Loading...

Groene stroom Nieuw-Amsterdam Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we aan de hand van niet vervuilende, onuitputtelijke bronnen zoals wind, zon, biomassa, aardwarmte, bodemwarmte. Lees ook het kopje over voorbeelden van alternatieve energiebronnen in juni 2023. Het is significant beter voor het milieu als je het afzet tegen grijze elektriciteit dat wordt opgewekt met behulp van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardgas, steenkool of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Gelijk overstappen? Het aanbod met echte groene energie begint steeds serieuzer te worden. Door middel van onze groene stroom checker kunnen jullie zonder problemen alle groene energieleveranciers in Nieuw-Amsterdam vergelijken. Streef jij naar een gasloze woning? Bekijk direct onze toelichting op energieneutraal wonen in Nieuw-Amsterdam en overweeg de huidige duurzame energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Verrassend veel woningeigenaren en zakelijke gebruikers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op door zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Denk jij na over de overstap naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas in vergelijking met grijze energie van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het genereren van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Op het moment dat je gaat voor hernieuwbare energie draag je bij aan de aanmaak van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is gewoonlijk niet veel duurder dan grijze stroom.
 • Reststroom terugleveren aan het net is zeker mogelijk. We spreken hier over “salderen”, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Nieuw-Amsterdam

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Nieuw-Amsterdam vergelijken (juni 2023)? Begin direct met de energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, voer het geschatte verbruik in en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Nadien detecteer je de best matchende groene energie-aanbieders. Is groene energie / stroom prijziger i.v.m. stroom van fossiele brandstoffen? Dat hoeft niet zo te zijn! Door subsidies vanuit de overheid en aantrekkelijke welkomstbonussen is het overstappen naar duurzame energie beslist aan te raden. Gemakkelijk groene stroom in Nieuw-Amsterdam vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Start met je postcode en huisnummer (tarieven zijn afhankelijk van woongebied in Drenthe).
 2. Vul het geschatte verbruik in (stroom & gas).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Verreken dit dan direct.
 4. Klik op het onderwerp “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Bijvoorbeeld Nederlandse windparken of zonneweides.
 6. Denk na of jij schone energie wenst van eigen bodem (dit geeft je de zekerheid dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Klik op het pakket met de beste voorwaarden. Maak een keuze voor het goedkoopste energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: Pure Energie vergelijken.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen als bijv. aarde, bodem, zon, wind, water vervuilen de lucht nauwelijks en de CO-2 uitstoot zijn amper meetbaar. Het goede nieuws is, deze vorm van alternatieve energie raakt nooit op. Totaal niet te vergelijken met petroleum, kolen, steenkool, aardgas (vuile energie). De verwerking van fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Zet jij je in voor een schonere wereld? Check snel de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in juni 2023. Ook interessant: groene energie Colijnsplaat vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Uitstoot van CO-2 kan zo enorm gereduceerd worden. Gebruik maken van windenergie? Ga voor een stroomaanbieder die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of participeer in een winddeel van een windmolen als Het Rode Hert (Culemborg).

Zonne-energie Nieuw-Amsterdam

Energie van de zon is een bron die nooit opraakt. Stap ook over naar energie van de zon, en kies voor zonneboilers of panelen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of selecteer in de vergelijkingstool de variant “zonne-energie”.

Biomassa

Energie uit biomassa levert ruim 55% van alle beschikbare duurzame energie. Energie uit biomassa ontstaat door het verbrandingsproces van organische materialen als mest en maïs. Dit produceert warmte. De afkomst van biomassa is niet altijd duidelijk. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, we noemen dat bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit passen we toe voor een warm huis en warm water. Dit kan je doen met een warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Emmen.

groene-stroom-nieuw-amsterdam

Een energieneutrale woning in Nieuw-Amsterdam rond juni 2023

Op deze website bekijk je handige details over groene stroom Nieuw-Amsterdam. Maar, waarom eigenlijk een stroomcontract afsluiten, terwijl jij ook zelf kan realiseren. Een woning met een beperkte of geen energienota markeren we als “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Nieuw-Amsterdam is onderwerp van gesprek. Dit soort huizen bereiken jullie door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jullie huis redelijk tot goed isoleren.
 • Het verbruik van energie zo laag mogelijk houden.
 • De benodigde energielokaal opwekken.

De elektra consumptie reduceren is te realiseren door A++ apparaten aan te schaffen, en dagelijks te focussen op jouw apparaten. Dan kun je denken aan “gebruik uitsluiten A+ apparaten” en de gordijnen dicht doen. Het opwekken van energie doe je met zonnecellen, een zonne-boiler of uiteraard een warmtepomp. In het najaar en winter koop je stroom in bij jouw aanbieder. Echter, als de zon schijnt kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Uiteindelijk realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de welbekende gasgestookte ketel (zoals Nefit, Vaillant, Atag, Remeha of AWB) niet langer toegestaan. De klassieke verwarmingsketel mag je dan slechts omwisselen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride installatie is sterk in opkomst. Ben jij ook bezig met de kwestie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de verschillende soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp nuttigt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt vervoerd. De warmte uit de lucht gaat rechtstreeks naar jouw CV. Je ketel verwerkt deze warmte voor het aansturen van de verwarming en warm water dat je kunt gebruiken. We spreken dus over een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een soort van airco-installatie) nuttigt energie uit de buitenlucht. De opgevangen warmte wordt geleidt naar een warmtepomp die je in de woning plaatst. De warmtepomp converteert de buitenlucht van 5 graden naar verwarmingswater van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp onttrekt warmte uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het systeem vormt dit om naar naar praktische warmte voor de vloerverwarming van jullie woning en gebruikswater. De installatie heeft een dubbele functie: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Nieuw-Amsterdam is prijzig. Goed nieuws, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp installatie. Dit systeem sluit je aan op de gasgestookte ketel. De investering is relatief klein, en zonder moeite te plaatsen. Bovendien verlagen jullie de bijdrage aan het broeikaseffect en bespaart men op de energiekosten. De inkoopprijs varieert tussen €3700 – €7300. Dankzij de actuele ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Werkendam afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Op dit moment is dit niet mogelijk bij alle bedrijven. Unieke bedrijven als Engie, Pure Energie, Van de Bron, Greenchoice, Eneco, Qurrent focussen hierop. Op basis van je postcode lees je rap welke groene stroom aanbieders in Nieuw-Amsterdam operationeel zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is makkelijker dan je denkt. De bedoeling is: het actuele contract annulerenen uiteraard een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen naar groene stroom vergt geen verdere woningaanpassingen. De aanstaande energieleverancier regelt het papierwerk.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn opvallend verleidelijk. Vandaag de dag zijn de prijzen van groene energie Nieuw-Amsterdam een stuk lager in verhouding tot enkele jaren geleden. We horen van veel woningeigenaren die daardoor neigen naar dit milieuvriendelijke alternatief. Aan de hand van onze groene energie vergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een voorbeeld te geven van enkele energie-abonnementen ontdek je onderstaand toonaangevende contracten. Update: hiertussen zitten ook een aantal acties met grijze gas en stroom. Door middel van de duurzame energie check vergelijk je vlug welke van deze contracten “groen” zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Drenthe

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 1 jaar vast
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas onbepaalde tijd

Energieprijzen Nieuw-Amsterdam vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energieleveranciers en aanbiedingen voor gas en stroom.