Loading...

Groene stroom Dokkum Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd op basis van reine, stabiele bronnen als aardwarmte, zon, biomassa, waterkracht, wind. Zie ook alle veel gebruikte alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is een stuk milieuvriendelijker in vergelijking met grijze stroom dat wordt gefabriceerd d.m.v. fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld steenkool, aardgas of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Binnen een paar minuten overstappen? De keuze m.b.t. Hollandse groene energie groeit snel. Op basis van onze groene energie check kun je gemakkelijk alle groene energieleveranciers in Dokkum vergelijken. Is jouw doel ook geen gasververbruik meer? Spring dan direct naar het stappenplan voor energieneutraal wonen in Dokkum of doorzoek de populaire duurzame energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Verrassend veel Nederlanders en zakelijke gebruikers stappen over naar een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op door zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Ben jij bezig met een pakket met schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten in vergelijking met grijze stroom van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Als je gaat voor hernieuwbare energie motiveer je de productie van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is gemiddeld amper duurder dan grijze elektriciteit.
 • Reststroom terugleveren aan het net behoort tot de mogelijkheden. We noemen dat salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Dokkum

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Dokkum vergelijken (december 2022)? Open dan onze groene energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, geef een schatting van je verbruik en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Daarna ontdek je de relevante groene stroom aanbieders. Is groene stroom duurder dan grijze elektra? Dit valt reuze mee! Door subsidies voor groene stroom en interessante cash-back acties is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom voor iedereen aan te raden. Vandaag nog groene stroom in Dokkum vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen variëren per regio in Friesland).
 2. Voer je verwachte gebruik in (gas en elektriciteit).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Klik op de optie “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Bijvoorbeeld Nederlandse windparken of zonnestroom uit NL.
 6. Kies of jij de schone energie uit Nederland wil afnemen (dit is vaak een garantie dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Maak een keuze voor het contract dat bij jou past. Bijvoorbeeld het meest betaalbare energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: beoordeling MAIN Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen zoals waterkracht, biomassa, bodemwarmte, windenergie, aardwarmte zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de CO-2 uitstoot is minimaal. Goed om te noemen, deze vorm van alternatieve energie is niet uitputbaar. Heel anders i.v.m. aardolie, aardgas, petroleum, steenkool (grijze elektra). Het verbranden van alle fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Wil jij ook een schonere lucht? Lees dan over de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Vind alles uit over groene energie Sint Odiliënberg vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder de lucht te vervuilen. Uitstoot van CO-2 blijft zeer beperkt. Interesse in windenergie? Kies voor een maatschappij die stroom inkoopt van windmolens. Of kies voor een wind-energieproject (collectief) als De Bonte Hen (Burgerbrug).

Zonne-energie Dokkum

Zonnestroom is een bron die oneindig gebruikt kan worden. Stap ook over naar zonnekracht, en bestel boilers en zonnepanelen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of kies in onze groene stroom checker de mogelijkheid “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Energie uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van alle beschikbare duurzame energie. Energie vanuit biomassa wordt gemaakt door het verbrandingsproces van organische natuur resten zoals afval van landbouw. Hiermee genereert men warmte. De afkomst van biomassa is niet altijd duidelijk. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, op die manier ontstaat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit nuttigen we voor ons verwarmingssysteem. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Een andere optie is stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Dongeradeel.

groene-stroom-dokkum

Een energieneutrale woning in Dokkum rond december 2022

Aan de hand van deze pagina ontdek je alle informatie over groene stroom Dokkum. Echter, waarom nog stroom afnemen, wanneer men ook zelfvoorzienend kan zijn. Een woning met nauwelijks tot geen energiekosten noemen we een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Dokkum wint aan interesse. Zo’n woning verwezenlijk jij op de volgende manier:

 • Jouw woning zo goed mogelijk isoleren.
 • Het verbruik van energie minimaliseren.
 • De stroom die je verbruikt opwekking middels panelen.

Het energieverbruik stabiliseren is mogelijk door A++ apparaten aan te schaffen, en bewuster om te gaan met energie. Dan kun je denken aan “alleen wassen met volle wasmachine” en zorg dat je koelkast niet te dicht tegen de muur aan staat. Het opwekken van energie is eenvoudig via zonnecellen, een (duurzame) boiler of uiteraard een warmtepomp. Als het buiten koud is heb je wel stroom nodig van jouw energieleverancier. Aan de andere kant, in de zomer kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Wanneer je dit verrekent kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de traditionele gasgestookte ketel (zoals AWB, Intergas, Nefit, Vaillant of Atag) niet meer toegestaan. De huidige mono cv-ketel mag je dan enkel vervangen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride oplossing is sterk in opkomst. Is het een optie: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de verschillende installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron (warmte) ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt vervoerd. De warmte uit de lucht gaat rechtstreeks naar jouw CV. Je ketel verwerkt deze warmte voor het verwarmen van de woning en voor het efficiënt opwarmen van water. Eigenlijk een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een soort van airco-installatie) profiteert van energie uit de buitenlucht. De gewonnen warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp binnen in huis. Het apparaat transformeert de buitenlucht naar heet gebruikswater van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie haalt energie uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het apparaat verandert dit naar praktische warmte voor de verwarming van jouw woning en kraanwater. Deze setup kent 2 toepassingen: verwarming in de koude maanden, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Dokkum is prijzig. Echter, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp installatie. Dit systeem sluit je aan op de HR-ketel. Goedkoop, en probleemloos toe te passen. Daarbij verminder jij de bijdrage aan het broeikaseffect en kan jij besparen op de energiekosten. De totaalprijs ligt zo tussen de €4000 tot +/- €6500. Mede door de aantrekkelijk ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Nu ook online: groene stroom in Midwolda afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Op dit moment vind je de groene contracten niet bij alle maatschappijen. Unieke partijen zoals Qurrent, Eneco, Pure Energie, Powerpeers, Greenchoice, Van de Bron faciliteren dit. Door te adres te gebruiken detecteer jij gemakkelijk welke groene stroom aanbieders in Dokkum beschikbaar zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is zo gedaan. Het stappenplan is: jullie huidige pakket annulerenen daaropvolgend een andere, groene maatschappij nemen. Op groene stroom overstappen behoeft geen verdere woningaanpassingen. Jouw aanstaande energiemaatschappij zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven worden erg uitnodigend. Op dit moment zijn de prijzen van groene energie Dokkum fors lager in vergelijking met de beginperiode. We zien meer en meer klanten die switchen naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. D.m.v. onze “groene” vergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een idee te geven van verschillende energie-abonnementen vind je hieronder veel gekozen contracten. Kanttekening: daartussen vind je ook enkele pakketten met grijze gas en stroom. Middels de groene stroom vergelijker achterhaal je onmiddellijk welke van deze contracten milieuvriendelijk zijn.

Actuele contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 1 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 3 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 5 jaar
 • Oxxio – Stroom en Gas Modelcontract

Energieprijzen Dokkum vergelijken Vergelijk de beste groene energieleveranciers en kortingsacties voor elektriciteit en gas.