Loading...

Groene stroom Hei- en Boeicop Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd op basis van schone, stabiele bronnen als bodemwarmte, wind, aardwarmte, zon, waterkracht. Of lees direct meer over erkende alternatieve energiebronnen in mei 2024. Het is aanmerkelijk schoner in vergelijking met grijze elektriciteit dat wordt geproduceerd aan de hand van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld steenkool, aardolie of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Gemakkelijk overstappen? Het aantal leveranciers van Hollandse groene energie begint steeds serieuzer te worden. Aan de hand van de duurzame energie check kun je direct alle groene energieleveranciers in Hei- en Boeicop vergelijken. Streef jij naar geen gasververbruik meer? Check daarvoor het stukje over energieneutraal wonen in Hei- en Boeicop of bekijk de huidige milieuvriendelijke energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Opvallend veel huizeneigenaren en zakelijke gebruikers kiezen voor een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom met behulp van zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Oriënteer jij je op een pakket met schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk wanneer met dit legt naast grijze energie van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het genereren van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Indien je kiest voor hernieuwbare energie bevorder je innovatie op het gebied van groene energie.
 • Groene elektriciteit is doorgaans net zo goedkoop als grijze “vuile” stroom.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren kan interessant zijn. Dit heet salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Hei- en Boeicop

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Hei- en Boeicop vergelijken (mei 2024)? Begin direct met de duurzame energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Daaropvolgend bekijk je alle groene aanbieders. Is groene energie duurder dan grijze stroom? Dit valt reuze mee! Mede door subsidies voor groene stroom en royale welkomstbonussen is overstappen naar groene stroom helemaal niet zo gek. Gelijk groene stroom in Hei- en Boeicop vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen van groene stroom zijn afhankelijk van woonplaats in Zuid-Holland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (gas en elektra).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Verreken dit dan direct.
 4. Ga naar het kopje “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Dit kan zijn Nederlandse windparken of zonneparken.
 6. Kies bewust of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (je weet dan zeker dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Ga voor het pakket wat jullie geschikt vinden. Ga voor een goedkoop pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: UnitedConsumers contract mei 2024.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen zoals zon, bodem, water, bio, aarde vervuilen de lucht nauwelijks en de uitstoot van CO2 wordt flink gereduceerd. En wat je niet mag vergeten, deze alternatieve energie is onuitputtelijk. Dat is wel wat anders dan aardgas, kolen, aardolie, steenkool (grijze energie). De verbranding van fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Kiezen jullie ook voor een groene leefomgeving? Bekijk dan de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in mei 2024. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Well vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder de lucht te vervuilen. Het broeikaseffect is 50 keer lager dan grijze stroom. Overstappen naar windenergie? Selecteer een energiemaatschappij die stroom inkoopt van windmolens. Of neem een aandeel in een wind-energieproject (collectief) als De Bonte Hen (Burgerbrug).

Zonne-energie Hei- en Boeicop

Energie van de zon is een bron waar we in de toekomst van profiteren. Ontdek zelf de voordelen van energie van de zon, en bestel zonneboilers en zonnecellen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of selecteer in de groene stroom vergelijker de filter “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa energie levert ruim 55% van de duurzame energie in Nederland. Biomassa-energie wordt geproduceerd door het branden / vergissen van organische dingen als tuinbouwafval. Hiermee genereert men warmte. Waar biomassa precies vandaan komt is ontransparant. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, op die manier ontstaat bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en gebruiken dit voor het verwarmen van woningen. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Zederik.

groene-stroom-hei-en-boeicop

Een energieneutrale woning in Hei- en Boeicop rond mei 2024

Door middel van deze website detecteer je praktische uitleg over groene stroom Hei- en Boeicop. Interessant, waarom zou ik stroom afnemen, als je ook zelf kan genereren. Een woonhuis met een beperkte of geen energielasten typeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Hei- en Boeicop wint aan interesse. Zo’n woning implementeer je op de volgende manier:

 • Jouw woning uitrusten met een goede isolatie.
 • Energieverbruik minimaliseren.
 • De benodigde energielokaal opwekken.

De stroomconsumptie stabiliseren is te realiseren door te kiezen voor producten met A++ label en wekelijks een analyse te maken van stroom. Bijvoorbeeld “nemen van ledverlichting” en zorg er voor dat je vriezer goed dicht gaat. Het genereren van stroom kan met zonnepanelen, een zonneboiler of een warmtepomp installatie. In de winter neem je stroom af bij een maatschappij. Desondanks, als de zon schijnt kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Uiteindelijk bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de “gewone” cv-ketel (van Intergas, Remeha, AWB, Vaillant of Atag) uitgesloten. De huidige gasgestookte ketel mag je dan alleen nog maar vervangen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling worden als opvolgers gezien. Is het een optie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over het lijstje hieronder met de modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp neemt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt geventileerd. Deze warmte komt bij de CV terecht. Je ketel verwerkt deze warmte voor de centrale verwarming en voor het efficiënt opwarmen van water. Dit noemen we ook een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een airco-achtig apparaat) haalt warmte uit de lucht buiten. De opgevangen warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp in de woning. Het systeem verandert de koude buitenlucht naar heet water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem onttrekt energie uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het apparaat transformeert dit naar praktische warmte voor de vloerverwarming van je appartement en gebruikswater. Deze setup kan twee dingen doen: een warm huis in de winter, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Hei- en Boeicop kan duur uitvallen. Goed nieuws, je kunt besparen: een hybride warmtepomp systeem. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de op gas draaiende ketel. Goedkoop, en eenvoudig te plaatsen. Overigens verminder jij de CO-2 uitstoot en bespaart men op stroomkosten. Het tarief ligt in de range tussen de €3500 t/m €7500. Dankzij de toepasbare ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Radio Kootwijk afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Momenteel vind je de groene contracten niet bij alle bedrijven. Vooral leveranciers als Engie, Qurrent, Powerpeers, Greenchoice, Pure Energie, Eneco zijn hierin gespecialiseerd. Op basis van je postcode spot jij simpelweg welke groene stroom aanbieders in Hei- en Boeicop operationeel zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is kinderspel. De bedoeling is: het huidige contract opzeggen en uiteraard een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen op groene stroom benodigt geen verdere woningaanpassingen. Jullie toekomstige energiemaatschappij regelt het papierwerk.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn opvallend aanlokkelijk. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Hei- en Boeicop aantrekkelijker in verhouding tot enkele jaren geleden. Er zijn veel huizeneigenaren die om deze reden overstappen naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. D.m.v. onze groene energie vergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een impressie te geven van huidige pakketten bekijk je hieronder de meest populaire energiecontracten. Aantekening: daartussen vind je ook enkele aanbieders van grijze gas en stroom. Door middel van de duurzame energie checker check je ogenblikkelijk welke aanbieders “schoon” zijn.

Actuele contracten in de provincie Zuid-Holland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 2 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Budget Energie – Modelcontract stroom en gas
 • Delta – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar Actie

Energieprijzen Hei- en Boeicop vergelijken Vergelijk de beste groene energiebedrijven en contracten voor gas en elektra.