Loading...

Groene stroom Heijen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt op basis van milieubewuste, onuitputtelijke bronnen zoals biomassa, bodemwarmte, waterkracht, wind, aardwarmte. Zie ook alle voorbeelden van alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is een stuk beter voor het milieu in vergelijking met grijze stroom dat wordt voortgebracht middels fossiele brandstoffen zoals o.a. steenkool, aardgas of aardolie. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Eenvoudig overstappen? Het assortiment Hollandse groene energie wordt steeds beter. Door gebruik te maken van de duurzame energie checker kan jij vlug alle groene energieleveranciers in Heijen vergelijken. Wil jij ook gasvrij wonen? Check daarvoor onze informatie over energieneutraal wonen in Heijen en overweeg de populaire ‘groene’ energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Meer en meer huishoudens en bedrijven kiezen voor een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend dankzij zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Oriënteer jij je op een pakket met schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas in vergelijking met grijze energie van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het maken van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Op het moment dat je switcht naar hernieuwbare energie draag je bij aan verdere uitbreiding van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is in de regel niet veel duurder dan grijze energie.
 • Reststroom terugleveren aan het net is een optie. We noemen dat salderen, je krijgt hier een compensatie voor.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Heijen

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Heijen vergelijken (december 2022)? Begin direct met de duurzame energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, geef een schatting van je verbruik en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Hierna detecteer je de best matchende groene maatschappijen. Is groene stroom / energie hoger geprijsd dan grijze elektra? Dit is niet het geval! Middels subsidies en forse welkomstpremies is overstappen naar groene stroom aantrekkelijker dan ooit. Zonder moeite groene stroom in Heijen vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Voer je woonplaats in (prijzen van elektra variëren per woonplaats in Limburg).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (gas en elektra).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Selecteer de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens uit NL of zonneparken.
 6. Kies bewust of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (je mag er dan op vertrouwen dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Selecteer het abonnement dat je wensen dekt. Bijvoorbeeld het goedkoopste pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: Liander contract december 2022.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen als waterkracht, aardwarmte, windenergie, biomassa, bodemwarmte vervuilen de lucht nauwelijks en de uitstoot van CO2 is minimaal. Vergeet niet, de genoemde alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Heel anders i.v.m. kolen, petroleum, steenkool, aardgas (vuile energie). De verwerking van de fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Wil jij ook een milieuvriendelijk Nederland? Lees dan over de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Vind alles uit over groene energie Wemeldinge vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder luchtvervuiling effecten. Het broeikaseffect kan zo enorm gereduceerd worden. Gebruik maken van windenergie? Ga voor een leverancier die stroom inkoopt van windmolens. Of kies voor een winddeel van bijvoorbeeld Het Rode Hert (Culemborg).

Zonne-energie Heijen

Zonne-energie is een bron die onuitputtelijk is. Kies ook voor zonnekracht, en neem zonneboilers en zonnecellen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of selecteer in de groene stroom vergelijker de milieuvriendelijke “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa levert ruim 55% van de duurzame energie in Nederland. Energie uit biomassa komt tot stand door het verbranden van organisch afval zoals mest en maïs. Hiermee genereert men warmte. De oorsprong van de biomassa is doorgaans twijfelachtig. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, dit heet bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit zetten we in voor verwarming + warm tapwater. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Gennep.

groene-stroom-heijen

Een energieneutrale woning in Heijen rond december 2022

Door middel van deze pagina check je praktische uitleg over groene stroom Heijen. Maar, waarom nog een stroomcontract afsluiten, terwijl jij ook zelfvoorzienend kan zijn. Een woonhuis met een verwaarloosbare of geen energiekosten noemen we een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Heijen wint aan interesse. Een woning als dat bewerkstellig je op basis van 3 factoren:

 • Jouw huis redelijk tot goed isoleren.
 • Het afnemen van energie minimaal houden.
 • De energie die je consumeert met eigen materiaal genereren.

Het gebruik van elektra verminderen bereik je door te letten op het A++ label en bewuster om te gaan met jouw apparaten. Bijvoorbeeld “een efficiënte douchekop kopen” en de helderheid (brightness) van je beeldscherm niet te hoog zetten. Energie opwekken is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een (duurzame) boiler en steeds vaker met een warmtepompsysteem. In koude periodes zul je elektriciteit inkopen bij het aanbieder. Aan de andere kant, als je te veel opwekt kan je stroom terugleveren (salderen). Al met al spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de traditionele cv-ketel (van Intergas, Atag, Remeha, AWB of Vaillant) niet meer toegestaan. De oude & vertrouwde gasgestookte ketel kun je dan enkel inwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem is sterk in opkomst. Overweeg jij de optie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over onderstaande modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp neemt warmte uit de ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt vervoerd. De warmte uit de lucht gaat rechtstreeks naar jouw CV. De gasketel gebruikt deze energie voor het opwarmen van je huis en warm water (keuken / badkamer). Technisch gezien een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (met een soort ventilator) neemt energie uit de lucht buiten. De warmte uit de lucht wordt overgedragen aan de warmtepomp die zich in de woning begeeft. Het apparaat transformeert de buitenlucht naar heet water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant nuttigt warmte uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. De warmtepomp zet dit om naar naar toepasbare warmte voor het verwarmen van je huis en douchewater. Het systeem kan twee dingen doen: warmte in de herfst en winter, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Heijen vergt een hele investering. Echter, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de HR-ketel. Niet al te duur, en gemakkelijk toe te passen. Trouwens, ook verminder jij de uitstoot van CO2 en kan je bezuinigen op kosten van energie. Het tarief varieert tussen €3100 t/m €7100. Dankzij de huidige ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Ransdaal afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Tegenwoordig vind je de groene contracten niet bij alle bedrijven. Juist aanbieders zoals Qurrent, Powerpeers, Pure Energie, Greenchoice, Eneco, Engie focussen hierop. Wanneer je jouw postcode invoert check je snel welke groene stroom aanbieders in Heijen voorhanden zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is heel eenvoudig. De bedoeling is: je actuele abonnement annulerenen nadien een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Overstappen op groene stroom vergt geen complexe acties. Jullie volgende energieleverancier handelt alles af.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven worden erg aanlokkelijk. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Heijen flink lager in verhouding tot de introductieprijs. We horen van veel klanten die om deze reden voorkeur hebben voor stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Op basis van de groene energie checker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een idee te geven van enkele contracten vergelijk je in het overzicht hieronder veel gekozen abonnementen. Info: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook pakketten met grijze gas en stroom. Door middel van onze groene energie check detecteer je à la minute welke maatschappijen duurzaam en schoon zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Limburg

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 3 jaar vast
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas Variabel

Energieprijzen Heijen vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energieleveranciers en aanbiedingen voor elektriciteit en gas.