Loading...

Groene stroom Reeuwijk Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we via milieuvriendelijke, toekomstbestendige bronnen als biomassa, waterkracht, bodemwarmte, wind, aardwarmte. Meer daarover vind je via top-4 alternatieve energiebronnen in oktober 2022. Dit is beduidend schoner als je het afzet tegen grijze stroom dat wordt voortgebracht op basis van fossiele brandstoffen als aardgas, aardolie of steenkool. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Snel overstappen? Het aanbod met echte groene energie wordt alsmaar beter. Door gebruik te maken van de duurzame energie check kan jij nu alle groene energieleveranciers in Reeuwijk vergelijken. Wil jij ook geen gasververbruik meer? Raadpleeg hiervoor onze informatie over energieneutraal wonen in Reeuwijk of doorzoek de populaire ‘groene’ energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Steeds meer consumenten en ZZP’ers sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op middels zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Ben jij bezig met een pakket met schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas in vergelijking met grijze stroom van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Als je de keuze maakt voor hernieuwbare energie vergroot je verdere uitbreiding van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is doorgaans verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze energie.
 • Je eigen stroom weer terugleveren kan natuurlijk ook. We spreken hier over “salderen”, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Reeuwijk

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Reeuwijk vergelijken (oktober 2022)? Begin direct met de groene energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, schat jouw verbruik en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Nadien bekijk je de meest relevante groene aanbieders. Is groene stroom hoger geprijsd dan grijze energie? Dit valt reuze mee! Dankzij subsidies en forse welkomstaanbiedingen is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom zeer aantrekkelijk. À la minute groene stroom in Reeuwijk vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen van elektra variëren per regio in Zuid-Holland).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (stroom & gas).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Breng dat in mindering.
 4. Ga naar het filter “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Bijv. specifiek stroom van windmolens uit NL of zonnepanelen.
 6. Selecteer of je Nederlandse schone energie wil inkopen (dit geeft je de zekerheid dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Ga voor het pakket dat in jullie behoeftes voorziet. Opties zijn het voordeligste pakket of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: overstappen naar Essent.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. bodemwarmte, waterkracht, biomassa, aardwarmte, windenergie veroorzaken geen luchtvervuiling en de CO-2 uitstoot blijft beperkt. Het leukste is, deze vorm van alternatieve energie is onuitputbaar. Heel anders i.v.m. kolen, aardgas, steenkool, aardolie (vuile energie). De verbranding van deze fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Zet jij je in voor een milieuvriendelijk Nederland? Bekijk dan de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in oktober 2022. Mensen zochten ook naar: groene energie Gasteren vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Het CO-2 effect is 50 keer lager dan grijze stroom. Switchen naar windenergie? Switch naar een energiemaatschappij die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of neem een aandeel in een winddeel van een windmolen als De Boerenzwaluw (Burum).

Zonne-energie Reeuwijk

Energie van de zon is het type energie die oneindig gebruikt kan worden. Profiteer zelf van zonnekracht, en bestel zonneboilers of panelen. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of kies in onze groene energie checker de duurzame “zonne-energie”.

Biomassa

Biomassa energie bezorgt ons meer dan de helft van alle duurzame energie. Biomassa-energie ontstaat door het verbranden van organische materialen als rioolslib. Dit produceert warmte. De oorsprong van de biomassa is ontransparant. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), dit heet bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit wenden we aan voor ons verwarmingssysteem. Dit kan je doen met een warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk.

groene-stroom-reeuwijk

Een energieneutrale woning in Reeuwijk rond oktober 2022

Met behulp van deze pagina lees je alle details over groene stroom Reeuwijk. Maar, waarom eigenlijk een stroomcontract afsluiten, wanneer men ook zelf kan produceren. Een appartement met een beperkte of geen energierekening kwalificeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Reeuwijk is onderwerp van gesprek. Dit soort huizen bereiken jullie op basis van 3 factoren:

 • Jouw woning redelijk tot goed isoleren.
 • De energieconsumptie verminderen.
 • De energie die je verbruikt lokaal opwekken.

Het verbruik van energie minimaliseren is mogelijk door A++ apparaten aan te schaffen, en bewust bezig te zijn met je verbruik. Voorbeelden zijn “het gebruik van lichtdimmers” en een hr-ketel gebruiken. Het zelf opwekken van stroom kan met zonnepanelen, een (zonne) boiler of een warmtepomp installatie. In koude periodes heb je wel stroom nodig van jullie aanbieder. Niettemin, als jullie meer opwekken dan je gebruikt lever je stroom terug (salderen). Uiteindelijk realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de welbekende gasgestookte ketel (zoals Remeha, Intergas, Nefit, AWB of Atag) uitgefaseerd. De welbekende cv-ketel mag je dan alleen inwisselen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride installatie worden als opvolgers gezien. Is het een optie: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de verschillende types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp nuttigt energie uit ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt geventileerd. Deze warmte gaat naar je cv-ketel. Je ketel verwerkt deze warmte voor vloerverwarming en voor het efficiënt opwarmen van water. Installateurs spreken hier over een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een airco-achtig apparaat) onttrekt de warmte uit de lucht. Deze warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp in de woning. Het apparaat converteert de buitenlucht van 5 graden naar heet gebruikswater van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie nuttigt energie uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het apparaat vormt dit om naar naar bruikbare warmte voor de opwarming van je woning en douchewater. Het systeem heeft 2 functies: verwarming in de koude maanden, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Reeuwijk is duur. Echter, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp systeem. Deze installatie werkt samen met de op gas draaiende ketel. Het is betaalbaar en gemakkelijk te plaatsen. Overigens reduceer je de uitstoot van CO2 en besparen jullie op de energiekosten. De totaalprijs ligt tussen de €3600 en €7200. Mede door de toepasbare ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Arkel afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Vandaag de dag is dat geen optie bij alle aanbieders. Juist aanbieders zoals Powerpeers, Qurrent, Pure Energie, Greenchoice, Eneco, Engie zijn hierin gespecialiseerd. Wanneer je jouw postcode invoert check jij moeiteloos welke groene stroom aanbieders in Reeuwijk operationeel zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is heel makkelijk. Wat je moet doen is: het huidige levering ontbinden en hierna een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen op groene stroom vergt geen verdere woningaanpassingen. Jullie nieuwe energieaanbieder handelt alles af.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeer aanlokkelijk. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Reeuwijk sterk verlaagd in vergelijking met jaren geleden. Er zijn veel gezinnen die om deze reden kiezen voor stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Dankzij onze groene energie vergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een indruk te geven van beschikbare energie-abonnementen ontdek je onderstaand vaak bestelde abonnementen. Info: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook acties met grijze gas en stroom. Door middel van de duurzame energie check detecteer je binnen no-time welke pakketten duurzaam en schoon zijn.

Geldige contracten in de provincie Zuid-Holland

 • Eneco – HollandseWind + AardGas vast 3 jaar
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 1 jaar
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas Onbepaalde Tijd

Energieprijzen Reeuwijk vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energiebedrijven en contracten voor gas en stroom.