Loading...

Groene stroom Loenen aan de Vecht Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand door middel van milieuvriendelijke, onuitputbare bronnen als wind, biomassa, zon, aardwarmte, waterkracht. Meer daarover vind je via populaire alternatieve energiebronnen in september 2022. Dit is beduidend schoner als je het afzet tegen grijze stroom dat tot stand komt op basis van fossiele brandstoffen als bijv. steenkool, aardgas of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Snel overstappen? Het aanbod met Hollandse groene energie wordt steeds beter. D.m.v. onze groene stroom checker kunnen jullie moeiteloos alle groene energieleveranciers in Loenen aan de Vecht vergelijken. Wil jij ook 0 op de meter? Spring dan direct naar onze informatie over energieneutraal wonen in Loenen aan de Vecht en overweeg de meest afgesloten ‘groene’ energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Verrassend veel Nederlanders en ondernemers sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend met behulp van zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Denk jij na over een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten als je het vergelijkt met grijze energie van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het genereren van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Als je gaat voor hernieuwbare energie vergroot je innovatie op het gebied van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is normaliter amper duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Reststroom terugleveren aan het net is een optie. We spreken hier over “salderen”, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • Duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Loenen aan de Vecht

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Loenen aan de Vecht vergelijken (september 2022)? Start met onze duurzame energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Aansluitend ontdek je de best matchende groene energie-aanbieders. Is groene energie hoger geprijsd i.v.m. stroom van fossiele brandstoffen? Dit valt reuze mee! Via subsidies voor duurzame energie en forse welkomstpremies is het overstappen naar duurzame energie beslist aan te raden. Eenvoudig groene stroom in Loenen aan de Vecht vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Voer je woonplaats in (prijzen van groene stroom variëren per postcode in Utrecht).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (stroom & gas).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Check de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Bijvoorbeeld Nederlandse windparken of zonnestroom uit NL.
 6. Kies of jij schone energie uit Nederland wilt (je weet dan zeker dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Klik op het contract wat jullie geschikt vinden. Opties zijn het goedkoopste abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: Coteq Netbeheer actietarief.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen als onder andere bio, water, zon, aarde, wind zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en ook de schadelijke CO-2 uitstoot is nauwelijks aanwezig. Vergeet niet, dit type alternatieve energie is onuitputbaar. Dat is een ander verhaal dan aardolie, petroleum, steenkool, kolen (vuile energie). Het toepassen van deze fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Kies jij bewust voor een milieuvriendelijk Nederland? Hieronder vind je alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in september 2022. Mensen zochten ook naar: groene energie Beegden vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder luchtvervuiling effecten. Het CO-2 effect kan zo enorm gereduceerd worden. Interesse in windenergie? Kies voor een energiemaatschappij met groene windstroom. Of schrijf je in voor een gezamenlijk windmolenproject als De Grote Geert (Delfzijl).

Zonne-energie Loenen aan de Vecht

Onze zon is het type energie die onuitputtelijk is. Ontdek zelf de voordelen van zonnecellen, en kies voor zonnepanelen en boilers. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of kies in onze groene energie vergelijker de duurzame “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Energie uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van alle duurzame energie. Stroom uit biomassa wordt geproduceerd door het verbranden van organische stoffen als resten uit de tuin. Hiermee genereert men warmte. De samenstelling van biomassa is niet altijd duidelijk. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, we noemen dat bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en gebruiken dit voor het verwarmen van woningen. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Stichtse Vecht.

groene-stroom-loenen-aan-de-vecht

Een energieneutrale woning in Loenen aan de Vecht rond september 2022

Door middel van onze website lees je bruikbare uitleg over groene stroom Loenen aan de Vecht. Echter, waarom zou ik betalen voor stroom, terwijl jij ook zelf kan realiseren. Een woning met een bescheiden of geen energielasten beschrijven we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Loenen aan de Vecht zien we steeds meer. Een huis als dit realiseren jullie op de volgende manier:

 • Jullie appartement redelijk tot goed isoleren.
 • Het verbruik van energie minimaal houden.
 • De benodigde energiezelfstandig producten.

Het verbruik van elektra stabiliseren doe je door A++ apparaten aan te schaffen, en bewuster om te gaan met energie. Veel gehoord is “haal opladers uit het stopcontact” en eerst de vaatwasser goed vullen, voordat je hem aanzet. Zelfstandig energie-opwekken is eenvoudig via zonnecellen, een zonne-boiler en natuurlijk een warmtepompsysteem. Als het buiten koud is zul je elektriciteit inkopen bij het energiebedrijf. Niettemin, wanneer je overhoud lever jij terug aan het net (salderen). Uiteindelijk kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de oude en vertrouwde cv-ketel (van Vaillant, Intergas, Remeha, AWB of Atag) niet meer toegestaan. De klassieke cv-ketel kun je dan enkel vervangen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie zijn populaire opties. Zit je eraan te denken: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de volgende type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp benut de afgevoerde warme ventilatielucht net voor het naar buiten wordt afgezogen. De gewonnen warmte wordt gebruik door de CV-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor het opwarmen van je huis en warm water (keuken / badkamer). In dit geval hebben we het over een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een airco-achtig apparaat) nuttigt energie uit de lucht buiten. De opgevangen warmte wordt geleidt naar een warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Het systeem zet de koude lucht om in naar warm water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem nuttigt energie uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het apparaat verwerkt dit naar hogere temperatuur warmte voor de opwarming van jouw appartement en douchewater. Het apparaat werkt op 2 manieren: verwarmen in de winter, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Loenen aan de Vecht is prijzig. Goed om te weten, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp installatie. Een combinatie van een warmtepomp met de HR-ketel. Voordelig, en eenvoudig te installeren. Daarbij reduceer je de bijdrage aan het broeikaseffect en bespaart men op maandelijkse energielasten. De prijs schommelt tussen €3900 tot +/- €7300. Met behulp van de actuele ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Tytsjerk afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Op dit moment is dit niet mogelijk bij alle bedrijven. Vooral aanbieders als Qurrent, Van de Bron, Powerpeers, Eneco, Greenchoice, Pure Energie focussen hierop. Wanneer je jouw postcode invoert detecteer je rap welke groene stroom aanbieders in Loenen aan de Vecht operationeel zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is binnen een paar minuten geregeld. Wat je moet doen is: je lopende contract annulerenen uiteraard een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen naar groene stroom benodigt geen verdere actie van jou kant. Jouw nieuwe aanbieder handelt alles af.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeker aantrekkelijk. Op het moment zijn prijzen van groene energie Loenen aan de Vecht fors lager als je het afzet tegen enkele jaren geleden. Er zijn veel families die daardoor voorkeur hebben voor dit milieuvriendelijke alternatief. Dankzij de groene energievergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een gevoel te geven van enkele abonnementen vergelijk je onderstaand enkele contracten. Aantekening: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook pakketten met grijze gas en stroom. Door middel van de groene stroom vergelijker ontdek je gemakkelijk welke maatschappijen “groen” zijn.

Actuele contracten in de provincie Utrecht

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 3 jaar vast
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 5 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Loenen aan de Vecht vergelijken Vergelijk de beste groene energieleveranciers en aanbiedingen voor elektriciteit en gas.