Loading...

Groene stroom Garderen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand door middel van schone, duurzame bronnen zoals zon, aardwarmte, biomassa, wind, waterkracht. Of lees direct meer over populaire alternatieve energiebronnen in juni 2024. Dit is beduidend beter voor het milieu vergeleken met grijze energie dat wordt gefabriceerd op basis van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld steenkool, aardolie of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Gelijk overstappen? Het assortiment groene Nederlandse energie wordt alsmaar beter. Door onze groene stroom checker kan je probleemloos alle groene energieleveranciers in Garderen vergelijken. Streef jij naar een huis zonder gas? Check daarvoor onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Garderen en snuffel tussen de populaire milieuvriendelijke energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Meer en meer mensen en ondernemingen ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend geholpen door zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Oriënteer jij je op een pakket met schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas als je het vergelijkt met grijze elektriciteit van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij de productie van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Op het moment dat je switcht naar hernieuwbare energie bevorder je de aanmaak van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is meestal net zo goedkoop als grijze stroom.
 • Je eigen stroom weer terugleveren kan interessant zijn. In de volksmond heet dat ‘salderen’, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De genoemde duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Garderen

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Garderen vergelijken (juni 2024)? Ga aan de slag met de duurzame energievergelijker! Vul jouw gegevens in, schat jouw verbruik en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Daarna detecteer je de best matchende groene energieleveranciers. Is groene energie / stroom duurder i.v.m. reguliere stroom? Dit is niet het geval! Met behulp van subsidies en forse welkomstpremies is het overstappen naar duurzame energie voor iedereen aan te raden. Nu groene stroom in Garderen vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Vul jouw postcode in (tarieven variëren per postcode in Gelderland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (elektra & gas).
 3. Heb je zonnepanelen? Verreken dit dan direct.
 4. Gebruik de optie “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Je kunt denken aan Nederlandse windparken of zonnepanelen.
 6. Kies bewust of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (dit geeft je de zekerheid dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Selecteer het contract dat in jullie behoeftes voorziet. Selecteer direct het voordeligste energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: overstappen Anode Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen als onder andere bio, zon, water, aarde, wind zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de uitstoot van CO2 is minimaal. Het leukste is, dit type alternatieve energie is niet uitputbaar. Totaal niet te vergelijken met kolen, petroleum, aardgas, aardolie (vuile stroom). Het toepassen van alle fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Kies jij bewust voor een beter milieu? Bekijk dan alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in juni 2024. Lees nu verder over groene energie Twijzelerheide vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Uitstoot van CO-2 is 50 keer lager dan grijze stroom. Interesse in windenergie? Stap over naar een maatschappij die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of participeer in een winddeel van een windmolen als De Grote Geert (Delfzijl).

Zonne-energie Garderen

De zon is een schone energiebron die onuitputtelijk is. Ervaar de kracht van energie van de zon, en investeer in zonnepanelen en zonneboilers. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of kies in onze groene energie checker de variant “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa-energie zorgt voor ruim 50% van de actuele leverbare duurzame energie. Biomassa-energie komt tot stand door het verbrandingsproces van organische dingen als rioolslib. Hier komt warmte uit voort. De afkomst van biomassa is doorgaans twijfelachtig. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, we noemen dat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit passen we toe voor verwarming + warm tapwater. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Daarnaast kennen we stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Barneveld.

groene-stroom-garderen

Een energieneutrale woning in Garderen rond juni 2024

Met onze website lees je nuttige informatie over groene stroom Garderen. Alleen, waarom nog elektriciteit inkopen, wanneer men ook zelfvoorzienend kan zijn. Een appartement met een beperkte of geen energielasten duiden we aan als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Garderen wordt steeds populairder. Een huis als dit verwezenlijk jij op de volgende manier:

 • Jullie woning zo goed mogelijk isoleren.
 • De energieconsumptie minimaal houden.
 • De energie die je consumeert lokaal opwekken.

Het verbruik van energie verminderen is mogelijk door zuinige apparaten te kopen en bewust bezig te zijn met energie. Bijvoorbeeld “de oven efficiënt gebruiken” en gebruik ‘kleurdoekjes’ om verschillende wassen te combineren. Zelfstandig energie-opwekken is eenvoudig via zonnecellen, een boiler of uiteraard een warmtepomp (ketel). In koude periodes neem je stroom af bij je aanbieder. Niettemin, in de warmte maanden kun jij (energie) terugleveren (salderen). Onder aan de streep spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de ouderwetse hr-ketel (Intergas, Vaillant, Nefit, Atag of AWB) verbannen. De klassieke cv-ketel mag je dan slechts inruilen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp worden veel toegepast. Denk je aan de mogelijkheid: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de diverse types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp haalt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt afgezogen. Deze warmte wordt geleid naar de cv-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor het verwarmen van de woning en warm water (keuken / badkamer). We spreken dus over een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een soort airco) neemt warmte uit omgevingslucht. De onttrokken warmte wordt geleidt naar een warmtepomp die je in de woning plaatst. De warmtepomp transformeert de buitenlucht naar heet gebruikswater rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant haalt warmte uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. Het systeem verandert dit naar praktische warmte voor de opwarming van jouw woning en het tapwater. Het apparaat werkt op 2 manieren: verwarmen in de winter, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Garderen vergt een hele investering. Goed nieuws, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de HR-ketel. Niet al te duur, en eenvoudig toe te passen. Trouwens, ook minimaliseer jij de bijdrage aan het broeikaseffect en bespaar jij op stroomkosten. Het tarief ligt zo tussen de €3000 en €7500. Met behulp van de interessante ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Oirsbeek afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Vandaag de dag is dat geen optie bij alle bedrijven. In het bijzonder organisaties zoals Greenchoice, Van de Bron, Qurrent, Powerpeers, Eneco, Pure Energie zijn hierin gespecialiseerd. Op basis van je postcode achterhaal jij vlug welke groene stroom aanbieders in Garderen beschikbaar zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is makkelijker dan je denkt. Twee acties zijn belangrijk: je actuele levering stopzetten en vervolgens een groene leverancier kiezen. Overstappen naar groene stroom benodigt geen verdere actie van jou kant. Je nieuwe energieleverancier regelt het papierwerk.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeer goed. Vandaag de dag zijn de prijzen van groene energie Garderen aantrekkelijker in vergelijking met enkele jaren geleden. Er zijn steeds meer woningeigenaren op basis daarvan kiezen voor duurzaam geproduceerde energie. Geholpen door onze groene energie vergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een indruk te geven van beschikbare energiecontracten tref je in het overzicht hieronder veel gekozen contracten. Belangrijk: hiertussen zitten ook een aantal aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Geholpen door de duurzame energie check achterhaal je spoedig welke contracten daadwerkelijk duurzaam en schoon zijn.

Actuele contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 2 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Vattenfall – Stroom en Gas Onbepaalde tijd
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Garderen vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energieleveranciers en aanbiedingen voor elektriciteit en gas.