Loading...

Groene stroom Grashoek Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt met milieubewuste, stabiele bronnen als waterkracht, zon, bodemwarmte, wind, biomassa. Zie ook alle voorbeelden van alternatieve energiebronnen in oktober 2024. Het is aanmerkelijk beter voor het milieu in vergelijking met grijze elektra dat wordt gecreëerd door gebruik te maken van fossiele brandstoffen zoals steenkool, aardgas of aardolie. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Nu overstappen? De keuze m.b.t. 100% groene energie uit Nederland wordt alsmaar beter. Middels de duurzame energie checker kun jij binnen no-time alle groene energieleveranciers in Grashoek vergelijken. Streven jullie ook naar geen gasververbruik meer? Raadpleeg hiervoor de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Grashoek of doorzoek de actuele ‘groene’ energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Verrassend veel Nederlanders en ondernemingen stappen over naar een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend dankzij zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Interesse in de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen in verhouding tot grijze elektriciteit van Eneco, Vattenfall of Essent.

  • Bij het genereren van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
  • Indien je de keuze maakt voor hernieuwbare energie draag je bij aan verdere uitbreiding van schone stroom.
  • Groene elektriciteit is standaard net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze “vuile” stroom.
  • Je eigen stroom weer terugleveren behoort tot de mogelijkheden. We spreken hier over “salderen”, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
  • De duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Grashoek

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Grashoek vergelijken (oktober 2024)? Ga aan de slag met de duurzame energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, voer het geschatte verbruik in en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Hierna vind je de meest populaire groene stroomleveranciers. Is groene energie hoger geprijsd dan grijze elektriciteit? Gelukkig is dat niet waar! Aan de hand van subsidies voor groene stroom en interessante welkomstpremies is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom zeer interessant. À la minute groene stroom in Grashoek vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

  1. Vul jouw postcode in (prijzen van elektra verschillen per woonplaats in Limburg).
  2. Geef aan hoeveel je verbruikt (elektriciteit & gas).
  3. Hebben jullie zonnecellen? Verreken dit dan direct.
  4. Selecteer de mogelijkheid “groene stroom”.
  5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Bijv. specifiek stroom van Nederlandse windparken of zonneweides.
  6. Kies bewust of je Nederlandse schone energie wil inkopen (dit is vaak een garantie dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
  7. Klik op het pakket dat bij jou past. Ga voor een goedkoop pakket of de groenste energieleverancier.
  8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: oversluiten Westland Infra.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen zoals aardwarmte, windenergie, bodemwarmte, waterkracht, biomassa veroorzaken geen luchtvervuiling en ook de schadelijke CO-2 uitstoot is minimaal. Het goede nieuws is, deze alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dat is een ander verhaal dan aardolie, steenkool, aardgas, petroleum (vuile energie). Het verbranden van alle fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Zet jij je in voor een prettig leefklimaat? Ontdek dan de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in oktober 2024. Lees nu verder over groene energie Vierhuizen vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. De CO-2 uitstoot is 50 keer lager dan grijze stroom. Switchen naar windenergie? Kies voor een aanbieder die Hollandse windstroom aanbiedt. Of schrijf je in voor een winddeel van bijvoorbeeld Het Rode Hert (Culemborg).

Zonne-energie Grashoek

De zon is een schone energiebron die onuitputtelijk is. Ervaar de kracht van de mogelijkheden van onze zon, en ga voor zonneboilers en zonnecellen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of markeer in onze groene stroom checker de variant “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Biomassa energie zorgt voor ruim 50% van de actuele leverbare duurzame energie. Energie vanuit biomassa wordt geproduceerd door het verbranden van organische natuur resten zoals resten uit de tuin. Dit genereert warme lucht. De herkomst van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, dit heet bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit passen we toe voor het verwarmen van woningen. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Peel en Maas.

groene-stroom-grashoek

Een energieneutrale woning in Grashoek rond oktober 2024

D.m.v. deze website detecteer je bruikbare informatie over groene stroom Grashoek. Maar, waarom eigenlijk betaalde stroom gebruiken, wanneer men ook zelfvoorzienend kan zijn. Een woning met nauwelijks tot geen energiekosten markeren we als “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Grashoek wint aan interesse. Dit soort huizen implementeer je op basis van 3 factoren:

  • Je huis redelijk tot goed isoleren.
  • Het afnemen van energie verlagen.
  • De benodigde energielokaal opwekken.

