Loading...

Groene stroom Cornwerd Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand met behulp van milieuvriendelijke, onuitputtelijke bronnen zoals zon, aardwarmte, biomassa, bodemwarmte, waterkracht. Zie ook alle veel gebruikte alternatieve energiebronnen in april 2024. Dit is beduidend schoner vergeleken met grijze elektra dat tot stand komt middels fossiele brandstoffen zoals o.a. aardolie, steenkool of aardgas. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Zonder problemen overstappen? De keuze m.b.t. 100% groene energie uit Nederland wordt alsmaar beter. Dankzij onze groene stroom checker kun jij simpelweg alle groene energieleveranciers in Cornwerd vergelijken. Is jouw doel ook geen gasververbruik meer? Check daarvoor onze informatie over energieneutraal wonen in Cornwerd en snuffel tussen de actuele milieuvriendelijke energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Verrassend veel consumenten en bedrijven sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op middels zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Interesse in een pakket met schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas als je het vergelijkt met grijze energie van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het maken van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Op het moment dat je de keuze maakt voor hernieuwbare energie draag je bij aan verdere uitbreiding van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is standaard niet duurder dan grijze elektra.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren behoort tot de mogelijkheden. We noemen dat salderen, je krijgt hier een compensatie voor.
 • De duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Cornwerd

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Cornwerd vergelijken (april 2024)? Begin direct met de duurzame energievergelijker! Vul jouw gegevens in, schat jouw verbruik en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Hierna detecteer je de best matchende groene stroom bedrijven. Is groene energie / stroom duurder i.v.m. stroom van fossiele brandstoffen? Dat hoeft niet zo te zijn! Mede door subsidieregelingen en royale cash-back acties is het overstappen naar duurzame energie zeer aantrekkelijk. Vandaag nog groene stroom in Cornwerd vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (tarieven zijn weer anders per regio in Friesland).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (gas en stroom).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Breng dat in mindering.
 4. Ga naar de optie “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens van eigen bodem of zonneparken.
 6. Kies of jij schone energie uit Nederland wilt (dit geeft je de zekerheid dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Maak een keuze voor het voorstel dat je wensen dekt. Kies meteen voor een goedkoop contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: vergelijk tarieven Vrijopnaam.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld aarde, wind, zon, bodem, water vervuilen de lucht nauwelijks en het effect van CO-2 zijn heel minimaal. Bovendien, alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dat is een ander verhaal dan kolen, petroleum, aardgas, steenkool (grijze energie). Het toepassen van de fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Wil jij ook een prettig leefklimaat? Hieronder vind je de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in april 2024. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Rucphen vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Uitstoot van CO-2 is tot 100 keer lager. Stap jij over op windenergie? Kies voor een energieaanbieder die stroom inkoopt van windmolens. Een alternatief is een winddeel van een windmolen als De Ranke Zwaan (Culemborg).

Zonne-energie Cornwerd

Onze zon is een duurzame bron die onuitputtelijk is. Stap ook over naar zonnestroom, en kies voor zonnepanelen en zonneboilers. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of kies in onze groene energie vergelijker de variant “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van de huidige voorradige duurzame energie. Biomassa energie wordt geproduceerd door het verbrandingsproces van organische stoffen als groente-, fruit- en tuinafval. Het restproduct hiervan is warmte. De herkomst van biomassa is vaak onduidelijk. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, we noemen dat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit zetten we in voor het opwarmen van onze woning. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Een andere optie is stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Súdwest-Fryslân.

groene-stroom-cornwerd

Een energieneutrale woning in Cornwerd rond april 2024

Via deze pagina bekijk je belangrijke details over groene stroom Cornwerd. Interessant, hoezo betaalde stroom gebruiken, terwijl jij ook zelf kan genereren. Een woning met een bescheiden of geen energienota markeren we als “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Cornwerd wil natuurlijk iedereen. Zo’n huis realiseren jullie via het volgende model:

 • Jouw appartement zo goed mogelijk isoleren.
 • De energiebehoefte verlagen.
 • De vereiste energie zelf opwekken.

De consumptie van elektriciteit laag houden bereik je door A++ apparaten aan te schaffen, en bewust bezig te zijn met jouw apparaten. Onder andere een goede thermoskan gebruiken” en gebruik ‘kleurdoekjes’ om verschillende wassen te combineren. Het genereren van stroom is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een (duurzame) boiler plus een warmtepomp (ketel). Als het buiten koud is koop je stroom in bij jouw aanbieder. Echter, als het warm is kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Wanneer je dit verrekent bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de traditionele hr-ketel (Nefit, Intergas, Vaillant, AWB of Remeha) uitgefaseerd. De oude & vertrouwde gasgestookte ketel mag je dan enkel omruilen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp zijn populaire opties. Overweeg jij de optie: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over onderstaande type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp profiteert van de afgevoerde warme ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt afgezogen. De energie die dat genereert gaat rechtstreeks naar jouw CV. Je ketel verwerkt deze warmte voor het aansturen van de verwarming en warm water (keuken / badkamer). Dit noemen we ook een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een soort van airco-installatie) neemt energie uit de lucht. De opgevangen warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp binnen in huis. Het apparaat transformeert de buitenlucht naar heet water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp neemt energie uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het systeem verandert dit naar praktische warmte voor het opwarmen van je huis en kraanwater. Het product werkt 2 kanten op: warmte in de herfst en winter, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Cornwerd is kostbaar. Maar, je kunt besparen: een hybride warmtepomp installatie. Een combinatie van een warmtepomp met jouw huidige cv-ketel. De investering is relatief klein, en zonder problemen te plaatsen. Daarbij verminder jij de uitstoot van CO2 en kan jij besparen op energielasten. De inkoopprijs ligt zo tussen de €2900 en €6700. Mede door de geldige ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Longerhouw afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Vandaag de dag is dit niet mogelijk bij alle aanbieders. Specifieke leveranciers zoals Powerpeers, Pure Energie, Greenchoice, Eneco, Van de Bron, Engie zijn hierin gespecialiseerd. Door je postcode in te vullen spot jij zonder problemen welke groene stroom aanbieders in Cornwerd aanwezig zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is een eitje. De bedoeling is: jullie actuele levering opzeggen en vervolgens een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Naar groene stroom overstappen vraagt niet om verdere actie van jou kant. Jouw volgende aanbieder doet dit voor jou.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn best uitnodigend. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Cornwerd aantrekkelijker dan enkele jaren geleden. Er zijn veel huizeneigenaren die daardoor overstappen naar dit milieuvriendelijke alternatief. Op basis van onze groene energie vergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een impressie te geven van diverse abonnementen vind je hieronder toonaangevende stroomcontracten. Voetnoot: daartussen vind je ook enkele pakketten met grijze gas en stroom. D.m.v. de groene stroom vergelijker check je à la minute welke van deze contracten “schoon” zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – HollandseWind en EcoGas
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 5 jaar Actie
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 3 jaar vast Actie
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Oxxio – Stroom en Gas Modelcontract

Energieprijzen Cornwerd vergelijken Vergelijk de beste groene energieleveranciers en deals voor gas en stroom.