Loading...

Groene stroom Uden Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt door middel van reine, duurzame bronnen zoals wind, bodemwarmte, biomassa, aardwarmte, waterkracht. Of lees direct meer over top-4 alternatieve energiebronnen in oktober 2022. Het is een stuk duurzamer vergeleken met grijze elektra dat tot stand komt via fossiele brandstoffen zoals steenkool, aardgas of aardolie. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Direct overstappen? Het aanbod met groene energie van Nederlandse bodem begint steeds serieuzer te worden. Door middel van onze groene stroom checker kun jij gemakkelijk alle groene energieleveranciers in Uden vergelijken. Streven jullie ook naar een gasloze woning? Bekijk hiervoor onze toelichting op energieneutraal wonen in Uden of bekijk de recente ‘groene’ energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Meer en meer Nederlanders en ZZP’ers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom met zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Overweeg jij het overstappen naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten wanneer met dit legt naast grijze stroom van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het maken van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Zodra jij overstapt naar hernieuwbare energie vergroot je de productie van groene energie.
 • Groene elektriciteit is in de regel niet duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Reststroom terugleveren aan het net kan interessant zijn. We spreken hier over “salderen”, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De genoemde duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Uden

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Uden vergelijken (oktober 2022)? Start met onze energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Hierna vind je alle groene stroom aanbieders. Is groene energie / stroom duurder i.v.m. grijze energie? Dat hoeft niet zo te zijn! Aan de hand van subsidies voor duurzame energie en aantrekkelijke welkomstaanbiedingen is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom zeer interessant. À la minute groene stroom in Uden vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Start met je postcode en huisnummer (prijzen schommelen per woonplaats in Noord-Brabant).
 2. Vul het geschatte verbruik in (gas en elektra).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Trek dit daarvan af.
 4. Check de optie “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Je kunt denken aan windmolens of zonnepanelen.
 6. Kies of jij schone energie wilt afnemen uit Nederland (dit is vaak een garantie dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Ga voor het voorstel wat je interessant vindt. Dat kan zijn het voordeligste abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: energieleverancier Innova Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen als windenergie, waterkracht, biomassa, aardwarmte, zonne-energie vervuilen de lucht nauwelijks en het effect van CO-2 is minimaal. Daarbij komt, de genoemde alternatieve energie is onuitputtelijk. Dat is wel wat anders dan aardolie, steenkool, aardgas, kolen (grijze energie). Het toepassen van alle fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Kies jij bewust voor een beter milieu? Lees dan over de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in oktober 2022. Lees nu verder over groene energie Kattendijke vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Uitstoot van CO-2 is 50 keer lager dan grijze stroom. Gebruik maken van windenergie? Ga voor een energieaanbieder die Hollandse windstroom aanbiedt. Of schrijf je in voor een wind-energieproject (collectief) als De Grote Geert (Delfzijl).

Zonne-energie Uden

Onze zon is een duurzame bron die oneindig gebruikt kan worden. Kies ook voor zonnecellen, en bestel zonneboilers of panelen. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of selecteer in onze groene energie checker de duurzame “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa zorgt voor ruim 50% van de duurzame energie in Nederland. Biomassa energie ontstaat door het verbranden van organisch afval zoals tuinbouwafval. Dit produceert warmte. De oorsprong van de biomassa is ontransparant. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), op die manier ontstaat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit passen we toe voor het opwarmen van onze woning. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Ook populair is stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Uden.

groene-stroom-uden

Een energieneutrale woning in Uden rond oktober 2022

Op basis van Groenestroomaanbieding.nl bekijk je alle informatie over groene stroom Uden. De vraag is, waarom nog stroom afnemen, wanneer men ook zelf kan produceren. Een woonhuis met een nihile of geen energierekening classificeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Uden zien we steeds meer. Zo’n huis implementeer je op de volgende manier:

 • Je appartement van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Energieverbruik minimaal houden.
 • De energie die je consumeert met eigen materiaal genereren.

De consumptie van elektriciteit verlagen bereik je door energiezuinige apparaten te gebruiken, en dagelijks te focussen op jouw apparaten. Veel gehoord is “alleen wassen met volle wasmachine” en geen open haard gebruiken. Het opwekken van energie gaat middels zonnepanelen, een (zonne) boiler en natuurlijk een warmtepomp (ketel). Als het buiten koud is zul je elektriciteit inkopen bij jullie energieleverancier. Alleen, in de warmte maanden kan je stroom terugleveren (salderen). Wanneer je dit verrekent kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de gebruikelijke cv-ketel (van Nefit, Intergas, AWB, Atag of Vaillant) verboden. De oude & vertrouwde gasgestookte ketel kun je dan enkel omwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling is sterk in opkomst. Overweeg jij de optie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de diverse soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp benut de warmte uit de afvoer-ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt afgezogen. De gewonnen warmte gaat naar je cv-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor het aansturen van de verwarming en warm water (keuken / badkamer). Eigenlijk een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een soort airco) neemt energie uit plaatselijke lucht. Deze warmte gaat naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. De installatie transformeert de buitenlucht naar verwarmingswater van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp onttrekt warmte uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. De installatie converteert dit naar toepasbare warmte voor de vloerverwarming van jullie woning en kraanwater. De warmtepomp kent 2 toepassingen: warmte in de herfst en winter, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Uden is duur. Maar, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp systeem. Dit systeem sluit je aan op jouw huidige cv-ketel. Goedkoop, en zonder problemen toe te passen. Verder verlagen jullie het negatieve CO2 effect en besparen jullie op de energiekosten. De investering ligt zo tussen de €3600 – €6300. Via de ruime ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Nu ook online: groene stroom in Doornenburg afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Op dit moment is dat geen optie bij alle leveranciers. Specifieke leveranciers als Powerpeers, Engie, Pure Energie, Eneco, Van de Bron, Greenchoice verzorgen dit voor je. Door te adres te gebruiken tref jij gemakkelijk welke groene stroom aanbieders in Uden beschikbaar zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is zo gedaan. Wat jij moet doen: je actuele contract opzeggen en daaropvolgend een groene leverancier kiezen. Overstappen op groene stroom vraagt niet om aanpassingen in de meterkast. Jouw volgende aanbieder pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn best verleidelijk. Op dit ogenblik zijn de prijzen van groene energie Uden flink lager in vergelijking met jaren geleden. We zien meer en meer woningeigenaren die daarom overstappen naar duurzaam geproduceerde energie. Met behulp van onze groene energie vergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een indruk te geven van beschikbare energiecontracten vind je hieronder de meest populaire energiepakketten. Let op: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook aanbieders van grijze gas en stroom. Dankzij onze groene energie check zie je ogenblikkelijk welke contracten daadwerkelijk milieuvriendelijk zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Noord-Brabant

 • Eneco – EcoStroom + AardGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 5 jaar Actie
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 3 jaar vast
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Uden vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energieleveranciers en kortingen voor stroom en gas.