Loading...

Groene stroom Sint Odiliënberg Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt via reine, toekomstbestendige bronnen als waterkracht, aardwarmte, zon, biomassa, bodemwarmte. Of lees direct meer over erkende alternatieve energiebronnen in november 2023. Het is aanmerkelijk beter voor het milieu dan grijze energie dat wordt gecreëerd door gebruik te maken van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld steenkool, aardolie of aardgas. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Simpel overstappen? Het assortiment groene Nederlandse energie is enorm toegenomen. Met behulp van onze groene energie check kun je vlug alle groene energieleveranciers in Sint Odiliënberg vergelijken. Kijk je ook uit naar geen gasververbruik meer? Bekijk direct de details aangaande energieneutraal wonen in Sint Odiliënberg of bekijk de meest afgesloten milieuvriendelijke energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Meer en meer consumenten en zakelijke gebruikers sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom dankzij zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Ben jij bezig met een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen wanneer met dit legt naast grijze energie van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het maken van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Als je switcht naar hernieuwbare energie stimuleer je de ontwikkeling van groene energie.
 • Groene elektriciteit is doorgaans net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze elektra.
 • Reststroom terugleveren kan natuurlijk ook. We hebben het dan over salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Sint Odiliënberg

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Sint Odiliënberg vergelijken (november 2023)? Gebruik onze duurzame energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, geef een schatting van je verbruik en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Verder detecteer je de best matchende groene stroom aanbieders. Is groene stroom / energie duurder i.v.m. grijze elektra? Dit is niet het geval! Via subsidies voor groene stroom en hoge welkomstaanbiedingen is switchen naar duurzame stroom aantrekkelijker dan ooit. Gemakkelijk groene stroom in Sint Odiliënberg vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Voer je woonplaats in (tarieven variëren per regio in Limburg).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (elektra & gas).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Zoek de optie “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Bijvoorbeeld Nederlandse windparken of zonne-energie.
 6. Kies of jij schone energie wenst van eigen bodem (jij mag er van vanuit gaan dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Maak een keuze voor het abonnement dat in jullie behoeftes voorziet. Ga voor een goedkoop abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: energie via Pure Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. zonne-energie, biomassa, waterkracht, windenergie, aardwarmte zijn niet zo luchtvervuilend en het effect van CO-2 is nauwelijks aanwezig. Het mooiste is, deze alternatieve energie is onuitputbaar. Dit in tegenstelling tot aardolie, aardgas, kolen, steenkool (grijze elektra). De verwerking van deze fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Zet jij je in voor een milieuvriendelijk Nederland? Lees dan over de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in november 2023. Vind alles uit over groene energie Heijen vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op waarbij de lucht niet vervuild wordt. De CO-2 uitstoot is tot 100 keer lager. Gebruik maken van windenergie? Switch naar een energiemaatschappij met groene windstroom. Of schrijf je in voor een winddeel van een windmolen als De Blauwe Reiger (Burgerbrug).

Zonne-energie Sint Odiliënberg

Zonne-energie is een vorm van hernieuwbare energie die nooit opraakt. Ervaar de kracht van zonne energie, en kies voor boilers en zonnepanelen. Participeer in een zonnepanelenpark. Of kies in onze groene stroom checker de variant “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van de huidige voorradige duurzame energie. Biomassa-energie wordt gemaakt door vergissing en vergassing van organische materialen als hout en gft-afval. Het restproduct hiervan is warmte. De afkomst van biomassa is vaak onduidelijk. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, dit is in feite bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit passen we toe voor het verwarmen van woningen. Dit kan je doen met een warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Roerdalen.

groene-stroom-sint-odilienberg

Een energieneutrale woning in Sint Odiliënberg rond november 2023

Op Groenestroomaanbieding.nl ontdek je uitgebreide details over groene stroom Sint Odiliënberg. Echter, waarom nog stroom afnemen, als je ook zelf kan genereren. Een huis met een nihile of geen energienota bestempelen we als “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Sint Odiliënberg wordt steeds populairder. Een woning als dat bereiken jullie op de volgende manier:

 • Je woning voorzien van goede isolatie.
 • Gas en stroom gebruik verminderen.
 • De vereiste energie zelf opwekken.

Het verbruik van elektra stabiliseren is mogelijk door te letten op het A++ label en dagelijks te focussen op je verbruik. O.a. “zet elektrische apparaten helemaal uit” en repareer je kraan als deze lekt. Het genereren van stroom kan met zonnepanelen, een boiler of een warmtepomp installatie. In de winter zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij jouw energiebedrijf. Daartegenover, in de warmte maanden lever jij terug aan het net (salderen). Wanneer je dit verrekent realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de “gewone” CV-ketel op gas (van bijv. Atag, Nefit, Vaillant, Remeha of AWB) verboden. De “oude” cv-ketel mag je dan uitsluitend inwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie worden als opvolgers gezien. Zit je eraan te denken: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over onderstaande modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp profiteert van de afgevoerde warme ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt vervoerd. De energie die dat genereert wordt gebruik door de CV-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor het verwarmen van de woning en warm water (keuken / badkamer). Technisch gezien een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een soort van airco-installatie) neemt energie uit lokale luchtstromen. Deze warmte gaat naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. Dit systeem verandert de koude buitenlucht naar opgewarmd water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant onttrekt warmte uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het systeem converteert dit naar praktische warmte voor het verwarmen van je huis en gebruikswater. Het product werkt op 2 manieren: warmte in de herfst en winter, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Sint Odiliënberg vergt een hele investering. Goed nieuws, je kunt besparen: een hybride warmtepomp systeem. De warmtepomp wordt aangesloten op de gasgestookte ketel. Goedkoop, en gemakkelijk toe te passen. Tevens verklein je de uitstoot van CO2 en bespaart men op stroomkosten. De investering varieert tussen de €4300 t/m €6200. Met behulp van de toe te passen ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Boxmeer afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Momenteel is dat geen optie bij alle aanbieders. Met name maatschappijen als Van de Bron, Eneco, Pure Energie, Powerpeers, Greenchoice, Engie verzorgen dit voor je. Op basis van je postcode achterhaal jij zonder problemen welke groene stroom aanbieders in Sint Odiliënberg voorhanden zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is binnen een paar minuten geregeld. De bedoeling is: jullie bestaande pakket stopzetten en nadien een groen energiecontract afsluiten. Overstappen op groene stroom vergt geen aanpassingen in de meterkast. Jullie toekomstige energieaanbieder pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn erg goed. Op het moment zijn prijzen van groene energie Sint Odiliënberg een stuk lager als je het afzet tegen de introductieprijs. Er zijn steeds meer families op basis daarvan neigen naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Op basis van onze groene stroom vergeljker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een voorbeeld te geven van verschillende energie-abonnementen vind je bijgaand vaak bestelde contracten. Opmerking: je vind daarbij ook diverse pakketten met grijze gas en stroom. Met behulp van de duurzame energie checker ontdek je vandaag nog welke van deze contracten duurzaam en schoon zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Limburg

 • Eneco – HollandseWind + AardGas vast 1 jaar
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 4 jaar Actie
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 3 jaar vast Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar Actie
 • UnitedConsumers – Windstroom en Gas 1 jaar Vast Actie

Energieprijzen Sint Odiliënberg vergelijken Vergelijk de beste groene energieleveranciers en deals voor gas en elektriciteit.