Loading...

Groene stroom Vierhuizen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand via milieuvriendelijke, onuitputbare bronnen als bodemwarmte, zon, wind, biomassa, aardwarmte. Spring voor meer info naar erkende alternatieve energiebronnen in oktober 2022. Het is aanmerkelijk duurzamer in vergelijking met grijze elektriciteit dat wordt gecreëerd met behulp van fossiele brandstoffen als bijv. aardolie, steenkool of aardgas. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Probleemloos overstappen? Het aanbod met echte groene energie wordt alsmaar beter. Op basis van onze groene stroom checker kunnen jullie vandaag nog alle groene energieleveranciers in Vierhuizen vergelijken. Wil jij ook een huis zonder gas? Spring dan direct naar onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Vierhuizen en check de actuele ‘groene’ energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Steeds meer gezinnen en ondernemingen kiezen voor een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op dankzij zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Denk jij na over het overstappen naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas in vergelijking met grijze energie van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het maken van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Zodra jij gaat voor hernieuwbare energie draag je bij aan de ontwikkeling van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is gemiddeld nauwelijks duurder dan grijze energie.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren is een optie. We noemen dat salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Vierhuizen

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Vierhuizen vergelijken (oktober 2022)? Gebruik onze duurzame energievergelijker! Vul jouw gegevens in, voer het geschatte verbruik in en selecteer het type groene stroom en groen gas. Daarna ontdek je de best matchende groene stroomleveranciers. Is groene stroom duurder dan stroom van fossiele brandstoffen? Dat hoeft niet zo te zijn! Middels subsidieregelingen en forse welkomstpremies is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom aantrekkelijker dan ooit. Nu groene stroom in Vierhuizen vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Vul jouw postcode in (tarieven schommelen per regio in Groningen).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (elektriciteit & gas).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Klik op het kopje “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Je kunt denken aan windmolens uit NL of zonnepanelen.
 6. Kies bewust of je schone energie uit Nederland wilt (dit is vaak een garantie dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Kies het voorstel dat bij jou past. Maak een keuze voor het goedkoopste energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: energie-aanbieder Anode Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld windenergie, biomassa, zonne-energie, waterkracht, aardwarmte zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de invloed op broeikaseffect blijft beperkt. Het goede nieuws is, deze vorm van alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dit in tegenstelling tot kolen, steenkool, aardgas, petroleum (vuile energie). Het huidige verbranden van onze fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Kiezen jullie ook voor een milieuvriendelijk Nederland? Ontdek dan de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in oktober 2022. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Krewerd vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder luchtvervuiling effecten. Het CO-2 effect is 50 keer lager dan grijze stroom. Stap jij over op windenergie? Stap over naar een aanbieder met groene windstroom. Of schrijf je in voor een winddeel van bijvoorbeeld Het Rode Hert (Culemborg).

Zonne-energie Vierhuizen

Zonne-energie is een vorm van hernieuwbare energie die onuitputtelijk is. Ontdek zelf de voordelen van zonnestroom, en neem boilers en zonnepanelen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of kies in onze groene energie checker de filter “zonnestroom”.

Biomassa

Energie uit biomassa levert ruim 55% van alle duurzame energie. Biomassa energie wordt geproduceerd door het verbrandingsproces van organische natuur resten zoals rioolslib. Dit produceert warmte. Waar biomassa precies vandaan komt is ontransparant. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, we noemen dat bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit passen we toe voor het opwarmen van onze woning. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente De Marne.

groene-stroom-vierhuizen

Een energieneutrale woning in Vierhuizen rond oktober 2022

Op basis van deze website ontdek je bruikbare uitleg over groene stroom Vierhuizen. Alleen, waarom zou ik betaalde stroom gebruiken, terwijl jij ook zelf kan genereren. Een appartement met een beperkte of geen energielasten duiden we aan als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Vierhuizen is een wens van vele. Dit soort huizen verwezenlijk jij aan de hand van drie aspecten:

 • Jouw woning voorzien van goede isolatie.
 • Elektra en gas afname verlagen.
 • De energie die je consumeert met eigen materiaal genereren.

Het verbruik van energie verminderen bereik je door te letten op het A++ label en dagelijks te focussen op jouw apparaten. Denk aan “gebruik alleen A++ producten” en goed op het energieverbruik letten wanneer je een nieuw elektrisch apparaat koopt. Het zelf opwekken van stroom doe je met zonnecellen, een boiler of een warmtepomp (ketel). In koude periodes koop je stroom in bij jullie energiebedrijf. Aan de andere kant, als de zon schijnt lever jij terug aan het net (salderen). Al met al realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de “gewone” gasgestookte ketel (zoals Nefit, Vaillant, Remeha, Intergas of AWB) verbannen. De welbekende cv-ketel mag je dan alleen nog maar inruilen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp is de opvolger van de CV. Zit je eraan te denken: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de volgende type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp benut warmte uit de ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt gestuurd. De gewonnen warmte gaat rechtstreeks naar jouw CV. Je ketel verwerkt deze warmte voor verwarming (vloer / radiator) en voor het efficiënt opwarmen van water. Het is dus een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (met een soort ventilator) neemt warmte uit plaatselijke lucht. De gewonnen warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Het systeem transformeert de buitenlucht naar opgewarmd water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp profiteert van warmte uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het systeem verwerkt dit naar geschikte warmte voor de centrale verwarming van je huis en het tapwater. Het apparaat werkt op 2 manieren: warmte in de herfst en winter, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Vierhuizen kan duur uitvallen. Goed nieuws, er is een middenweg: een hybride warmtepomp installatie. Dit systeem sluit je aan op de gasgestookte ketel. Het is betaalbaar en eenvoudig te plaatsen. Verder verklein je het negatieve CO2 effect en bespaar jij op stroomkosten. De inkoopprijs ligt zo tussen de €3300 en €6200. Mede door de ruime ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Ees afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Vandaag de dag tref je de groene abonnementen niet bij alle bedrijven. Specifieke bedrijven als Pure Energie, Engie, Qurrent, Greenchoice, Van de Bron, Eneco focussen hierop. Op basis van je postcode zie je eenvoudig welke groene stroom aanbieders in Vierhuizen operationeel zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is binnen een paar minuten geregeld. Wat je moet doen is: je bestaande abonnement opzeggen en natuurlijk een groen energiecontract afsluiten. Overstappen op groene stroom behoeft geen verdere actie van jou kant. Jouw volgende aanbieder zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeer goed. Vandaag de dag zijn prijzen van groene energie Vierhuizen fors lager dan de introductieprijs. Er zijn steeds meer consumenten die daardoor kiezen voor stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Middels onze “groene” vergelijker reken je ’t zelf uit.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een idee te geven van beschikbare pakketten tref je onderstaand vaak bestelde energiecontracten. Belangrijk: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook pakketten met grijze gas en stroom. Middels de groene stroom vergelijker ontdek je gemakkelijk welke leveranciers duurzaam en schoon zijn.

Actuele contracten in de provincie Groningen

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Vattenfall – Groen uit Nederland en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 2 jaar

Energieprijzen Vierhuizen vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energieleveranciers en deals voor elektra en gas.