Loading...

Groene stroom Zuidland Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand aan de hand van milieubewuste, onuitputtelijke bronnen zoals waterkracht, zon, biomassa, bodemwarmte, aardwarmte. Lees ook het kopje over veel gebruikte alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is veel schoner vergeleken met grijze elektriciteit dat wordt geproduceerd door middel van fossiele brandstoffen als bijv. aardgas, steenkool of aardolie. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Simpel overstappen? Het aantal aanbieders van 100% groene energie uit Nederland wordt steeds beter. Aan de hand van de duurzame energie checker kun je spoedig alle groene energieleveranciers in Zuidland vergelijken. Streven jullie ook naar geen gasververbruik meer? Spring dan direct naar de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Zuidland of doorzoek de populaire milieuvriendelijke energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Steeds meer mensen en bedrijven sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op met zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Interesse in een contract met schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas als je het vergelijkt met grijze elektriciteit van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Indien je overstapt naar hernieuwbare energie bevorder je de productie van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is in de regel nauwelijks duurder dan grijze elektriciteit.
 • Reststroom terugleveren aan het net kan natuurlijk ook. In de volksmond heet dat ‘salderen’, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Zuidland

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Zuidland vergelijken (december 2022)? Open dan onze groene energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), voer het geschatte verbruik in en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Hierna detecteer je de meest populaire groene energiemaatschappijen. Is groene energie / stroom duurder i.v.m. stroom van fossiele brandstoffen? Gelukkig is dat niet waar! Mede door subsidies voor duurzame energie en forse welkomstaanbiedingen is overstappen naar groene energie aantrekkelijker dan ooit. À la minute groene stroom in Zuidland vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Voer je woonplaats in (prijzen van groene stroom schommelen per woongebied in Zuid-Holland).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (elektriciteit & gas).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Check het filter “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Bijvoorbeeld Nederlandse windparken of zonne-energie.
 6. Selecteer of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (dit is vaak een garantie dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Selecteer het abonnement dat je wensen dekt. Onder andere een goedkoop contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: stroom van MAIN Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen zoals waterkracht, zonne-energie, windenergie, aardwarmte, bodemwarmte vervuilen de lucht nauwelijks en ook de schadelijke CO-2 uitstoot is nauwelijks aanwezig. Daarnaast, de genoemde alternatieve energie is niet uitputbaar. Dat is wel wat anders dan aardgas, kolen, steenkool, petroleum (grijze elektriciteit). Het verbranden van onze fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Kiezen jullie ook voor een schonere wereld? Bekijk dan de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Ook interessant: groene energie Nieuw-Amsterdam vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder de lucht te vervuilen. Het effect van CO-2 is minimaal. Overstappen naar windenergie? Selecteer een energieleverancier die stroom inkoopt van windmolens. Of neem een aandeel in een winddeel van bijvoorbeeld De Witte Juffer (Culemborg).

Zonne-energie Zuidland

De zon is een schone energiebron die oneindig gebruikt kan worden. Kies ook voor zonne energie, en neem zonnepanelen en boilers. Participeer in een zonnepanelenpark. Of markeer in onze groene stroom checker de optie “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van de actuele leverbare duurzame energie. Energie uit biomassa komt tot stand door het verbrandingsproces van organisch afval zoals hout en gft-afval. Hier komt warmte uit voort. De samenstelling van biomassa is vaak onduidelijk. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, we noemen dat bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit passen we toe voor het verwarmen van woningen. Dit kan je doen met een warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: een “combi” van enerzijds aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Bernisse.

groene-stroom-zuidland

Een energieneutrale woning in Zuidland rond december 2022

Op Groenestroomaanbieding.nl ontdek je uitgebreide informatie over groene stroom Zuidland. De vraag is, waarom zou ik elektriciteit inkopen, als je ook zelf kan realiseren. Een huis met een beperkte of geen energierekening betitelen we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Zuidland is een wens van vele. Een woning als dat bewerkstellig je op de volgende manier:

 • Je appartement redelijk tot goed isoleren.
 • Gas en stroom gebruik minimaal houden.
 • De stroom die je verbruikt opwekking middels panelen.

Het verbruik van energie stabiliseren doe je door zuinige apparaten te kopen en bewust bezig te zijn met stroom. Voorbeelden zijn “bewust met de waterkoker omgaan” en tochtstrips gebruiken. Zelfstandig energie-opwekken is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een zonne-boiler plus een warmtepomp installatie. In de winter neem je stroom af bij het energieleverancier. Evenwel, als jullie meer opwekken dan je gebruikt kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Al met al kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de “gewone” CV-ketel op gas (van bijv. Remeha, Intergas, Vaillant, Atag of AWB) niet langer toegestaan. De huidige verwarmingsketel mag je dan alleen nog maar vervangen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie worden veel toegepast. Overweeg jij de optie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor het lijstje hieronder met de type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron warmte uit de ventilatielucht net voor het naar buiten wordt afgezogen. Deze warmte gaat rechtstreeks naar jouw CV. Jouw gas-ketel benut de warmte voor het verwarmen van de woning en voor warm tapwater. Het is dus een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een airco-achtig apparaat) neemt warmte uit de lucht. De opgevangen warmte gaat naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. Dit systeem transformeert de buitenlucht naar heet gebruikswater van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp haalt energie uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het apparaat transformeert dit naar bruikbare warmte voor het opwarmen van jouw woning en kraanwater. De installatie kan twee dingen doen: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Zuidland kan duur uitvallen. Goed nieuws, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp. Een combinatie van een warmtepomp met de HR-ketel. Voordelig, en probleemloos te installeren. Daarnaast reduceer je schadelijke CO2 effecten en bespaar jij op de energierekening. De aanschafprijs varieert tussen €3200 tot +/- €6800. Via de geldige ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Heikant afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Momenteel is dit niet mogelijk bij alle maatschappijen. Met name leveranciers zoals Engie, Powerpeers, Qurrent, Pure Energie, Van de Bron, Greenchoice zijn hierin gespecialiseerd. Door te adres te gebruiken spot je eenvoudig welke groene stroom aanbieders in Zuidland operationeel zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is niet ingewikkeld. Het stappenplan is: jullie actuele abonnement stopzetten en daaropvolgend een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Overstappen op groene stroom benodigt geen aanpassingen in de meterkast. De toekomstige leverancier regelt alles.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeer interessant. Op dit moment zijn de prijzen van groene energie Zuidland fors lager als je het afzet tegen een paar jaar terug. We horen van veel families die hierom voorkeur hebben voor stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Geholpen door de groene energievergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een idee te geven van enkele contracten tref je in het overzicht hieronder vaak bestelde abonnementen. Let op: hiertussen zitten ook een aantal acties met grijze gas en stroom. Door gebruik te maken van onze groene energie check achterhaal je vlug welke abonnementen echt duurzaam en schoon zijn.

Actuele contracten in de provincie Zuid-Holland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Vattenfall – Stroom en Gas Onbepaalde tijd
 • Delta – Groene Stroom en Gas Variabel 1 jaar

Energieprijzen Zuidland vergelijken Vergelijk de beste groene energiebedrijven en welkomstacties voor gas en elektriciteit.