Loading...

Groene stroom Beegden Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op met milieuvriendelijke, onuitputbare bronnen als bodemwarmte, aardwarmte, zon, wind, waterkracht. Meer daarover vind je via voorbeelden van alternatieve energiebronnen in december 2022. Vele malen schoner in vergelijking met grijze elektra dat wordt gegenereerd door middel van fossiele brandstoffen zoals o.a. aardolie, aardgas of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Simpel overstappen? Het aantal leveranciers van Hollandse groene energie wordt alsmaar beter. Middels de duurzame energie check kan jij eenvoudig alle groene energieleveranciers in Beegden vergelijken. Streef jij naar 0 op de meter? Bekijk direct het stukje over energieneutraal wonen in Beegden of bekijk de meest afgesloten ‘groene’ energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Opvallend veel huizeneigenaren en zakelijke gebruikers switchen naar een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom geholpen door zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Overweeg jij het overstappen naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas ten opzichte van grijze stroom van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het genereren van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Op het moment dat je overstapt naar hernieuwbare energie vergroot je de productie van groene energie.
 • Groene elektriciteit is normaal nauwelijks duurder dan grijze energie.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren kan interessant zijn. We noemen dat salderen, je krijgt hier een compensatie voor.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Beegden

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Beegden vergelijken (december 2022)? Gebruik onze energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, geef een schatting van je verbruik en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Vervolgens ontdek je de meest relevante groene maatschappijen. Is groene energie hoger geprijsd dan grijze elektra? Dat hoeft niet zo te zijn! Middels subsidies voor duurzame energie en forse welkomstaanbiedingen is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom zeer aantrekkelijk. Simpel groene stroom in Beegden vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen zijn weer anders per woongebied in Limburg).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (gas en elektra).
 3. Heb je zonnepanelen? Verreken dit dan direct.
 4. Check de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Dit kan zijn windturbines of zonneparken.
 6. Selecteer of je schone energie wenst van eigen bodem (je mag er dan op vertrouwen dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Ga voor het aanbod dat in jullie behoeftes voorziet. Bijvoorbeeld het meest betaalbare energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: welkomstpremie Anode Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen als bio, zon, aarde, water, wind veroorzaken geen luchtvervuiling en de uitstoot van CO2 is minimaal. Bovendien, alternatieve energie raakt nooit op. Dat is een ander verhaal dan petroleum, steenkool, kolen, aardolie (vuile elektriciteit). De verbranding van alle fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Wil jij ook een schonere wereld? Bekijk dan de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Oranjewoud vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Het broeikaseffect is tot 100 keer lager. Interesse in windenergie? Stap over naar een stroomaanbieder die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Een alternatief is een wind-energieproject (collectief) als De Trouwe Wachter (Burgerbrug).

Zonne-energie Beegden

Zonnestroom is een vorm van hernieuwbare energie waar we in de toekomst van profiteren. Profiteer zelf van energie van de zon, en installeer zonnepanelen en zonneboilers. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of selecteer in onze groene stroom checker de variant “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa levert ruim 55% van alle beschikbare duurzame energie. Energie vanuit biomassa ontstaat door de verbranding / gassing van organische dingen als rioolslib. Hiermee genereert men warmte. De herkomst van biomassa is vaak onduidelijk. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, op die manier ontstaat bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit nuttigen we voor een warm huis en warm water. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Ook populair is stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Maasgouw.

groene-stroom-beegden

Een energieneutrale woning in Beegden rond december 2022

Middels deze webpagina vind je nuttige details over groene stroom Beegden. Alleen, waarom nog betalen voor stroom, wanneer men ook zelf kan produceren. Een huis met een bescheiden of geen energierekening betitelen we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Beegden zien we steeds meer. Deze woningen realiseren jullie aan de hand van drie aspecten:

 • Jullie woning redelijk tot goed isoleren.
 • De energiebehoefte reduceren.
 • De energie die je consumeert opwekking middels panelen.

De energieconsumptie verlagen is mogelijk door te kiezen voor producten met A++ label en bewust bezig te zijn met jouw apparaten. Onder andere gebruik alleen A++ producten” en je eten in de koelkast laten ontdooien. Energie opwekken kan met zonnepanelen, een zonneboiler of een warmtepomp installatie. In het najaar en winter heb je wel stroom nodig van het aanbieder. Echter, in de zomer lever je stroom terug (salderen). Wanneer je dit verrekent kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de ouderwetse CV-ketel op gas (van bijv. Atag, Vaillant, Remeha, Intergas of Nefit) uitgesloten. De huidige mono cv-ketel mag je dan uitsluitend omruilen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem worden als opvolgers gezien. Ben jij ook bezig met de kwestie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de verschillende modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt energie uit ventilatielucht net voor het naar buiten wordt afgezogen. Deze warmte gaat rechtstreeks naar jouw CV. De HR-ketel past deze warmte toe voor vloerverwarming en warm water (keuken / badkamer). Dit noemen we ook een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een airco-achtig apparaat) nuttigt warmte uit de lucht. De onttrokken warmte wordt geleidt naar een warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Dit systeem transformeert de koude lucht naar heet gebruikswater van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant onttrekt energie uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp verwerkt dit naar bruikbare warmte voor de centrale verwarming van jouw appartement en gebruikswater. Het systeem heeft 2 functies: verwarmen in de winter, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Beegden is duur. Maar, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp systeem. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met jullie gas-ketel. Goedkoop, en gemakkelijk te installeren. Verder verminder jij schadelijke CO2 effecten en kan je bezuinigen op stroomkosten. De kostprijs ligt in de range tussen de €3600 tot €6200. Mede door de ruime ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Kantens afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Tegenwoordig tref je de groene abonnementen niet bij alle leveranciers. Specifieke organisaties als Powerpeers, Qurrent, Greenchoice, Engie, Eneco, Pure Energie zijn hierin gespecialiseerd. Wanneer je jouw postcode invoert spot je vlug welke groene stroom aanbieders in Beegden beschikbaar zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is erg simpel. Het stappenplan is: je bestaande contract stopzetten en hierna een groene leverancier kiezen. Overstappen op groene stroom vergt geen verdere woningaanpassingen. Jullie toekomstige aanbieder zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn best verleidelijk. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Beegden een stuk lager in verhouding tot jaren geleden. We horen van veel gezinnen die om deze reden neigen naar deze vorm van schone energie. Aan de hand van onze groene stroom vergeljker reken je ’t zelf uit.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een gevoel te geven van enkele contracten bekijk je in het overzicht hieronder enkele abonnementen. Update: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Door middel van de groene stroom vergelijker achterhaal je spoedig welke maatschappijen duurzaam zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Limburg

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Modelcontract Groene Stroom en CO2-gecompenseerd Gas
 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar Actie

Energieprijzen Beegden vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energieleveranciers en kortingsacties voor gas en elektra.