Loading...

Groene stroom Heino Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op door gebruik te maken van reine, onuitputtelijke bronnen zoals waterkracht, aardwarmte, biomassa, wind, bodemwarmte. Zie ook alle voorbeelden van alternatieve energiebronnen in december 2022. Dit is beduidend duurzamer wanneer je het vergelijkt met grijze stroom dat wordt gefabriceerd door middel van fossiele brandstoffen als bijv. aardolie, steenkool of aardgas. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Direct overstappen? Het aantal aanbieders van echte groene energie wordt steeds beter. Middels de duurzame energie check kun je spoedig alle groene energieleveranciers in Heino vergelijken. Streven jullie ook naar een huis zonder gas? Bekijk hiervoor de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Heino en check de meest afgesloten milieuvriendelijke energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Meer en meer Nederlanders en zakelijke gebruikers stappen over naar een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom met behulp van zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Oriënteer jij je op een contract met schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas in vergelijking met grijze elektriciteit van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het maken van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Als je overstapt naar hernieuwbare energie draag je bij aan de ontwikkeling van groene energie.
 • Groene elektriciteit is doorgaans net zo goedkoop als grijze elektriciteit.
 • Je eigen stroom weer terugleveren is zeer lucratief. We noemen dat salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Heino

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Heino vergelijken (december 2022)? Open dan onze energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Aansluitend detecteer je de relevante groene energiebedrijven. Is groene stroom / energie hoger geprijsd dan grijze stroom? Dit valt reuze mee! Door subsidieregelingen en forse welkomstpremies en acties is switchen naar duurzame stroom voor iedereen aan te raden. Zonder moeite groene stroom in Heino vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Start met je postcode en huisnummer (prijzen verschillen per woongebied in Overijssel).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (gas en stroom).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Check de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Bijvoorbeeld Nederlandse windparken of zonnepanelen.
 6. Denk na of jij schone energie uit Nederland wilt (je weet dan zeker dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Klik op het pakket met de beste voorwaarden. Maak een keuze voor het voordeligste contract of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: Allure Energie contract afsluiten.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen als onder andere aardwarmte, biomassa, windenergie, bodemwarmte, zonne-energie vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en ook de schadelijke CO-2 uitstoot is minimaal. Vergeet niet, alternatieve energie is onuitputbaar. Dat is een ander verhaal dan petroleum, aardgas, steenkool, kolen (vuile elektra). Het huidige verbranden van onze fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Wil jij ook een schonere lucht? Hieronder vind je de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Zoek ook naar groene energie West-Graftdijk vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Het broeikaseffect kan zo enorm gereduceerd worden. Interesse in windenergie? Selecteer een energieleverancier die stroom inkoopt van windmolens. Of neem een aandeel in een winddeel van een windmolen als De Boerenzwaluw in Friesland.

Zonne-energie Heino

De zon is een schone energiebron die onuitputtelijk is. Ervaar de kracht van energie van de zon, en bestel zonneboilers of panelen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of selecteer in onze groene energie vergelijker de variant “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van de huidige voorradige duurzame energie. Energie uit biomassa ontstaat door de verbranding / gassing van organische stoffen als etensresten. Hier komt warmte uit voort. De herkomst van biomassa is vaak onduidelijk. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, we noemen dat bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit zetten we in voor het opwarmen van onze woning. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Ook is er zoiets als stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Raalte.

groene-stroom-heino

Een energieneutrale woning in Heino rond december 2022

Door middel van deze webpagina lees je belangrijke details over groene stroom Heino. Maar, waarom nog een stroomcontract afsluiten, terwijl jij ook zelf kan genereren. Een appartement met een bescheiden of geen energielasten bestempelen we als “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Heino wint aan interesse. Een woning als dat bereiken jullie aan de hand van drie aspecten:

 • Jouw woning van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Elektra en gas afname minimaliseren.
 • De stroom die je verbruikt zelfstandig producten.

Het verbruik van energie laag houden bereik je door A++ apparaten aan te schaffen, en actief te letten op je verbruik. Voorbeelden zijn “led-lampen gebruiken” en laat je warme eten eerst afkoelen voordat je het invriest. Het zelf opwekken van stroom is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een zonne-boiler of uiteraard een warmtepomp (ketel). In koude periodes koop je stroom in bij jullie maatschappij. Desondanks, in de warmte maanden lever je stroom terug (salderen). Al met al spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de welbekende mono cv-ketel (zoals o.a. Intergas, Atag, Vaillant, Remeha of AWB) verbannen. De klassieke gasgestookte ketel mag je dan alleen nog maar omruilen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing worden als opvolgers gezien. Is het een optie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de verschillende type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp neemt (warmte) ventilatielucht net voor het naar buiten wordt afgezogen. De energie die dat genereert gaat rechtstreeks naar jouw CV. Jouw gas-ketel benut de warmte voor het verwarmen van de woning en voor het efficiënt opwarmen van water. Feitelijk is dit een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een soort airco) onttrekt de warmte uit de buitenlucht. Deze warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. De installatie transformeert de koude lucht naar heet water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant onttrekt energie uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het vernuftige systeem zet dit om naar naar bruikbare warmte voor het aansturen van de verwarming van je appartement en kraanwater. Deze setup kan twee dingen doen: een warm huis in de winter, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Heino is prijzig. Gelukkig, er is een middenweg: een hybride warmtepomp. Dit systeem sluit je aan op de op gas draaiende ketel. De investering is relatief klein, en zonder moeite toe te passen. Overigens verminder jij het negatieve CO2 effect en bespaart men op energienota. De kostprijs varieert tussen €2500 tot €6600. Via de actuele ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Reeuwijk afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Vandaag de dag kan dit niet bij alle leveranciers. Juist maatschappijen als Van de Bron, Engie, Qurrent, Greenchoice, Powerpeers, Pure Energie verzorgen dit voor je. Door te adres te gebruiken lees je zonder problemen welke groene stroom aanbieders in Heino beschikbaar zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is zo gepiept. Wat jij moet doen: jullie huidige pakket stopzetten en aansluitend een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Naar groene stroom overstappen benodigt geen verdere actie van jou kant. Je aanstaande aanbieder zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn erg goed. Vandaag de dag zijn de prijzen van groene energie Heino sterk verlaagd in vergelijking met de beginperiode. We zien meer en meer huizeneigenaren op basis daarvan oversluiten naar duurzaam geproduceerde energie. Door onze groene stroom vergeljker zie je zelf wat het verschil is.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een voorbeeld te geven van huidige abonnementen ontdek je bijgaand enkele energiecontracten. Kanttekening: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook contracten op basis van grijze gas en stroom. Op basis van de duurzame energie checker zie je binnen no-time welke abonnementen echt duurzaam zijn.

Populaire contracten in de provincie Overijssel

 • Eneco – Ecostroom + Gas
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 1 jaar vast
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 3 jaar
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 2 jaar

Energieprijzen Heino vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energieleveranciers en kortingen voor gas en elektra.