Loading...

Groene stroom Twijzelerheide Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt door middel van niet vervuilende, duurzame bronnen zoals bodemwarmte, waterkracht, zon, biomassa, aardwarmte. Lees ook het kopje over erkende alternatieve energiebronnen in april 2024. Het is veel milieuvriendelijker als je het afzet tegen grijze elektra dat tot stand komt met fossiele brandstoffen als bijv. steenkool, aardolie of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Snel overstappen? De keuze m.b.t. groene energie van Nederlandse bodem is enorm toegenomen. Door middel van de duurzame energie check kunnen jullie binnen no-time alle groene energieleveranciers in Twijzelerheide vergelijken. Streef jij naar 0 op de meter? Scroll meteen naar de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Twijzelerheide en overweeg de populaire ‘groene’ energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Steeds meer woningeigenaren en ZZP’ers switchen naar een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom door zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Oriënteer jij je op de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten als je het vergelijkt met grijze elektriciteit van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het maken van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Indien je kiest voor hernieuwbare energie stimuleer je verdere uitbreiding van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is gewoonlijk net zo goedkoop als grijze elektra.
 • Je eigen stroom weer terugleveren kan natuurlijk ook. We spreken hier over “salderen”, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Twijzelerheide

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Twijzelerheide vergelijken (april 2024)? Ga aan de slag met de energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, geef een schatting van je verbruik en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Vervolgens ontdek je de beste groene leveranciers. Is groene energie / stroom prijziger dan normale stroom? Dat hoeft niet zo te zijn! Met behulp van subsidies en forse cash-back acties is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom aantrekkelijker dan ooit. Eenvoudig groene stroom in Twijzelerheide vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Start met je postcode en huisnummer (de actuele tarieven zijn afhankelijk van woongebied in Friesland).
 2. Voer je verwachte gebruik in (gas en stroom).
 3. Heb je zonnepanelen? Breng dat in mindering.
 4. Gebruik het kopje “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Je kunt denken aan windmolens uit NL of zonneparken.
 6. Kies of jij schone energie wenst van eigen bodem (dit is vaak een garantie dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Maak een keuze voor het aanbod dat je wensen dekt. Ga voor het meest aantrekkelijk geprijsde energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: energieleverancier Eneco.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen als onder andere wind, zon, aarde, water, bio zijn niet zo luchtvervuilend en het effect van CO-2 zijn heel minimaal. Daarbij komt, dit type alternatieve energie raakt nooit op. Dit in tegenstelling tot aardolie, aardgas, kolen, petroleum (grijze elektra). Het verbranden van de fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Wil jij ook een groene leefomgeving? Ontdek dan de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in april 2024. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Kampen vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Het effect van CO-2 is tot 100 keer lager. Gebruik maken van windenergie? Selecteer een energieaanbieder met groene windstroom. Of participeer in een wind-energieproject (collectief) als De Blauwe Reiger (Burgerbrug).

Zonne-energie Twijzelerheide

Energie van de zon is een schone energiebron die altijd aanwezig is. Stap ook over naar zonnekracht, en investeer in zonneboilers en zonnecellen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of selecteer in onze groene stroom checker de optie “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa energie levert ruim 55% van alle duurzame energie. Biomassa-energie komt tot stand door het verbrandingsproces van organische materialen als groente-, fruit- en tuinafval. Hiermee genereert men warmte. De oorsprong van de biomassa is vaak onduidelijk. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, we noemen dat bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit zetten we in voor het opwarmen van onze woning. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Soms is ook stadswarmte een optie: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Achtkarspelen.

groene-stroom-twijzelerheide

Een energieneutrale woning in Twijzelerheide rond april 2024

Met behulp van onze website lees je alle details over groene stroom Twijzelerheide. De vraag is, waarom eigenlijk stroom afnemen, wanneer men ook zelf kan realiseren. Een huis met een verwaarloosbare of geen energienota bestempelen we als “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Twijzelerheide wil natuurlijk iedereen. Zo’n woning bereiken jullie op basis van 3 factoren:

 • Je appartement van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • De energieconsumptie reduceren.
 • De stroom die je verbruikt met eigen materiaal genereren.

Het verbruik van energie minimaliseren is mogelijk door te kiezen voor producten met A++ label en wekelijks een analyse te maken van energie. Onder andere apparaten uitschakelen” en geen bewegende screensaver gebruiken op je computer. De productie van energie doe je met zonnecellen, een boiler of uiteraard een warmtepomp installatie. In de winter zul je elektriciteit inkopen bij jullie energiemaatschappij. Daarentegen, in de warmte maanden kun jij (energie) terugleveren (salderen). Al met al heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de traditionele gasgestookte ketel (zoals Nefit, Intergas, Atag, Remeha of AWB) uitgesloten. De huidige gasgestookte ketel mag je dan alleen omwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem is sterk in opkomst. Ben jij ook bezig met de kwestie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in het lijstje hieronder met de installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp nuttigt energie uit ventilatielucht net voor het naar buiten wordt afgezogen. De gewonnen warmte wordt gebruik door de CV-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor het aansturen van de verwarming en warm water dat je kunt gebruiken. Installateurs spreken hier over een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een airco-achtig apparaat) onttrekt de warmte uit de lucht. De onttrokken warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp binnen in huis. Het apparaat zet de koude lucht om in naar opgewarmd water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp profiteert van energie uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. De warmtepomp vormt dit om naar naar geschikte warmte voor het opwarmen van jouw appartement en douchewater. De installatie kent 2 toepassingen: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Twijzelerheide kan duur uitvallen. Goed nieuws, er is een middenweg: een hybride warmtepomp. Dit systeem sluit je aan op jouw huidige cv-ketel. Het is betaalbaar en gemakkelijk toe te passen. Verder beperk je schadelijke CO2 effecten en bezuinig je op de energierekening. De prijs ligt zo tussen de €4400 tot +/- €7200. Dankzij de geldige ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Dokkum afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Tegenwoordig vind je de groene contracten niet bij alle bedrijven. Specifieke maatschappijen als Powerpeers, Van de Bron, Eneco, Greenchoice, Pure Energie, Engie verzorgen dit voor je. Via jullie adresgegevens tref je direct welke groene stroom aanbieders in Twijzelerheide voorhanden zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is niet ingewikkeld. De beste manier: het huidige abonnement annulerenen uiteraard een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Overstappen op groene stroom vraagt niet om complexe acties. Je toekomstige leverancier zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeker uitnodigend. Momenteel zijn de prijzen van groene energie Twijzelerheide een stuk lager wanneer je dit vergelijkt met jaren geleden. Er zijn steeds meer gezinnen die daardoor switchen naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Door de groene energie checker zie je zelf wat het verschil is.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een gevoel te geven van beschikbare abonnementen vergelijk je onderstaand vaak bestelde abonnementen. Commentaar: je vind daarbij ook diverse pakketten met grijze gas en stroom. Middels de groene stroom vergelijker vind je spoedig welke aanbieders milieuvriendelijk zijn.

Huidige contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 1 jaar
 • Nederlandse Energie Maatschappij – Modelcontract Groene Stroom en Gas

Energieprijzen Twijzelerheide vergelijken Vergelijk de beste groene energiemaatschappijen en aanbiedingen voor elektra en gas.