Loading...

Groene stroom Longerhouw Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt aan de hand van schone, onuitputbare bronnen als aardwarmte, wind, waterkracht, zon, biomassa. Lees ook het kopje over erkende alternatieve energiebronnen in juni 2022. Het is veel beter voor het milieu vergeleken met grijze stroom dat wordt geproduceerd met fossiele brandstoffen als bijv. aardolie, steenkool of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Gemakkelijk overstappen? Het aantal leveranciers van Hollandse groene energie groeit snel. Door de groene stroom vergelijker kan jij binnen no-time alle groene energieleveranciers in Longerhouw vergelijken. Kijk je ook uit naar 0 op de meter? Spring dan direct naar het stukje over energieneutraal wonen in Longerhouw en check de actuele milieuvriendelijke energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Steeds meer families en bedrijven sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend door zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Interesse in een contract met schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk ten opzichte van grijze energie van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het genereren van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Op het moment dat je overstapt naar hernieuwbare energie stimuleer je innovatie op het gebied van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is normaal amper duurder dan grijze elektra.
 • Je eigen stroom weer terugleveren is zeker mogelijk. Dit heet salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • Duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Longerhouw

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Longerhouw vergelijken (juni 2022)? Open dan onze groene energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Vervolgens detecteer je de meest populaire groene leveranciers. Is groene energie kostbaarder dan normale stroom? Dat hoeft niet zo te zijn! Aan de hand van subsidieregelingen en royale welkomstaanbiedingen is overstappen naar groene energie een goed idee. Zonder moeite groene stroom in Longerhouw vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen van elektra variëren per woonplaats in Friesland).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (stroom & gas).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Trek dit daarvan af.
 4. Check het menu “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Mogelijkheden zijn hier o.a. windturbines of zonneweides.
 6. Denk na of jij de schone energie uit Nederland wil afnemen (je weet dan zeker dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Selecteer het voorstel wat je interessant vindt. Kies meteen voor het voordeligste contract of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: DELTA gas.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen zoals zon, wind, water, bodem, aarde veroorzaken geen luchtvervuiling en de invloed op broeikaseffect is nauwelijks aanwezig. Daarbij komt, alternatieve energie raakt nooit op. Dit in tegenstelling tot steenkool, petroleum, kolen, aardgas (grijze elektra). De verbranding van fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Kies jij bewust voor een groene leefomgeving? Doorzoek dan de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in juni 2022. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Beerta vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder de lucht te vervuilen. Het effect van CO-2 is minimaal. Interesse in windenergie? Switch naar een energieaanbieder met groene stroom van de wind. Of kies voor een gezamenlijk windmolenproject als De Ranke Zwaan (Culemborg).

Zonne-energie Longerhouw

Zonnestroom is een duurzame bron die nooit opraakt. Ontdek zelf de voordelen van energie van de zon, en neem zonnepanelen en zonneboilers. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of selecteer in onze groene stroom checker de duurzame “zonne-energie”.

Biomassa

Biomassa-energie zorgt voor ruim 50% van alle beschikbare duurzame energie. Energie vanuit biomassa wordt geproduceerd door het verbranden van organische materialen als rioolslib. Dit produceert warmte. De samenstelling van biomassa is doorgaans twijfelachtig. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, dit is in feite bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit zetten we in voor verwarming + warm tapwater. Dit kan je doen met een warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Súdwest-Fryslân.

groene-stroom-longerhouw

Een energieneutrale woning in Longerhouw rond juni 2022

Met behulp van onze website check je praktische uitleg over groene stroom Longerhouw. Echter, hoezo een stroomcontract afsluiten, als je ook zelf stroom kan opwekken? Een woonhuis met een verwaarloosbare of geen energierekening markeren we als “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Longerhouw is een wens van vele. Een woning als dat realiseren jullie door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jouw huis voorzien van goede isolatie.
 • De energiebehoefte minimaliseren.
 • De benodigde energiezelf opwekken.

Het verbruik van energie beperken bereik je door zuinige apparaten te kopen en dagelijks te focussen op energie. Voorbeelden zijn “gebruik alleen A++ producten” en zorg dat er geen lampjes blijven branden als je de vaatwasser uit zet. Het zelf opwekken van stroom is eenvoudig via zonnecellen, een zonne-boiler of een warmtepomp. In koude periodes heb je wel stroom nodig van een energieleverancier. Echter, als de zon schijnt kun jij (energie) terugleveren (salderen). Onder aan de streep spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de “oude” CV-ketel op gas (van bijv. Vaillant, Remeha, Atag, AWB of Nefit) verbannen. De welbekende verwarmingsketel mag je dan slechts inruilen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride oplossing worden veel toegepast. Ben jij ook bezig met de kwestie: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan het lijstje hieronder met de types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt (warmte) ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt gestuurd. De warmte die hieruit ontstaat komt bij de CV terecht. Je ketel verwerkt deze warmte voor het opwarmen van je huis en voor het efficiënt opwarmen van water. Technisch gezien een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een speciale buitenventilator) neemt energie uit lokale luchtstromen. De warmte uit de lucht wordt vervoerd naar de warmtepomp binnen in huis. De installatie zet de koude lucht om in naar warm water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant onttrekt energie uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. De installatie transformeert dit naar toepasbare warmte voor de centrale verwarming van je appartement en water om te gebruiken. Het apparaat heeft 2 functies: warmte in de herfst en winter, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Longerhouw kan duur uitvallen. Goed om te weten, er is een middenweg: een hybride warmtepomp. Dit systeem sluit je aan op jullie gas-ketel. Voordelig, en eenvoudig te plaatsen. Daarbij beperk je het negatieve CO2 effect en bespaart men op maandelijkse energielasten. De investering ligt in de range tussen de €3900 tot €6200. Via de actuele ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Uden afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Op dit moment is dit niet mogelijk bij alle aanbieders. In het bijzonder organisaties zoals Powerpeers, Qurrent, Van de Bron, Pure Energie, Eneco, Greenchoice bieden deze service. Op basis van je postcode detecteer jij direct welke groene stroom aanbieders in Longerhouw aanwezig zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is zo gepiept. Wat jij moet doen: je bestaande abonnement annulerenen aansluitend een groen energie abonnement uitzoeken. Op groene stroom overstappen vraagt niet om aanpassingen aan de woning. Je aanstaande aanbieder zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven worden erg schappelijk. Op het moment zijn de prijzen van groene energie Longerhouw sterk verlaagd wanneer je dit vergelijkt met een paar jaar terug. Er zijn behoorlijk wat huizeneigenaren die om deze reden oversluiten naar deze vorm van schone energie. Aan de hand van de groene energievergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een voorbeeld te geven van huidige abonnementen bekijk je hierna de meest populaire contracten. Belangrijk: je vind daarbij ook diverse aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Middels de duurzame energie check ontdek je binnen no-time welke contracten daadwerkelijk “groen” zijn.

Huidige contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – HollandseWind + AardGas vast 3 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 2 jaar Actie
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 1 jaar vast
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Longerhouw vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energieleveranciers en contracten voor stroom en gas.