Loading...

Groene stroom Kattendijke Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd door gebruik te maken van reine, onuitputbare bronnen als aardwarmte, zon, waterkracht, bodemwarmte, biomassa. Spring voor meer info naar top-4 alternatieve energiebronnen in april 2024. Vele malen schoner wanneer je het vergelijkt met grijze stroom dat wordt gefabriceerd aan de hand van fossiele brandstoffen zoals o.a. aardgas, steenkool of aardolie. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Zonder moeite overstappen? Het assortiment groene energie van Nederlandse bodem is enorm toegenomen. Met behulp van de groene stroom vergelijker kan jij binnen no-time alle groene energieleveranciers in Kattendijke vergelijken. Streef jij naar 0 op de meter? Check daarvoor onze toelichting op energieneutraal wonen in Kattendijke of doorzoek de meest afgesloten duurzame energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Opvallend veel Nederlanders en ondernemers sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend met zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Denk jij na over een overstap naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas in vergelijking met grijze stroom van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Wanneer je overstapt naar hernieuwbare energie draag je bij aan de ontwikkeling van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is normaal gesproken net zo goedkoop als grijze energie.
 • Reststroom terugleveren kan interessant zijn. We spreken hier over “salderen”, je krijgt hier een compensatie voor.
 • De duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Kattendijke

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Kattendijke vergelijken (april 2024)? Gebruik onze groene energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, geef een schatting van je verbruik en selecteer het type groene stroom en groen gas. Hierna bekijk je de meest relevante groene leveranciers. Is groene energie hoger geprijsd i.v.m. reguliere stroom? Dit is niet het geval! Dankzij subsidies en forse welkomstbonussen is overstappen naar groene stroom aantrekkelijker dan ooit. Nu groene stroom in Kattendijke vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen van groene stroom zijn afhankelijk van regio in Zeeland).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (gas en stroom).
 3. Heb je zonnepanelen? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Gebruik het onderwerp “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Bijvoorbeeld Nederlandse windparken of zonne-energie.
 6. Beslis of je schone energie uit Nederland wilt (je mag er dan op vertrouwen dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Klik op het voorstel dat in jullie behoeftes voorziet. Maak een keuze voor het meest betaalbare energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: Oxxio aanbieding.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld bodem, water, wind, aarde, bio vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de CO-2 uitstoot blijft beperkt. Het leukste is, alternatieve energie is niet uitputbaar. Heel anders i.v.m. petroleum, aardgas, aardolie, kolen (vuile elektra). Het gebruik van fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Zet jij je in voor een schonere lucht? Lees dan over de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in april 2024. Lees nu verder over groene energie Zuidvelde vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder luchtvervuiling effecten. Het effect van CO-2 kan zo enorm gereduceerd worden. Stap jij over op windenergie? Switch naar een aanbieder die stroom inkoopt van windmolens. Of neem een aandeel in een gezamenlijk windmolenproject als De Vier Winden (Noord-Holland).

Zonne-energie Kattendijke

De zon is het type energie die altijd aanwezig is. Ervaar de kracht van energie van de zon, en installeer zonnepanelen en zonneboilers. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of markeer in de vergelijkingstool de filter “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa-energie zorgt voor ruim 50% van de actuele leverbare duurzame energie. Energie uit biomassa kent z’n oorsprong in vergissing en vergassing van organische materialen als resten uit de tuin. Dit genereert warme lucht. De herkomst van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), dit is in feite bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en gebruiken dit voor ons verwarmingssysteem. Dit kan je doen met een warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Goes.

groene-stroom-kattendijke

Een energieneutrale woning in Kattendijke rond april 2024

Via deze webpagina lees je bruikbare informatie over groene stroom Kattendijke. Interessant, waarom stroom afnemen, terwijl jij ook zelf kan genereren. Een appartement met nauwelijks tot geen energienota beschrijven we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Kattendijke is onderwerp van gesprek. Een woning als dat realiseren jullie op de volgende manier:

 • Jullie appartement van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • De energieconsumptie verminderen.
 • De energie die je verbruikt zelfstandig producten.

Het energieverbruik verminderen doe je door A++ apparaten aan te schaffen, en bewust bezig te zijn met energie. Voorbeelden zijn “niet alle radiatoren open zetten” en de waakvlam uitzette van je ketel in de zomer. Energie opwekken is eenvoudig via zonnecellen, een zonneboiler en steeds vaker met een warmtepomp (ketel). In het najaar en winter zul je elektriciteit inkopen bij het energiemaatschappij. Evenwel, in de zomer kun jij (energie) terugleveren (salderen). Wanneer je dit verrekent realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de ouderwetse gasgestookte ketel (zoals Remeha, Nefit, Vaillant, Intergas of Atag) verbannen. De oude & vertrouwde verwarmingsketel mag je dan alleen nog maar omwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem is sterk in opkomst. Is het een optie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de volgende installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp nuttigt warmte uit de ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt afgevoerd. De warmte uit de lucht gaat naar je cv-ketel. Je ketel verwerkt deze warmte voor verwarming (vloer / radiator) en warm water (keuken / badkamer). Het is dus een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een soort van airco-installatie) benut de warmte uit de lucht buiten. De gewonnen warmte gaat naar de warmtepomp binnen in huis. Dit systeem transformeert de koude lucht naar heet water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie profiteert van warmte uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. Het apparaat verandert dit naar praktische warmte voor het opwarmen van jullie appartement en kraanwater. Deze setup heeft een dubbele functie: verwarmen in de winter, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Kattendijke is kostbaar. Echter, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp installatie. Een combinatie van een warmtepomp met de gasgestookte ketel. De investering is relatief klein, en probleemloos toe te passen. Bovendien minimaliseer jij de bijdrage aan het broeikaseffect en besparen jullie op maandelijkse energielasten. De kostprijs schommelt tussen €2400 tot €6000. Met behulp van de toe te passen ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Nu ook online: groene stroom in Sittard afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Vandaag de dag is dit niet mogelijk bij alle leveranciers. Met name leveranciers zoals Engie, Powerpeers, Greenchoice, Qurrent, Van de Bron, Eneco bieden deze service. Op basis van je postcode detecteer je nu welke groene stroom aanbieders in Kattendijke beschikbaar zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is heel eenvoudig. Het stappenplan is: jullie actuele levering annulerenen vervolgens een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen op groene stroom vraagt niet om verdere woningaanpassingen. Jullie toekomstige energiemaatschappij regelt alles.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn erg schappelijk. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Kattendijke fors lager als je het afzet tegen de beginperiode. We zien meer en meer klanten die daardoor kiezen voor deze vorm van schone energie. Aan de hand van onze “groene” vergelijker reken je ’t zelf uit.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een idee te geven van enkele pakketten ontdek je bijgaand de meest populaire stroom abonnementen. Info: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook pakketten met grijze gas en stroom. Geholpen door onze groene energie check check je rap welke leveranciers duurzaam zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Zeeland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 1 jaar Actie
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 1 jaar vast
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie

Energieprijzen Kattendijke vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energie-aanbieders en contracten voor elektra en gas.