Loading...

Groene stroom Well Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we met behulp van niet vervuilende, onuitputtelijke bronnen zoals biomassa, bodemwarmte, aardwarmte, zon, wind. Spring voor meer info naar erkende alternatieve energiebronnen in september 2022. Vele malen schoner vergeleken met grijze elektriciteit dat wordt gecreëerd door middel van fossiele brandstoffen als aardolie, steenkool of aardgas. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Snel overstappen? Het assortiment groene Nederlandse energie wordt alsmaar beter. Door gebruik te maken van onze groene energie check kun je vandaag nog alle groene energieleveranciers in Well vergelijken. Is jouw doel ook 0 op de meter? Bekijk hiervoor de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Well of doorzoek de actuele duurzame energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Opvallend veel mensen en ondernemingen switchen naar een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom dankzij zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Ben jij bezig met een pakket met schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas in verhouding tot grijze elektriciteit van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Wanneer je overstapt naar hernieuwbare energie stimuleer je de aanmaak van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is normaal gesproken niet veel duurder dan grijze elektriciteit.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren kan natuurlijk ook. Dit heet salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De genoemde duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Well

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Well vergelijken (september 2022)? Open dan onze energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. In de volgende stap ontdek je de relevante groene leveranciers. Is groene energie / stroom hoger geprijsd i.v.m. grijze elektriciteit? Gelukkig is dat niet waar! Mede door subsidies voor groene stroom en interessante welkomstaanbiedingen is het overstappen naar duurzame energie aantrekkelijker dan ooit. Zonder moeite groene stroom in Well vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Voer je woonplaats in (de actuele tarieven zijn afhankelijk van woonplaats in Gelderland).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (gas en elektriciteit).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Verreken dit dan direct.
 4. Selecteer de optie “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Je kunt denken aan windturbines of zonne-energie.
 6. Kies bewust of je Nederlandse schone energie wil inkopen (dit is vaak een garantie dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Kies het pakket wat jullie geschikt vinden. Selecteer direct een goedkoop contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: maandelijkse kosten Vrijopnaam.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen zoals zon, bodem, bio, wind, aarde zijn niet zo luchtvervuilend en de invloed op broeikaseffect zijn amper meetbaar. Bovendien, dit type alternatieve energie is onuitputbaar. Dat is een ander verhaal dan petroleum, steenkool, aardolie, aardgas (vuile elektriciteit). De verbranding van fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Kies jij bewust voor een schonere wereld? Doorzoek dan de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in september 2022. Ook interessant: groene energie Lobith vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Het effect van CO-2 blijft zeer beperkt. Overstappen naar windenergie? Ga voor een energieleverancier met groene stroom van de wind. Of kies voor een collectieve windmolen zoals Het Rode Hert (Culemborg).

Zonne-energie Well

Onze zon is het type energie waar we in de toekomst van profiteren. Ontdek zelf de voordelen van zonnecellen, en investeer in zonneboilers of panelen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of markeer in de vergelijkingstool de optie “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa energie beslaat meer dan de helft van alle beschikbare duurzame energie. Biomassa energie wordt gemaakt door het verbrandingsproces van organische natuur resten zoals mest en maïs. Hiermee genereert men warmte. De samenstelling van biomassa is niet altijd duidelijk. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, zo ontstaat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en gebruiken dit voor een warm huis en warm water. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Maasdriel.

groene-stroom-well

Een energieneutrale woning in Well rond september 2022

Middels deze website detecteer je alle info over groene stroom Well. Interessant, waarom betaalde stroom gebruiken, terwijl jij ook zelf stroom kan opwekken? Een woning met nauwelijks tot geen energienota heet een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Well is onderwerp van gesprek. Dit soort huizen verwezenlijk jij op basis van 3 factoren:

 • Jouw woning redelijk tot goed isoleren.
 • De energiebehoefte minimaal houden.
 • De stroom die je verbruikt opwekking middels panelen.

Het energieverbruik beperken doe je door energiezuinige apparaten te gebruiken, en bewust bezig te zijn met jullie gebruik. Dan kun je denken aan “bewust met de waterkoker omgaan” en je gaskachel goed onderhouden en ventileren. Het zelf opwekken van stroom doe je met zonnecellen, een (duurzame) boiler en natuurlijk een warmtepomp. In het najaar en winter neem je stroom af bij jullie energieleverancier. Daartegenover, in de zomer lever jij terug aan het net (salderen). Onder aan de streep realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de oude en vertrouwde hr-ketel (AWB, Atag, Vaillant, Intergas of Remeha) uitgefaseerd. De “oude” mono cv-ketel mag je dan alleen vervangen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie zijn populaire opties. Zit je eraan te denken: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de diverse types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp neemt (warmte) ventilatielucht net voor het naar buiten wordt afgevoerd. Deze warmte wordt geleid naar de cv-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor het verwarmen van de woning en warm water (keuken / badkamer). Het is dus een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een airco-achtig apparaat) benut de energie uit de lucht buiten. Deze warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp in de woning. Het systeem converteert de buitenlucht van 5 graden naar heet gebruikswater rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp onttrekt warmte uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het vernuftige systeem verwerkt dit naar toepasbare warmte voor het verwarmen van je huis en douchewater. Het product heeft 2 functies: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Well vergt een hele investering. Goed nieuws, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp systeem. Deze installatie werkt samen met de gasgestookte ketel. Niet al te duur, en zonder moeite toe te passen. Bovendien verklein je het negatieve CO2 effect en bespaar jij op de energiekosten. De prijs ligt in de range tussen de €4100 tot €6300. Mede door de aantrekkelijk ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Start nu ook met groene stroom in Garderen afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Op dit moment kan dit niet bij alle maatschappijen. Unieke maatschappijen als Pure Energie, Van de Bron, Engie, Powerpeers, Qurrent, Greenchoice faciliteren dit. Wanneer je jouw postcode invoert achterhaal jij snel welke groene stroom aanbieders in Well operationeel zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is binnen een paar minuten geregeld. Twee acties zijn belangrijk: je actuele verbintenis opzeggen en uiteraard een groen energiecontract afsluiten. Overstappen op groene stroom behoeft geen aanpassingen aan de woning. Jullie aanstaande energieaanbieder zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven vinden weverleidelijk. Op dit ogenblik zijn de prijzen van groene energie Well flink lager in verhouding tot een paar jaar terug. Er zijn steeds meer klanten die voorkeur hebben voor stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Geholpen door de groene energievergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een voorbeeld te geven van verschillende abonnementen vind je onderstaand enkele stroompakketten. Opmerking: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook aanbieders van grijze gas en stroom. Door de groene stroom vergelijker check je rap welke van deze contracten milieuvriendelijk zijn.

Populaire contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 2 jaar Actie
 • EnergieFlex – Modelcontract Groene Stroom en Gas
 • Budget Energie – Modelcontract stroom en gas
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast

Energieprijzen Well vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energiemaatschappijen en aanbiedingen voor stroom en gas.