Loading...

Groene stroom Arkel Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt aan de hand van reine, duurzame bronnen zoals waterkracht, aardwarmte, biomassa, zon, bodemwarmte. Spring voor meer info naar veel gebruikte alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is veel duurzamer wanneer je het vergelijkt met grijze stroom dat wordt gefabriceerd aan de hand van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardgas, aardolie of steenkool. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Gelijk overstappen? Het aantal leveranciers van groene Nederlandse energie wordt steeds beter. Dankzij onze groene energie check kun jij moeiteloos alle groene energieleveranciers in Arkel vergelijken. Wil jij ook 0 op de meter? Scroll meteen naar onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Arkel en check de recente milieuvriendelijke energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Steeds meer huizeneigenaren en zakelijke gebruikers sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend met zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Ben jij bezig met een contract met schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk in verhouding tot grijze elektriciteit van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het maken van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Indien je overstapt naar hernieuwbare energie bevorder je verdere uitbreiding van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is gewoonlijk net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze elektra.
 • Reststroom terugleveren aan het net kan interessant zijn. We noemen dat salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Arkel

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Arkel vergelijken (december 2022)? Start met onze groene energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, schat jouw verbruik en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Verder vergelijk je de beste groene aanbieders. Is groene energie / stroom hoger geprijsd i.v.m. stroom van fossiele brandstoffen? Dit is niet het geval! Mede door subsidies voor groene stroom en royale welkomstaanbiedingen is overstappen naar groene stroom zeer aantrekkelijk. Vandaag nog groene stroom in Arkel vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Voer je woonplaats in (prijzen van groene stroom zijn afhankelijk van woonplaats in Zuid-Holland).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (gas en elektriciteit).
 3. Heb je zonnepanelen? Breng dat in mindering.
 4. Klik op de optie “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Je kunt denken aan windmolens van eigen bodem of zonnestroom uit NL.
 6. Kies of jij schone energie wenst van eigen bodem (jij mag er van vanuit gaan dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Maak een keuze voor het contract dat in jullie behoeftes voorziet. Kies meteen voor het meest aantrekkelijk geprijsde energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: goedkope tarieven Oxxio.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen als onder andere biomassa, waterkracht, windenergie, aardwarmte, zonne-energie veroorzaken geen luchtvervuiling en de invloed op broeikaseffect zijn amper meetbaar. Daarnaast, alternatieve energie is onuitputbaar. Dat is een ander verhaal dan steenkool, kolen, aardolie, petroleum (vuile energie). Het gebruik van fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Zet jij je in voor een schonere lucht? Lees dan over de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Oldemarkt vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Het CO-2 effect is minimaal. Gebruik maken van windenergie? Kies voor een maatschappij die stroom inkoopt van windmolens. Of participeer in een winddeel van een windmolen als De Boerenzwaluw (Burum).

Zonne-energie Arkel

Zonnestroom is een bron die altijd aanwezig is. Kies ook voor zonne energie, en installeer zonnepanelen en zonneboilers. Participeer in een zonnepanelenpark. Of selecteer in onze groene energie vergelijker de milieuvriendelijke “zonne-energie”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa levert ruim 55% van de duurzame energie in Nederland. Energie uit biomassa ontstaat door het branden / vergissen van organische dingen als etensresten. Hier komt warmte uit voort. De samenstelling van biomassa is ontransparant. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, op die manier ontstaat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en gebruiken dit voor verwarming + warm tapwater. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Daarnaast kennen we stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Giessenlanden.

groene-stroom-arkel

Een energieneutrale woning in Arkel rond december 2022

Via deze website detecteer je alle uitleg over groene stroom Arkel. Echter, waarom nog betalen voor stroom, terwijl jij ook zelf kan produceren. Een appartement met een bescheiden of geen energienota bestempelen we als “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Arkel wil natuurlijk iedereen. Zo’n huis verwezenlijk jij via het volgende model:

 • Jouw woning voorzien van goede isolatie.
 • De energiebehoefte onder controle krijgen.
 • De energie die je verbruikt lokaal opwekken.

De elektra consumptie verminderen is mogelijk door te kiezen voor producten met A++ label en dagelijks te focussen op stroom. Voorbeelden zijn “een goede thermoskan gebruiken” en je verwarming op tijd op de nachtstand zetten. De productie van energie doe je met zonnecellen, een (duurzame) boiler plus een warmtepompsysteem. In koude periodes zul je elektriciteit inkopen bij een energie-aanbieder. Evenwel, als de zon schijnt lever je stroom terug (salderen). Over een jaar gemeten bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de ouderwetse mono cv-ketel (zoals o.a. Atag, Intergas, Remeha, Nefit of Vaillant) niet langer toegestaan. De “gewone” mono cv-ketel kun je dan enkel inruilen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing zijn populaire opties. Overweeg jij de optie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de volgende type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp gebruikt (warmte) ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt afgevoerd. De warmte die hieruit ontstaat wordt gebruik door de CV-ketel. De gasketel gebruikt deze energie voor het aansturen van de verwarming en voor het efficiënt opwarmen van water. In dit geval hebben we het over een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een airco-achtig apparaat) haalt warmte uit plaatselijke lucht. Deze warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp binnen in huis. De warmtepomp transformeert de koude lucht naar warm water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp neemt energie uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp vormt dit om naar naar hogere temperatuur warmte voor het opwarmen van jouw huis en douchewater. Het apparaat heeft 2 functies: verwarming in de koude maanden, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Arkel is duur. Echter, je kunt besparen: een hybride warmtepomp. Dit systeem sluit je aan op de op gas draaiende ketel. Niet al te duur, en gemakkelijk te installeren. Tevens minimaliseer jij de bijdrage aan het broeikaseffect en besparen jullie op de energierekening. De prijs ligt zo tussen de €2900 tot +/- €6500. Geholpen door de actuele ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Nu ook online: groene stroom in Hulsel afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Hedendaags is dat geen optie bij alle bedrijven. Vooral aanbieders zoals Greenchoice, Powerpeers, Van de Bron, Qurrent, Eneco, Engie verzorgen dit voor je. Op basis van je postcode lees jij ogenblikkelijk welke groene stroom aanbieders in Arkel operationeel zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is erg simpel. Het stappenplan is: je lopende levering stopzetten en nadien een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen op groene stroom vraagt niet om verdere actie van jou kant. Je nieuwe energieleverancier zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven vinden weaantrekkelijk. Op dit ogenblik zijn prijzen van groene energie Arkel aantrekkelijker dan enkele jaren geleden. Er zijn behoorlijk wat klanten die om deze reden voorkeur hebben voor energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. D.m.v. onze groene energie vergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een idee te geven van diverse energiepakketten vergelijk je bijgaand toonaangevende stroom abonnementen. Let op: hiertussen zitten ook een aantal aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Aan de hand van onze groene energie check detecteer je meteen welke maatschappijen “groen” zijn.

Populaire contracten in de provincie Zuid-Holland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 3 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 3 jaar Vast Actie
 • HVC KringloopEnergie – Windstroom en CO2 Neutraal Gas 1 Jaar Vast Actie

Energieprijzen Arkel vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energieleveranciers en contracten voor elektra en gas.