Loading...

Groene stroom Zuidvelde Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand met behulp van niet vervuilende, stabiele bronnen als zon, bodemwarmte, waterkracht, biomassa, aardwarmte. Spring voor meer info naar top-4 alternatieve energiebronnen in mei 2024. Dit is beduidend schoner in vergelijking met grijze elektriciteit dat tot stand komt via fossiele brandstoffen als bijv. steenkool, aardolie of aardgas. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Zonder moeite overstappen? Het aantal aanbieders van groene energie van Nederlandse bodem groeit snel. Door gebruik te maken van onze groene stroom checker kun jij eenvoudig alle groene energieleveranciers in Zuidvelde vergelijken. Wil jij ook een huis zonder gas? Bekijk direct het stukje over energieneutraal wonen in Zuidvelde en check de actuele ‘groene’ energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Meer en meer huishoudens en ondernemingen ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend dankzij zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Overweeg jij een contract met schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen ten opzichte van grijze energie van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het maken van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Indien je de keuze maakt voor hernieuwbare energie vergroot je de ontwikkeling van groene energie.
 • Groene elektriciteit is normaal gesproken niet duurder dan grijze elektriciteit.
 • Reststroom terugleveren behoort tot de mogelijkheden. In de volksmond heet dat ‘salderen’, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. We komen nooit te kort.

Groene energie vergelijken in Zuidvelde

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Zuidvelde vergelijken (mei 2024)? Begin direct met de groene energievergelijker! Vul jouw gegevens in, schat jouw verbruik en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. In de volgende stap detecteer je de best matchende groene energiemaatschappijen. Is groene stroom / energie duurder dan grijze elektriciteit? Gelukkig is dat niet waar! Via subsidieregelingen en hoge cash-back acties is overstappen naar groene stroom aantrekkelijker dan ooit. Direct groene stroom in Zuidvelde vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen van elektra zijn weer anders per woongebied in Drenthe).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (stroom & gas).
 3. Heb je zonnepanelen? Breng dat in mindering.
 4. Klik op het menu “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Bijvoorbeeld windmolens van eigen bodem of zonne-energie.
 6. Denk na of jij schone energie wenst van eigen bodem (dit is vaak een garantie dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Klik op het abonnement met de beste voorwaarden. Ga voor het voordeligste energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: stroom van Pure Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen als onder andere biomassa, bodemwarmte, waterkracht, windenergie, zonne-energie veroorzaken geen luchtvervuiling en de uitstoot van CO2 wordt flink gereduceerd. Bovendien, alternatieve energie is niet uitputbaar. Dat is een ander verhaal dan petroleum, steenkool, aardgas, aardolie (grijze stroom). Het verbranden van fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Wil jij ook een schonere wereld? Bekijk dan de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in mei 2024. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Nieuw-Roden vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder luchtvervuiling effecten. Het effect van CO-2 kan zo enorm gereduceerd worden. Gebruik maken van windenergie? Stap over naar een energieleverancier met groene stroom van de wind. Of participeer in een winddeel van een windmolen als Het Rode Hert (Culemborg).

Zonne-energie Zuidvelde

Onze zon is een bron die oneindig gebruikt kan worden. Ervaar de kracht van zonne energie, en installeer zonnepanelen en zonneboilers. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of markeer in onze groene stroom checker de duurzame “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van de duurzame energie in Nederland. Biomassa-energie kent z’n oorsprong in vergissing en vergassing van organische natuur resten zoals mest en maïs. Het restproduct hiervan is warmte. De oorsprong van de biomassa kan ontraceerbaar zijn. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, dit is in feite bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit passen we toe voor een warm huis en warm water. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Noordenveld.

groene-stroom-zuidvelde

Een energieneutrale woning in Zuidvelde rond mei 2024

Met Groenestroomaanbieding.nl vergelijk je alle details over groene stroom Zuidvelde. Alleen, waarom zou ik betaalde stroom gebruiken, terwijl jij ook zelf kan produceren. Een huis met een bescheiden of geen energierekening markeren we als “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Zuidvelde is een wens van vele. Een woning als dat implementeer je door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jullie huis zo goed mogelijk isoleren.
 • De energiebehoefte minimaal houden.
 • De benodigde energieopwekking middels panelen.

De elektra consumptie beperken doe je door A++ apparaten aan te schaffen, en dagelijks te focussen op je verbruik. O.a. “zet de verwarming uit in ruimte waar je niet bent” en af en toe de condensor aan de achterkant van de koelkast schoon maken. Het zelf opwekken van stroom is eenvoudig via zonnecellen, een boiler plus een warmtepompsysteem. Als het buiten koud is heb je wel stroom nodig van een energie-aanbieder. Evengoed, wanneer je overhoud kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Uiteindelijk realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de gebruikelijke cv-ketel (van Remeha, Intergas, Nefit, Atag of Vaillant) niet langer toegestaan. De “oude” cv-ketel mag je dan alleen nog maar inruilen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie is de opvolger van de CV. Is het een optie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de diverse installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron de afgevoerde warme ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt geventileerd. De warmte die hieruit ontstaat gaat naar je cv-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor de centrale verwarming en warm water (keuken / badkamer). In dit geval hebben we het over een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een speciale buitenventilator) nuttigt energie uit de buitenlucht. De warmte uit de lucht gaat naar de warmtepomp binnen in huis. Het systeem zet de koude lucht om in naar opgewarmd water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp haalt energie uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. De warmtepomp zet dit om naar naar praktische warmte voor de opwarming van jullie appartement en douchewater. Het apparaat heeft 2 functies: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Zuidvelde kan veel geld kosten. Echter, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp. Dit systeem sluit je aan op de HR-ketel. De investering is relatief klein, en zonder moeite te plaatsen. Overigens verlagen jullie schadelijke CO2 effecten en bespaart men op kosten van energie. De kostprijs varieert tussen de €2900 en €6500. Met behulp van de ruime ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Heino afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Tegenwoordig kan dit niet bij alle aanbieders. Met name partijen als Eneco, Van de Bron, Powerpeers, Engie, Pure Energie, Qurrent zijn hierin gespecialiseerd. Door je postcode in te vullen ontdek je à la minute welke groene stroom aanbieders in Zuidvelde actief zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is binnen een paar minuten geregeld. De beste manier: je huidige pakket opzeggen en nadien een groen energiecontract afsluiten. Overstappen naar groene stroom vereist geen aanpassingen aan de woning. Jouw nieuwe energieleverancier zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeker schappelijk. Vandaag de dag zijn prijzen van groene energie Zuidvelde sterk verlaagd dan enkele jaren geleden. We zien meer en meer consumenten op basis daarvan voorkeur hebben voor stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Met behulp van de groene energie checker zie je zelf wat het verschil is.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een gevoel te geven van beschikbare energiepakketten bekijk je hierna enkele stroompakketten. Belangrijk: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Door middel van de duurzame energie checker ontdek je probleemloos welke contracten daadwerkelijk “groen” zijn.

Populaire contracten in de provincie Drenthe

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Powerpeers – Modelcontract Groene Stroom en CO2-gecompenseerd Gas
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 3 jaar vast Actie
 • Vattenfall – Stroom en Gas Onbepaalde tijd
 • HVC KringloopEnergie – Windstroom en CO2 Neutraal Gas 1 Jaar Vast Actie

Energieprijzen Zuidvelde vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energiemaatschappijen en welkomstacties voor elektra en gas.