Loading...

Groene stroom Gasteren Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt op basis van schone, onuitputbare bronnen als aardwarmte, bodemwarmte, wind, zon, waterkracht. Spring voor meer info naar populaire alternatieve energiebronnen in mei 2024. Vele malen milieuvriendelijker wanneer je het vergelijkt met grijze stroom dat wordt opgewekt aan de hand van fossiele brandstoffen als steenkool, aardolie of aardgas. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Nu overstappen? De keuze m.b.t. groene Nederlandse energie is enorm toegenomen. Middels onze groene stroom checker kun je ogenblikkelijk alle groene energieleveranciers in Gasteren vergelijken. Streven jullie ook naar een huis zonder gas? Scroll meteen naar de details aangaande energieneutraal wonen in Gasteren en check de huidige duurzame energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Meer en meer families en zakelijke gebruikers switchen naar een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend met behulp van zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Denk jij na over een overstap naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas in verhouding tot grijze energie van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het genereren van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Zodra jij de keuze maakt voor hernieuwbare energie motiveer je innovatie op het gebied van groene energie.
 • Groene elektriciteit is doorgaans niet duurder dan grijze stroom.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren is een optie. Dit heet salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Gasteren

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Gasteren vergelijken (mei 2024)? Open dan onze energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), schat jouw verbruik en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. In de volgende stap detecteer je alle groene energiemaatschappijen. Is groene stroom kostbaarder i.v.m. grijze elektra? Helemaal niet! Aan de hand van subsidies en royale welkomstpremies is overstappen naar groene stroom helemaal niet zo gek. Vandaag nog groene stroom in Gasteren vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen variëren per regio in Drenthe).
 2. Voer je verwachte gebruik in (elektriciteit & gas).
 3. Heb je zonnepanelen? Verreken dit dan direct.
 4. Klik op het filter “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Mogelijkheden zijn hier o.a. Nederlandse windparken of zonneweides.
 6. Kies of jij schone energie wenst van eigen bodem (je mag er dan op vertrouwen dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Maak een keuze voor het voorstel dat je wensen dekt. Dat kan zijn een goedkoop pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: overstappen Greenchoice.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld bio, wind, zon, bodem, water veroorzaken geen luchtvervuiling en de uitstoot van CO2 blijft beperkt. Bovendien, deze vorm van alternatieve energie is niet uitputbaar. Dat is wel wat anders dan petroleum, kolen, steenkool, aardolie (vuile elektriciteit). Het verbranden van onze fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Streef jij naar een schonere wereld? Lees dan over de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in mei 2024. Mensen zochten ook naar: groene energie Ugchelen vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom op een hele verantwoorde manier. Het effect van CO-2 is 50 keer lager dan grijze stroom. Overstappen naar windenergie? Selecteer een aanbieder met groene windstroom. Een alternatief is een wind-energieproject (collectief) als De Blauwe Reiger (Burgerbrug).

Zonne-energie Gasteren

Onze zon is een duurzame bron waar we in de toekomst van profiteren. Kies ook voor zonne energie, en bestel zonnepanelen en boilers. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of kies in de groene stroom vergelijker de optie “zonne-energie”.

Biomassa

Biomassa-energie beslaat meer dan de helft van alle duurzame energie. Biomassa-energie ontstaat door de verbranding / gassing van organische dingen als groente-, fruit- en tuinafval. Het restproduct hiervan is warmte. Waar biomassa precies vandaan komt is vaak onduidelijk. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, dit is in feite bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit wenden we aan voor het opwarmen van onze woning. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Daarnaast kennen we stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Aa en Hunze.

groene-stroom-gasteren

Een energieneutrale woning in Gasteren rond mei 2024

D.m.v. Groenestroomaanbieding.nl bekijk je nuttige uitleg over groene stroom Gasteren. Alleen, hoezo stroom afnemen, als je ook zelfvoorzienend kan zijn. Een appartement met nauwelijks tot geen energielasten heet een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Gasteren wordt steeds populairder. Een woning als dat implementeer je op de volgende manier:

 • Jouw huis redelijk tot goed isoleren.
 • Het verbruik van energie verlagen.
 • De stroom die je verbruikt opwekking middels panelen.

Het gebruik van elektra verlagen is te realiseren door energiezuinige apparaten te gebruiken, en dagelijks te focussen op energie. Veel gehoord is “led-lampen gebruiken” en sloffen dragen in huis. Het opwekken van energie is eenvoudig via zonnecellen, een boiler plus een warmtepomp installatie. In het najaar en winter zul je elektriciteit inkopen bij het energie-aanbieder. Daarentegen, in de zomer lever jij terug aan het net (salderen). Al met al spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de traditionele hr-ketel (Intergas, Nefit, Remeha, Atag of Vaillant) uitgesloten. De klassieke hr-ketel mag je dan slechts omruilen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling zijn populaire opties. Denk je aan de mogelijkheid: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker het lijstje hieronder met de installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp benut de afgevoerde warme ventilatielucht net voor het naar buiten wordt afgevoerd. De warmte uit de lucht wordt geleid naar de cv-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor het opwarmen van je huis en heet tapwater (douche/bad). In dit geval hebben we het over een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een soort van airco-installatie) onttrekt de warmte uit de omgevingslucht. De opgevangen warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp die je in de woning plaatst. Dit systeem zet de koude lucht om in naar heet water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem nuttigt warmte uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het vernuftige systeem vormt dit om naar naar praktische warmte voor de centrale verwarming van jouw woning en het tapwater. Deze setup werkt op 2 manieren: verwarming in de koude maanden, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Gasteren is duur. Maar, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp systeem. De warmtepomp wordt aangesloten op de gasgestookte ketel. Het is betaalbaar en zonder problemen te plaatsen. Bovendien verminder jij de bijdrage aan het broeikaseffect en kan je bezuinigen op maandelijkse energielasten. Het tarief ligt tussen de €3900 tot +/- €7700. Met behulp van de toepasbare ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Oldemarkt afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Tegenwoordig tref je de groene abonnementen niet bij alle bedrijven. Juist bedrijven als Greenchoice, Eneco, Pure Energie, Qurrent, Powerpeers, Van de Bron focussen hierop. Via jullie adresgegevens lees je à la minute welke groene stroom aanbieders in Gasteren beschikbaar zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is erg simpel. Wat jij moet doen: je huidige pakket annulerenen natuurlijk een groen energie abonnement uitzoeken. Op groene stroom overstappen vereist geen aanpassingen in de meterkast. Je toekomstige leverancier regelt alles.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeer aanlokkelijk. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Gasteren aantrekkelijker in verhouding tot enkele jaren geleden. We horen van veel families die om deze reden overstappen naar duurzaam geproduceerde energie. Middels onze “groene” vergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een voorbeeld te geven van beschikbare energiepakketten ontdek je bijgaand vaak bestelde stroomcontracten. Commentaar: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook aanbiedingen voor grijze gas en stroom. D.m.v. de groene stroom vergelijker bekijk je binnen no-time welke contracten daadwerkelijk “schoon” zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Drenthe

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 4 jaar Actie
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 1 jaar vast
 • Vattenfall – Stroom en Gas Onbepaalde tijd
 • Delta – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar Actie

Energieprijzen Gasteren vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energieleveranciers en kortingen voor elektra en gas.