De energieconsumptie verlagen is te realiseren door energiezuinige apparaten te gebruiken, en dagelijks te focussen op jullie gebruik. Veel gehoord is “het gebruik van lichtdimmers” en stel je vriezer niet te koud af. Het genereren van stroom is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een zonne-boiler of een warmtepomp. In de winter heb je wel stroom nodig van een energie-aanbieder. Desondanks, als de zon schijnt lever jij terug aan het net (salderen). Al met al spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de klassieke gasgestookte ketel (zoals Remeha, Intergas, Vaillant, Atag of Nefit) verboden. De huidige gasgestookte ketel mag je dan alleen omwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie zijn populaire opties. Denk je aan de mogelijkheid: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan het lijstje hieronder met de soorten:

  1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp benut de warmte uit de afvoer-ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt afgevoerd. Deze warmte wordt geleid naar de cv-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor het opwarmen van je huis en warm water dat je kunt gebruiken. Installateurs spreken hier over een hybride systeem.
  2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (met een soort ventilator) haalt energie uit lokale luchtstromen. De gewonnen warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Het systeem verandert de koude buitenlucht naar verwarmingswater tot zo’n 40 graden.
  3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp neemt warmte uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. Het apparaat transformeert dit naar hogere temperatuur warmte voor het opwarmen van je woning en het tapwater. Deze setup heeft een dubbele functie: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Grashoek vergt een hele investering. Echter, je kunt besparen: een hybride warmtepomp. De warmtepomp wordt aangesloten op de op gas draaiende ketel. De investering is relatief klein, en eenvoudig te plaatsen. Daarnaast verlagen jullie schadelijke CO2 effecten en kan jij besparen op maandelijkse energielasten. De kostprijs ligt zo tussen de €4500 tot €7800. Mede door de actuele ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Oss afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Vandaag de dag is dat geen optie bij alle leveranciers. Vooral maatschappijen als Greenchoice, Van de Bron, Pure Energie, Qurrent, Eneco, Engie maken dit mogelijk. Door te adres te gebruiken detecteer jij binnen no-time welke groene stroom aanbieders in Grashoek aanwezig zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is binnen een paar minuten geregeld. De beste manier: het huidige abonnement annulerenen aansluitend een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Overstappen op groene stroom vraagt niet om verdere actie van jou kant. De volgende maatschappij regelt het papierwerk.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeker aanlokkelijk. Op het moment zijn prijzen van groene energie Grashoek een stuk lager wanneer je dit vergelijkt met enkele jaren geleden. Er zijn behoorlijk wat klanten die daarom switchen naar dit milieuvriendelijke alternatief. Op basis van onze groene stroom vergeljker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een indruk te geven van enkele abonnementen vergelijk je onderstaand vaak bestelde contracten. Update: hiertussen zitten ook een aantal contracten op basis van grijze gas en stroom. Door gebruik te maken van onze groene energie check bekijk je gemakkelijk welke van deze contracten “groen” zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Limburg

  • Eneco – EcoStroom + AardGas 1 jaar Vast Actie
  • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
  • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
  • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
  • Powerpeers – Modelcontract Groene Stroom en CO2-gecompenseerd Gas
  • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
  • Vattenfall – Stroom en Gas Onbepaalde tijd
  • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas 3 Jaar Vast

Energieprijzen Grashoek vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energiemaatschappijen en welkomstacties voor stroom en gas.