Loading...

Groene stroom Nieuw-Buinen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd d.m.v. milieuvriendelijke, onuitputbare bronnen als waterkracht, aardwarmte, wind, biomassa, zon. Lees ook het kopje over erkende alternatieve energiebronnen in september 2022. Het is veel duurzamer wanneer je het vergelijkt met grijze elektriciteit dat wordt voortgebracht middels fossiele brandstoffen als bijv. aardgas, aardolie of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Probleemloos overstappen? Het aantal aanbieders van 100% groene energie uit Nederland is enorm toegenomen. Door de duurzame energie check kun je probleemloos alle groene energieleveranciers in Nieuw-Buinen vergelijken. Streef jij naar geen gasververbruik meer? Bekijk direct onze informatie over energieneutraal wonen in Nieuw-Buinen en check de actuele duurzame energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Verrassend veel mensen en ondernemingen stappen over naar een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom met behulp van zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Interesse in een overstap naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas in vergelijking met grijze elektriciteit van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Op het moment dat je kiest voor hernieuwbare energie draag je bij aan verdere uitbreiding van groene energie.
 • Groene elektriciteit is gemiddeld niet veel duurder dan grijze elektra.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren is zeer lucratief. In de volksmond heet dat ‘salderen’, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Nieuw-Buinen

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Nieuw-Buinen vergelijken (september 2022)? Gebruik onze energievergelijker! Vul jouw gegevens in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Nadien detecteer je alle groene stroomleveranciers. Is groene energie prijziger i.v.m. normale stroom? Dit is niet het geval! Dankzij subsidies vanuit de overheid en aantrekkelijke welkomstpremies is switchen naar duurzame stroom beslist aan te raden. Simpel groene stroom in Nieuw-Buinen vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen van elektra verschillen per woonplaats in Drenthe).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (gas en elektra).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Trek dit daarvan af.
 4. Check de optie “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Je kunt denken aan Nederlandse windparken of zonnepanelen.
 6. Beslis of je Nederlandse schone energie wil inkopen (je mag er dan op vertrouwen dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Klik op het pakket dat bij jou past. Ga voor het meest aantrekkelijk geprijsde energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: UnitedConsumers vergelijken.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen zoals biomassa, bodemwarmte, zonne-energie, aardwarmte, windenergie vervuilen de lucht nauwelijks en de CO-2 uitstoot zijn heel minimaal. Het mooiste is, deze alternatieve energie is niet uitputbaar. Dit in tegenstelling tot aardgas, petroleum, aardolie, kolen (vuile elektriciteit). De verbranding van de fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Streef jij naar een schonere lucht? Check snel de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in september 2022. Mensen zochten ook naar: groene energie Cornwerd vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder luchtvervuiling effecten. Uitstoot van CO-2 kan zo enorm gereduceerd worden. Stap jij over op windenergie? Stap over naar een energieleverancier die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of participeer in een wind-energieproject (collectief) als De Grote Geert (Delfzijl).

Zonne-energie Nieuw-Buinen

Energie van de zon is een duurzame bron die onuitputtelijk is. Stap ook over naar zonnecellen, en investeer in zonneboilers en zonnecellen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of selecteer in onze groene stroom checker de filter “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Energie uit biomassa zorgt voor ruim 50% van de huidige voorradige duurzame energie. Stroom uit biomassa ontstaat door het verbranden van organisch afval zoals afval van landbouw. Hier komt warmte uit voort. De herkomst van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, zo ontstaat bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit passen we toe voor een warm huis en warm water. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Borger-Odoorn.

groene-stroom-nieuw-buinen

Een energieneutrale woning in Nieuw-Buinen rond september 2022

Met behulp van Groenestroomaanbieding.nl bekijk je uitgebreide details over groene stroom Nieuw-Buinen. Interessant, waarom stroom afnemen, wanneer men ook zelf kan genereren. Een woonhuis met nauwelijks tot geen energierekening betitelen we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Nieuw-Buinen wordt steeds populairder. Deze woningen bereiken jullie op basis van 3 factoren:

 • Je huis redelijk tot goed isoleren.
 • Elektra en gas afname verlagen.
 • De energie die je verbruikt opwekking middels panelen.

De energieconsumptie reduceren bereik je door zuinige apparaten te kopen en wekelijks een analyse te maken van je verbruik. Onder andere nemen van ledverlichting” en de oven open zetten nadat je hem hebt gebruikt. Het genereren van stroom is eenvoudig via zonnecellen, een zonne-boiler of uiteraard een warmtepomp (ketel). Met zeer lage buitentemperaturen heb je wel stroom nodig van jouw energie-aanbieder. Niettemin, in de zomer lever je stroom terug (salderen). Over een jaar gemeten heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de “gewone” verwarmingsketel (als Nefit, Vaillant, Atag, AWB of Intergas) verbannen. De “gewone” CV-ketel op gas mag je dan uitsluitend omwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem is de opvolger van de CV. Is het een optie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de verschillende types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp haalt warmte uit de ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt gestuurd. De gewonnen warmte gaat naar je cv-ketel. De gasketel gebruikt deze energie voor het opwarmen van je huis en heet tapwater (douche/bad). Technisch gezien een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een soort van airco-installatie) profiteert van warmte uit de omgevingslucht. Deze warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. De warmtepomp transformeert de buitenlucht naar opgewarmd water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant haalt energie uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het vernuftige systeem zet dit om naar naar toepasbare warmte voor de opwarming van je appartement en douchewater. Het product werkt op 2 manieren: warmte in de herfst en winter, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Nieuw-Buinen is kostbaar. Goed om te weten, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp systeem. Deze installatie werkt samen met de op gas draaiende ketel. Voordelig, en eenvoudig te plaatsen. Tevens verklein je schadelijke CO2 effecten en besparen jullie op energielasten. De aanschafprijs varieert tussen de €3600 tot +/- €7600. Via de actuele ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Wervershoof afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Hedendaags tref je de groene abonnementen niet bij alle aanbieders. Met name maatschappijen zoals Qurrent, Van de Bron, Pure Energie, Eneco, Greenchoice, Powerpeers verzorgen dit voor je. Door te adres te gebruiken spot je vandaag nog welke groene stroom aanbieders in Nieuw-Buinen actief zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is makkelijker dan je denkt. Twee acties zijn belangrijk: je huidige levering annulerenen hierna een groen energiecontract afsluiten. Naar groene stroom overstappen vergt geen verdere actie van jou kant. Jouw nieuwe energieaanbieder regelt alles.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeker uitnodigend. Vandaag de dag zijn prijzen van groene energie Nieuw-Buinen aantrekkelijker wanneer je dit vergelijkt met de introductieprijs. Er zijn steeds meer consumenten die daardoor kiezen voor dit milieuvriendelijke alternatief. Geholpen door onze “groene” vergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een gevoel te geven van beschikbare pakketten ontdek je bijgaand enkele stroompakketten. Update: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook pakketten met grijze gas en stroom. Door middel van onze groene stroom checker detecteer je eenvoudig welke leveranciers duurzaam zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Drenthe

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 1 jaar vast
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actie

Energieprijzen Nieuw-Buinen vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energieleveranciers en contracten voor gas en elektra.