Loading...

Groene stroom Colijnsplaat Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd met behulp van schone, onuitputbare bronnen als waterkracht, zon, bodemwarmte, aardwarmte, wind. Lees ook het kopje over veel gebruikte alternatieve energiebronnen in december 2023. Het is aanmerkelijk toekomstbestendiger in vergelijking met grijze stroom dat wordt gegenereerd op basis van fossiele brandstoffen als steenkool, aardgas of aardolie. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Vandaag nog overstappen? Het assortiment Hollandse groene energie groeit snel. Met behulp van de duurzame energie check kan je binnen no-time alle groene energieleveranciers in Colijnsplaat vergelijken. Kijk je ook uit naar een huis zonder gas? Check daarvoor onze informatie over energieneutraal wonen in Colijnsplaat of bekijk de recente duurzame energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Opvallend veel woningeigenaren en zakelijke gebruikers switchen naar een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom geholpen door zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Interesse in een pakket met schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas ten opzichte van grijze elektriciteit van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het maken van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Zodra jij kiest voor hernieuwbare energie stimuleer je verdere uitbreiding van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is normaal amper duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Reststroom terugleveren aan het net is zeker mogelijk. We spreken hier over “salderen”, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Colijnsplaat

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Colijnsplaat vergelijken (december 2023)? Ga aan de slag met de energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Dan check je de beste groene energiemaatschappijen. Is groene stroom prijziger dan stroom van fossiele brandstoffen? Helemaal niet! Door subsidieregelingen en aantrekkelijke welkomstbonussen is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom aantrekkelijker dan ooit. Probleemloos groene stroom in Colijnsplaat vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Voer je woonplaats in (de actuele tarieven zijn afhankelijk van postcode in Zeeland).
 2. Vul het geschatte verbruik in (gas en elektriciteit).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Verreken dit dan direct.
 4. Klik op het kopje “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Bijv. specifiek stroom van windturbines of zonneweides.
 6. Denk na of jij de schone energie uit Nederland wil afnemen (jij mag er van vanuit gaan dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Klik op het aanbod wat jullie geschikt vinden. Bijvoorbeeld het meest aantrekkelijk geprijsde energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: vergelijk tarieven Qwint.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen als onder andere bodemwarmte, aardwarmte, zonne-energie, windenergie, waterkracht zijn niet zo luchtvervuilend en de invloed op broeikaseffect zijn heel minimaal. Het goede nieuws is, dit type alternatieve energie is onuitputtelijk. Dit in tegenstelling tot aardolie, kolen, steenkool, aardgas (vuile energie). Het verbranden van fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Zet jij je in voor een prettig leefklimaat? Doorzoek dan de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Lees nu verder over groene energie Rouveen vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom op een hele verantwoorde manier. Uitstoot van CO-2 kan zo enorm gereduceerd worden. Stap jij over op windenergie? Switch naar een leverancier met groene windstroom. Of kies voor een wind-energieproject (collectief) als De Jonge Held (Delfzijl).

Zonne-energie Colijnsplaat

De zon is het type energie waar we in de toekomst van profiteren. Ontdek zelf de voordelen van energie van de zon, en ga voor boilers en zonnepanelen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of markeer in onze groene stroom checker de filter “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Biomassa-energie is verantwoordelijk voor ruim 60% van alle duurzame energie. Stroom uit biomassa wordt geproduceerd door vergissing en vergassing van organisch afval zoals resten uit de tuin. Hiermee genereert men warmte. Waar biomassa precies vandaan komt is vaak onduidelijk. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, dit is in feite bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit passen we toe voor een warm huis en warm water. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Noord-Beveland.

groene-stroom-colijnsplaat

Een energieneutrale woning in Colijnsplaat rond december 2023

Via deze website ontdek je alle informatie over groene stroom Colijnsplaat. Interessant, waarom nog een stroomcontract afsluiten, wanneer men ook zelf kan realiseren. Een woonhuis met een bescheiden of geen energiekosten heet een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Colijnsplaat wordt steeds populairder. Dit soort huizen bewerkstellig je op basis van 3 factoren:

 • Jullie woning redelijk tot goed isoleren.
 • Elektra en gas afname minimaliseren.
 • De stroom die je verbruikt lokaal opwekken.

De stroomconsumptie stabiliseren is mogelijk door A++ apparaten aan te schaffen, en wekelijks een analyse te maken van stroom. Denk aan “een programmeerbare thermostaat” en niet een te grote vriezer kopen. Zelfstandig energie-opwekken is eenvoudig via zonnecellen, een zonneboiler of een warmtepompsysteem. Met zeer lage buitentemperaturen zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij een leverancier. Aan de andere kant, wanneer je overhoud kun jij (energie) terugleveren (salderen). Onder aan de streep kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de gebruikelijke hr-ketel (Nefit, Intergas, Vaillant, Atag of AWB) verbannen. De “gewone” gasgestookte ketel mag je dan alleen nog maar inruilen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling worden veel toegepast. Ben jij ook bezig met de kwestie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de volgende soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt warmte uit de ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt geventileerd. De energie die dat genereert wordt gebruik door de CV-ketel. De gasketel gebruikt deze energie voor het opwarmen van je huis en voor warm tapwater. In dit geval hebben we het over een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (met een soort ventilator) profiteert van warmte uit de buitenlucht. De gewonnen warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp binnen in huis. De warmtepomp transformeert de buitenlucht naar heet water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem profiteert van energie uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. Het apparaat converteert dit naar praktische warmte voor de verwarming van jouw woning en water om te gebruiken. Het apparaat kan twee dingen doen: warmte in de herfst en winter, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Colijnsplaat is duur. Maar, je kunt besparen: een hybride warmtepomp systeem. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de op gas draaiende ketel. Het is betaalbaar en eenvoudig te installeren. Bovendien reduceer je het negatieve CO2 effect en kan jij besparen op de energiekosten. De kostprijs ligt zo tussen de €3800 – €7300. Via de ruime ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Loerbeek afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Momenteel tref je de groene abonnementen niet bij alle leveranciers. In het bijzonder maatschappijen als Greenchoice, Qurrent, Powerpeers, Van de Bron, Eneco, Engie verzorgen dit voor je. Via jullie adresgegevens spot jij gemakkelijk welke groene stroom aanbieders in Colijnsplaat actief zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is binnen een paar minuten geregeld. De bedoeling is: je lopende contract ontbinden en natuurlijk een groene leverancier kiezen. Naar groene stroom overstappen vraagt niet om aanpassingen aan de woning. Jouw toekomstige leverancier pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn best aanlokkelijk. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Colijnsplaat aantrekkelijker dan enkele jaren geleden. Er zijn steeds meer gezinnen die daardoor voorkeur hebben voor deze vorm van schone energie. Middels de groene energie checker zie je zelf wat het verschil is.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een idee te geven van diverse pakketten tref je hierna de meest populaire energiepakketten. Commentaar: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Dankzij de groene stroom vergelijker bekijk je vlug welke aanbieders “schoon” zijn.

Actuele contracten in de provincie Zeeland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 4 jaar Actie
 • EnergieFlex – Modelcontract Groene Stroom en Gas
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas 1 Jaar Vast

Energieprijzen Colijnsplaat vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energiebedrijven en deals voor gas en elektriciteit.