Loading...

Groene stroom Rouveen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we met milieuvriendelijke, onuitputtelijke bronnen zoals bodemwarmte, biomassa, aardwarmte, wind, zon. Meer daarover vind je via populaire alternatieve energiebronnen in maart 2023. Het is significant duurzamer vergeleken met grijze energie dat wordt geproduceerd via fossiele brandstoffen als aardolie, steenkool of aardgas. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Snel overstappen? Het aantal leveranciers van 100% groene energie uit Nederland is enorm toegenomen. Door middel van de groene stroom vergelijker kun jij meteen alle groene energieleveranciers in Rouveen vergelijken. Streven jullie ook naar een gasloze woning? Zie ook het stukje over energieneutraal wonen in Rouveen of bekijk de huidige duurzame energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Meer en meer mensen en zakelijke gebruikers sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom dankzij zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Denk jij na over een pakket met schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas in verhouding tot grijze stroom van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het maken van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Wanneer je kiest voor hernieuwbare energie vergroot je de ontwikkeling van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is normaliter niet veel duurder dan grijze energie.
 • Reststroom terugleveren aan het net is zeker mogelijk. We hebben het dan over salderen, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Rouveen

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Rouveen vergelijken (maart 2023)? Begin direct met de duurzame energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, schat jouw verbruik en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Vervolgens ontdek je de best matchende groene energieleveranciers. Is groene stroom prijziger dan normale stroom? Helemaal niet! Dankzij subsidieregelingen en forse welkomstpremies is switchen naar duurzame stroom zeer interessant. Vandaag nog groene stroom in Rouveen vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen van groene stroom variëren per woongebied in Overijssel).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (elektriciteit & gas).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Trek dit daarvan af.
 4. Ga naar het menu “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens of zonne-energie.
 6. Beslis of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (je mag er dan op vertrouwen dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Ga voor het contract dat in jullie behoeftes voorziet. Ga voor het goedkoopste energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: energie vergelijken bij Stedin.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld bodem, water, bio, wind, zon vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en ook de schadelijke CO-2 uitstoot zijn amper meetbaar. Vergeet niet, deze alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dit in tegenstelling tot aardolie, petroleum, steenkool, aardgas (grijze elektriciteit). De verwerking van de fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Kiezen jullie ook voor een milieuvriendelijk Nederland? Bekijk dan alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in maart 2023. Lees nu verder over groene energie Grashoek vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op waarbij de lucht niet vervuild wordt. De CO-2 uitstoot is 50 keer lager dan grijze stroom. Stap jij over op windenergie? Ga voor een stroomaanbieder die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Een alternatief is een winddeel van een windmolen als De Ranke Zwaan (Culemborg).

Zonne-energie Rouveen

Energie van de zon is een bron waar we in de toekomst van profiteren. Stap ook over naar zonnekracht, en bestel boilers en zonnepanelen. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of kies in onze groene energie vergelijker de optie “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa energie bezorgt ons meer dan de helft van de duurzame energie in Nederland. Biomassa energie kent z’n oorsprong in het branden / vergissen van organische stoffen als hout en gft-afval. Hier komt warmte uit voort. De afkomst van biomassa is niet altijd duidelijk. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, dit heet bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit nuttigen we voor ons verwarmingssysteem. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Staphorst.

groene-stroom-rouveen

Een energieneutrale woning in Rouveen rond maart 2023

Met behulp van deze webpagina ontdek je praktische info over groene stroom Rouveen. Maar, waarom een stroomcontract afsluiten, wanneer men ook zelfvoorzienend kan zijn. Een appartement met een lage of geen energierekening typeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Rouveen zien we steeds meer. Een woning als dat kan jij bereiken door de volgende aanpassingen te doen:

 • Je appartement zo goed mogelijk isoleren.
 • Gas en stroom gebruik zo laag mogelijk houden.
 • De stroom die je verbruikt lokaal opwekken.

De elektra consumptie beperken bereik je door te letten op het A++ label en wekelijks een analyse te maken van energie. Dan kun je denken aan “korter douchen” en rolluiken gebruiken. Zelfstandig energie-opwekken kan met zonnepanelen, een (zonne) boiler en natuurlijk een warmtepomp. Met zeer lage buitentemperaturen heb je wel stroom nodig van jullie energieleverancier. Niettemin, in de warmte maanden lever je stroom terug (salderen). Uiteindelijk bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de ouderwetse verwarmingsketel (als Remeha, Nefit, Intergas, AWB of Atag) niet meer toegestaan. De “oude” mono cv-ketel mag je dan enkel omwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem zijn populaire opties. Overweeg jij de optie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de verschillende soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron (warmte) ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt afgevoerd. De warmte uit de lucht wordt geleid naar de cv-ketel. Je ketel verwerkt deze warmte voor de centrale verwarming en voor het efficiënt opwarmen van water. In dit geval hebben we het over een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een speciale buitenventilator) haalt energie uit de buitenlucht. De opgevangen warmte wordt geleidt naar een warmtepomp die je in de woning plaatst. Het apparaat verandert de koude buitenlucht naar opgewarmd water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp onttrekt energie uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. Het vernuftige systeem verwerkt dit naar praktische warmte voor het aansturen van de verwarming van jouw huis en gebruikswater. De installatie werkt op 2 manieren: verwarmen in de winter, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Rouveen vergt een hele investering. Goed om te weten, je kunt besparen: een hybride warmtepomp. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de HR-ketel. Het is betaalbaar en zonder problemen toe te passen. Trouwens, ook minimaliseer jij schadelijke CO2 effecten en bespaart men op de energiekosten. De aanschafprijs varieert tussen €4500 – €7400. Geholpen door de huidige ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Beekbergen afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Momenteel kan dit niet bij alle maatschappijen. Specifieke aanbieders zoals Eneco, Greenchoice, Pure Energie, Qurrent, Engie, Powerpeers verzorgen dit voor je. Op basis van je postcode lees je gemakkelijk welke groene stroom aanbieders in Rouveen voorhanden zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is heel eenvoudig. Het stappenplan is: je huidige pakket annulerenen aansluitend een groene leverancier kiezen. Overstappen naar groene stroom behoeft geen aanpassingen aan de woning. Jouw nieuwe energieaanbieder zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn opvallend aanlokkelijk. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Rouveen sterk verlaagd in verhouding tot een paar jaar terug. Er zijn steeds meer huizeneigenaren die om deze reden switchen naar deze vorm van schone energie. Op basis van de groene energievergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een impressie te geven van verschillende energiecontracten vind je hierna vaak bestelde stroom abonnementen. Kanttekening: daartussen vind je ook enkele contracten op basis van grijze gas en stroom. Met behulp van onze groene stroom checker vind je probleemloos welke contracten daadwerkelijk milieuvriendelijk zijn.

Geldige contracten in de provincie Overijssel

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • UnitedConsumers – Windstroom en Gas Variabel 3 jaar

Energieprijzen Rouveen vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energiebedrijven en aanbiedingen voor stroom en gas.