Loading...

Groene stroom Oranjewoud Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd aan de hand van schone, duurzame bronnen zoals bodemwarmte, aardwarmte, zon, biomassa, waterkracht. Of lees direct meer over top-4 alternatieve energiebronnen in november 2022. Het is veel duurzamer als je het afzet tegen grijze stroom dat tot stand komt met fossiele brandstoffen als bijv. aardolie, steenkool of aardgas. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. À la minute overstappen? Het aantal aanbieders van groene Nederlandse energie wordt alsmaar beter. Middels de duurzame energie check kan je vandaag nog alle groene energieleveranciers in Oranjewoud vergelijken. Kijk je ook uit naar 0 op de meter? Scroll meteen naar de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Oranjewoud en check de recente duurzame energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Verrassend veel families en ondernemingen ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op met behulp van zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Interesse in een pakket met schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen in verhouding tot grijze energie van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Als je de keuze maakt voor hernieuwbare energie motiveer je de aanmaak van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is gemiddeld niet duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Reststroom terugleveren aan het net is een optie. We hebben het dan over salderen, je krijgt hier een compensatie voor.
 • De genoemde duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Oranjewoud

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Oranjewoud vergelijken (november 2022)? Gebruik onze energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, voer het geschatte verbruik in en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Hierna vergelijk je de relevante groene stroom maatschappijen. Is groene energie / stroom hoger geprijsd i.v.m. stroom van fossiele brandstoffen? Dat hoeft niet zo te zijn! Aan de hand van subsidieregelingen en royale welkomstpremies is het overstappen naar duurzame energie zeer interessant. Binnen een paar minuten groene stroom in Oranjewoud vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Start met je postcode en huisnummer (de actuele tarieven variëren per regio in Friesland).
 2. Voer je verwachte gebruik in (elektra & gas).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Verreken dit dan direct.
 4. Ga naar de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Mogelijkheden zijn hier o.a. Nederlandse windparken of zonnestroom uit NL.
 6. Denk na of jij schone energie wilt afnemen uit Nederland (dit geeft je de zekerheid dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Ga voor het contract dat je wensen dekt. Ga voor een goedkoop abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: Eneco overstappen.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen als onder andere aarde, wind, water, zon, bio zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de CO-2 uitstoot zijn heel minimaal. Daarnaast, deze vorm van alternatieve energie is onuitputbaar. Dit in tegenstelling tot aardolie, kolen, steenkool, aardgas (vuile stroom). Het toepassen van alle fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Kiezen jullie ook voor een prettig leefklimaat? Hieronder vind je de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in november 2022. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Eerbeek vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder de lucht te vervuilen. Het broeikaseffect is tot 100 keer lager. Interesse in windenergie? Switch naar een maatschappij die Hollandse windstroom aanbiedt. Of participeer in een winddeel van bijvoorbeeld De Grote Geert (Delfzijl).

Zonne-energie Oranjewoud

De zon is een schone energiebron die oneindig gebruikt kan worden. Ontdek zelf de voordelen van de mogelijkheden van onze zon, en neem zonnepanelen en zonneboilers. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of markeer in de vergelijkingstool de duurzame “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Biomassa-energie levert ruim 55% van de actuele leverbare duurzame energie. Biomassa-energie wordt geproduceerd door vergissing en vergassing van organische stoffen als groente-, fruit- en tuinafval. Hier komt warmte uit voort. De samenstelling van biomassa is vaak onduidelijk. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), we noemen dat bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit zetten we in voor verwarming + warm tapwater. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Een andere optie is stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Heerenveen.

groene-stroom-oranjewoud

Een energieneutrale woning in Oranjewoud rond november 2022

Op basis van deze pagina vind je belangrijke uitleg over groene stroom Oranjewoud. Alleen, waarom nog stroom afnemen, wanneer men ook zelf kan produceren. Een appartement met nauwelijks tot geen energierekening beschrijven we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Oranjewoud zien we steeds meer. Een huis als dit verwezenlijk jij op basis van 3 factoren:

 • Jullie woning uitrusten met een goede isolatie.
 • Elektra en gas afname verminderen.
 • De energie die je consumeert zelf opwekken.

Het gebruik van elektra laag houden bereik je door te kiezen voor producten met A++ label en bewuster om te gaan met energie. Voorbeelden zijn “zet elektrische apparaten helemaal uit” en tijdig de afzuigkap uitzetten. Energie opwekken gaat middels zonnepanelen, een zonneboiler plus een warmtepomp (ketel). In het najaar en winter neem je stroom af bij jullie energie-aanbieder. Alleen, in de warmte maanden kan je stroom terugleveren (salderen). Over een jaar gemeten spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de traditionele CV-ketel op gas (van bijv. Intergas, Remeha, AWB, Nefit of Vaillant) uitgefaseerd. De “gewone” mono cv-ketel mag je dan alleen omruilen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem worden veel toegepast. Overweeg jij de optie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan het lijstje hieronder met de type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp profiteert van de afgevoerde warme ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt geventileerd. De warmte die hieruit ontstaat wordt gebruik door de CV-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor het verwarmen van de woning en voor warm tapwater. Oftewel: een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een soort van airco-installatie) benut de warmte uit de omgevingslucht. De opgevangen warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Dit systeem verandert de koude buitenlucht naar heet gebruikswater van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie onttrekt warmte uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. De installatie transformeert dit naar toepasbare warmte voor het verwarmen van jullie woning en douchewater. Deze setup werkt op 2 manieren: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Oranjewoud kan veel geld kosten. Echter, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp systeem. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met jouw huidige cv-ketel. Het is betaalbaar en zonder problemen toe te passen. Trouwens, ook verlagen jullie schadelijke CO2 effecten en bespaar jij op energielasten. De aanschafprijs ligt zo tussen de €3500 tot €7500. Met behulp van de toe te passen ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Zuidland afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Momenteel vind je de groene contracten niet bij alle maatschappijen. Met name maatschappijen als Van de Bron, Eneco, Powerpeers, Greenchoice, Engie, Pure Energie maken dit mogelijk. Op basis van je postcode ontdek jij simpelweg welke groene stroom aanbieders in Oranjewoud aanwezig zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is heel eenvoudig. De beste manier: je lopende verbintenis ontbinden en daaropvolgend een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen op groene stroom vraagt niet om verdere woningaanpassingen. Je toekomstige energiemaatschappij regelt het papierwerk.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven vinden weuitnodigend. Momenteel zijn de prijzen van groene energie Oranjewoud een stuk lager in verhouding tot de beginperiode. We horen van veel huizeneigenaren die kiezen voor deze vorm van schone energie. Door middel van de groene energie checker check je ’t verschil met grijze stroom.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een voorbeeld te geven van huidige energiepakketten bekijk je in het overzicht hieronder veel gekozen energiepakketten. Kanttekening: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook pakketten met grijze gas en stroom. Door gebruik te maken van de groene stroom vergelijker detecteer je moeiteloos welke contracten daadwerkelijk duurzaam zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 1 jaar vast
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas Vast Actie tot 1 jaar
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas onbepaalde tijd

Energieprijzen Oranjewoud vergelijken Vergelijk de beste groene energieleveranciers en deals voor gas en stroom.