaat heeft 2 functies: verwarming in de koude maanden, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Zuidbroek vergt een hele investering. Maar, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp installatie. Dit systeem sluit je aan op jullie gas-ketel. Voordelig, en zonder moeite toe te passen. Verder verminder jij het negatieve CO2 effect en bezuinig je op maandelijkse energielasten. De inkoopprijs ligt tussen de €3200 t/m €6900. Met behulp van de geldige ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Hei- en Boeicop afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Vandaag de dag vind je de groene contracten niet bij alle maatschappijen. Juist organisaties als Pure Energie, Powerpeers, Eneco, Greenchoice, Qurrent, Van de Bron focussen hierop. Op basis van je postcode ontdek jij binnen no-time welke groene stroom aanbieders in Zuidbroek beschikbaar zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is makkelijker dan je denkt. Wat je moet doen is: je lopende abonnement annulerenen hierna een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Naar groene stroom overstappen vraagt niet om aanpassingen in de meterkast. Jullie toekomstige aanbieder doet dit voor jou.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn opvallend goed. Op dit moment zijn de prijzen van groene energie Zuidbroek flink lager in verhouding tot enkele jaren geleden. We horen van veel woningeigenaren op basis daarvan voorkeur hebben voor energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Dankzij onze groene energie vergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een idee te geven van verschillende pakketten ontdek je hierna vaak bestelde pakketten. Info: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook aanbiedingen voor grijze gas en stroom. D.m.v. onze groene stroom checker ontdek je vandaag nog welke van deze contracten duurzaam zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Groningen

 • Eneco – Ecostroom + Gas
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas Budget Vast 1 jaar

Energieprijzen Zuidbroek vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energieleveranciers en kortingsacties voor elektriciteit en gas.