Loading...

Groene stroom Wemeldinge Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt via schone, duurzame bronnen zoals zon, aardwarmte, wind, bodemwarmte, biomassa. Meer daarover vind je via populaire alternatieve energiebronnen in september 2022. Het is een stuk toekomstbestendiger als je het afzet tegen grijze elektriciteit dat wordt opgewekt met behulp van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardolie, steenkool of aardgas. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Nu overstappen? Het aantal leveranciers van 100% groene energie uit Nederland wordt alsmaar beter. Door middel van onze groene stroom checker kan jij eenvoudig alle groene energieleveranciers in Wemeldinge vergelijken. Streven jullie ook naar 0 op de meter? Bekijk direct de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Wemeldinge en snuffel tussen de actuele duurzame energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Steeds meer Nederlanders en zakelijke gebruikers stappen over naar een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend geholpen door zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Oriënteer jij je op een overstap naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas ten opzichte van grijze energie van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het maken van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Op het moment dat je switcht naar hernieuwbare energie stimuleer je verdere uitbreiding van groene energie.
 • Groene elektriciteit is doorgaans net zo goedkoop als grijze energie.
 • Reststroom terugleveren kan interessant zijn. Dit heet salderen, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • Duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Wemeldinge

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Wemeldinge vergelijken (september 2022)? Gebruik onze duurzame energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Dan vind je alle beschikbare groene stroom maatschappijen. Is groene stroom hoger geprijsd i.v.m. grijze energie? Helemaal niet! Met behulp van subsidies en royale welkomstpremies en acties is switchen naar duurzame stroom aantrekkelijker dan ooit. Gemakkelijk groene stroom in Wemeldinge vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Voer je woonplaats in (prijzen van elektra variëren per woonplaats in Zeeland).
 2. Voer je verwachte gebruik in (gas en stroom).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Breng dat in mindering.
 4. Selecteer de keuze “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Dit kan zijn windturbines of zonnestroom uit NL.
 6. Beslis of je schone energie wenst van eigen bodem (je weet dan zeker dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Kies het abonnement wat je interessant vindt. Maak een keuze voor het goedkoopste energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: maandelijkse kosten Stedin.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen zoals bodem, aarde, wind, water, bio zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en ook de schadelijke CO-2 uitstoot zijn amper meetbaar. En wat je niet mag vergeten, dit type alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Heel anders i.v.m. petroleum, steenkool, aardgas, aardolie (vuile elektra). Het huidige verbranden van deze fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Wil jij ook een milieuvriendelijk Nederland? Ontdek dan alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in september 2022. Mensen zochten ook naar: groene energie Loenen aan de Vecht vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder luchtvervuiling effecten. Het CO-2 effect is minimaal. Interesse in windenergie? Switch naar een stroomaanbieder die Hollandse windstroom aanbiedt. Of participeer in een collectieve windmolen zoals De Witte Juffer (Culemborg).

Zonne-energie Wemeldinge

De zon is een vorm van hernieuwbare energie die nooit opraakt. Kies ook voor zonnestroom, en neem zonneboilers en zonnecellen. Participeer in een zonnepanelenpark. Of markeer in onze groene energie vergelijker de variant “zonne-energie”.

Biomassa

Biomassa energie is verantwoordelijk voor ruim 60% van de actuele leverbare duurzame energie. Stroom uit biomassa kent z’n oorsprong in de verbranding / gassing van organische stoffen als resten uit de tuin. Dit genereert warme lucht. De herkomst van biomassa is ontransparant. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, dit heet bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit nuttigen we voor ons verwarmingssysteem. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Soms is ook stadswarmte een optie: een combinatie van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Kapelle.

groene-stroom-wemeldinge

Een energieneutrale woning in Wemeldinge rond september 2022

Aan de hand van onze website vergelijk je handige uitleg over groene stroom Wemeldinge. Echter, hoezo elektriciteit inkopen, als je ook zelf kan genereren. Een huis met een verwaarloosbare of geen energienota duiden we aan als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Wemeldinge wint aan interesse. Deze woningen bereiken jullie door de volgende aanpassingen te doen:

 • Je appartement voorzien van goede isolatie.
 • Elektra en gas afname onder controle krijgen.
 • De benodigde energielokaal opwekken.

Het verbruik van energie beperken doe je door A++ apparaten aan te schaffen, en dagelijks te focussen op jullie gebruik. O.a. “een programmeerbare thermostaat” en de gordijnen dicht doen. Zelfstandig energie-opwekken gaat middels zonnepanelen, een (zonne) boiler en natuurlijk een warmtepomp installatie. In de winter zul je elektriciteit inkopen bij je energiemaatschappij. Aan de andere kant, in de warmte maanden lever jij terug aan het net (salderen). Wanneer je dit verrekent heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de gebruikelijke mono cv-ketel (zoals o.a. AWB, Atag, Vaillant, Remeha of Nefit) uitgesloten. De “oude” gasgestookte ketel mag je dan slechts inwisselen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride systeem worden als opvolgers gezien. Is het een optie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor het lijstje hieronder met de soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp neemt (warmte) ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt geventileerd. De energie die dat genereert wordt geleid naar de cv-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor verwarming (vloer / radiator) en voor het efficiënt opwarmen van water. Dit noemen we ook een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (met een soort ventilator) nuttigt warmte uit de lucht buiten. Deze warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp die zich in de woning begeeft. Het apparaat converteert de buitenlucht van 5 graden naar heet gebruikswater rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant nuttigt energie uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het systeem vormt dit om naar naar toepasbare warmte voor het aansturen van de verwarming van jullie huis en kraanwater. Het systeem heeft een dubbele functie: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Wemeldinge is duur. Goed om te weten, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp. Dit systeem sluit je aan op jouw huidige cv-ketel. Niet al te duur, en zonder problemen te installeren. Verder verlagen jullie het negatieve CO2 effect en kan jij besparen op kosten van energie. De investering ligt zo tussen de €3600 tot €6900. Dankzij de aantrekkelijk ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Garnwerd afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Op dit moment tref je de groene abonnementen niet bij alle bedrijven. Specifieke partijen zoals Eneco, Powerpeers, Greenchoice, Engie, Van de Bron, Pure Energie verzorgen dit voor je. Door je postcode in te vullen zie jij moeiteloos welke groene stroom aanbieders in Wemeldinge actief zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is niet ingewikkeld. De beste manier: je bestaande pakket beëindigen en daaropvolgend een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen op groene stroom benodigt geen verdere woningaanpassingen. Jouw volgende energieaanbieder pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn erg uitnodigend. Hedendaags zijn prijzen van groene energie Wemeldinge fors lager als je het afzet tegen de introductieprijs. We zien meer en meer consumenten die oversluiten naar dit milieuvriendelijke alternatief. Aan de hand van onze groene stroom vergeljker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een impressie te geven van beschikbare energiepakketten vind je in het overzicht hieronder enkele contracten. Commentaar: daartussen vind je ook enkele acties met grijze gas en stroom. Door gebruik te maken van de duurzame energie checker ontdek je eenvoudig welke abonnementen echt milieuvriendelijk zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Zeeland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 3 jaar Actie
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 3 jaar vast
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 3 jaar
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas Onbepaalde Tijd

Energieprijzen Wemeldinge vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energieleveranciers en aanbiedingen voor elektra en gas.