Loading...

Groene stroom Ees Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand met milieuvriendelijke, toekomstbestendige bronnen als aardwarmte, zon, bodemwarmte, wind, waterkracht. Of lees direct meer over populaire alternatieve energiebronnen in november 2022. Het is veel milieuvriendelijker vergeleken met grijze energie dat wordt gefabriceerd door gebruik te maken van fossiele brandstoffen zoals aardolie, aardgas of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Simpel overstappen? Het aantal leveranciers van echte groene energie wordt alsmaar beter. D.m.v. de groene stroom vergelijker kun je direct alle groene energieleveranciers in Ees vergelijken. Wil jij ook 0 op de meter? Zie ook de details aangaande energieneutraal wonen in Ees of doorzoek de actuele milieuvriendelijke energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Verrassend veel consumenten en ondernemingen stappen over naar een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom geholpen door zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Ben jij bezig met een contract met schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas ten opzichte van grijze energie van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Zodra jij kiest voor hernieuwbare energie stimuleer je de ontwikkeling van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is meestal verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze elektriciteit.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren is zeer lucratief. We noemen dat salderen, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Ees

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Ees vergelijken (november 2022)? Begin direct met de duurzame energievergelijker! Vul jouw gegevens in, schat jouw verbruik en selecteer het type groene stroom en groen gas. Nadien ontdek je de best matchende groene aanbieders. Is groene stroom / energie hoger geprijsd i.v.m. reguliere stroom? Dit valt reuze mee! Door subsidies voor duurzame energie en aantrekkelijke welkomstbonussen is het overstappen naar duurzame energie beslist aan te raden. À la minute groene stroom in Ees vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (de actuele tarieven variëren per woonplaats in Drenthe).
 2. Voer je verwachte gebruik in (gas en elektra).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Verreken dit dan direct.
 4. Ga naar het menu “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Dit kan zijn Nederlandse windparken of zonneparken.
 6. Beslis of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (dit geeft je de zekerheid dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Selecteer het voorstel dat bij jou past. Maak een keuze voor het meest betaalbare contract of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: gas licht Fenor.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld bio, water, wind, zon, aarde zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en ook de schadelijke CO-2 uitstoot is nauwelijks aanwezig. Vergeet niet, deze alternatieve energie is onuitputtelijk. Dit in tegenstelling tot kolen, aardolie, steenkool, petroleum (grijze elektra). De verwerking van de fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Zet jij je in voor een schonere wereld? Check snel de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in november 2022. Zoek ook naar groene energie Steensel vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan waarbij de lucht niet vervuild wordt. De CO-2 uitstoot is minimaal. Interesse in windenergie? Stap over naar een leverancier die Hollandse windstroom aanbiedt. Een alternatief is een collectieve windmolen zoals De Trouwe Wachter (Burgerbrug).

Zonne-energie Ees

Zonnestroom is een vorm van hernieuwbare energie die onuitputtelijk is. Ontdek zelf de voordelen van zonne energie, en neem zonneboilers of panelen. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of kies in de groene stroom vergelijker de filter “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa-energie is verantwoordelijk voor ruim 60% van de huidige voorradige duurzame energie. Energie uit biomassa wordt gemaakt door het verbranden van organische stoffen als afval van landbouw. Hiermee genereert men warmte. Waar biomassa precies vandaan komt is ontransparant. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), dit heet bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit passen we toe voor ons verwarmingssysteem. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Borger-Odoorn.

groene-stroom-ees

Een energieneutrale woning in Ees rond november 2022

Via deze webpagina vind je alle informatie over groene stroom Ees. Interessant, hoezo betalen voor stroom, wanneer men ook zelf kan realiseren. Een woning met nauwelijks tot geen energierekening typeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Ees is onderwerp van gesprek. Zo’n huis implementeer je via het volgende model:

 • Jullie woning voorzien van goede isolatie.
 • Het afnemen van energie verminderen.
 • De energie die je consumeert met eigen materiaal genereren.

Het verbruik van energie beperken bereik je door te kiezen voor producten met A++ label en actief te letten op stroom. Bijvoorbeeld “led-lampen gebruiken” en het deksel op de pan houden tijdens het koken. Het zelf opwekken van stroom doe je met zonnecellen, een zonneboiler of uiteraard een warmtepomp. Met zeer lage buitentemperaturen heb je wel stroom nodig van het energiemaatschappij. Echter, in de zomer kan je stroom terugleveren (salderen). Onder aan de streep bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de gebruikelijke gasgestookte ketel (zoals AWB, Vaillant, Nefit, Atag of Remeha) niet langer toegestaan. De klassieke verwarmingsketel mag je dan alleen nog maar inwisselen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride opstelling zijn populaire opties. Ben jij ook bezig met de kwestie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de verschillende modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp nuttigt (warmte) ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt afgezogen. Deze warmte gaat rechtstreeks naar jouw CV. De gasketel gebruikt deze energie voor de centrale verwarming en warm water (keuken / badkamer). Installateurs spreken hier over een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een soort airco) benut de warmte uit omgevingslucht. De gewonnen warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. Dit systeem transformeert de koude lucht naar heet gebruikswater van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant onttrekt warmte uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het vernuftige systeem transformeert dit naar hogere temperatuur warmte voor het verwarmen van jouw woning en het tapwater. Het product werkt op 2 manieren: warmte in de herfst en winter, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Ees kan duur uitvallen. Maar, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp installatie. Een combinatie van een warmtepomp met jouw huidige cv-ketel. Voordelig, en gemakkelijk te plaatsen. Verder reduceer je de uitstoot van CO2 en bezuinig je op maandelijkse energielasten. De kostprijs ligt zo tussen de €2800 en €6800. Geholpen door de geldige ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Nu ook online: groene stroom in Nieuw-Buinen afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Momenteel kan dit niet bij alle leveranciers. Juist maatschappijen zoals Qurrent, Greenchoice, Powerpeers, Pure Energie, Engie, Eneco zijn hierin gespecialiseerd. Door je postcode in te vullen ontdek je rap welke groene stroom aanbieders in Ees actief zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is heel makkelijk. Wat je moet doen is: het actuele pakket beëindigen en hierna een groene leverancier kiezen. Op groene stroom overstappen vergt geen complexe acties. De toekomstige energieaanbieder regelt alles.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven vinden weaantrekkelijk. Op dit ogenblik zijn prijzen van groene energie Ees een stuk lager in verhouding tot enkele jaren geleden. We zien meer en meer families die daardoor oversluiten naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Door middel van onze “groene” vergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een indruk te geven van enkele abonnementen vind je hierna de meest populaire abonnementen. Info: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Door gebruik te maken van de duurzame energie checker achterhaal je binnen no-time welke contracten daadwerkelijk “schoon” zijn.

Populaire contracten in de provincie Drenthe

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 5 jaar
 • Nederlandse Energie Maatschappij – Modelcontract Groene Stroom en Gas

Energieprijzen Ees vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energieleveranciers en deals voor elektra en gas.