Loading...

Groene stroom Hulsel Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd d.m.v. reine, onuitputtelijke bronnen zoals wind, zon, bodemwarmte, biomassa, waterkracht. Of lees direct meer over erkende alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is veel duurzamer vergeleken met grijze elektriciteit dat wordt voortgebracht met fossiele brandstoffen zoals o.a. steenkool, aardgas of aardolie. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Simpel overstappen? De keuze m.b.t. groene Nederlandse energie begint steeds serieuzer te worden. D.m.v. onze groene stroom checker kun je eenvoudig alle groene energieleveranciers in Hulsel vergelijken. Is jouw doel ook een gasloze woning? Spring dan direct naar het stukje over energieneutraal wonen in Hulsel en overweeg de actuele milieuvriendelijke energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Verrassend veel consumenten en ZZP’ers kiezen voor een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend middels zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Denk jij na over de overstap naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas in verhouding tot grijze stroom van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Op het moment dat je de keuze maakt voor hernieuwbare energie motiveer je verdere uitbreiding van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is normaal niet duurder dan grijze elektriciteit.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren is zeker mogelijk. In de volksmond heet dat ‘salderen’, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Hulsel

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Hulsel vergelijken (december 2022)? Start met onze energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Nadien ontdek je de best matchende groene leveranciers. Is groene energie duurder i.v.m. grijze elektra? Helemaal niet! Aan de hand van subsidies voor duurzame energie en forse welkomstpremies en acties is switchen naar duurzame stroom zeer aantrekkelijk. Zonder moeite groene stroom in Hulsel vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen van groene stroom verschillen per regio in Noord-Brabant).
 2. Voer je verwachte gebruik in (gas en elektra).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Verreken dit dan direct.
 4. Gebruik de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Dit kan zijn windmolens uit NL of zonneweides.
 6. Kies of jij Nederlandse schone energie wil inkopen (dit geeft je de zekerheid dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Klik op het voorstel met de beste voorwaarden. Dat kan zijn het voordeligste energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: Cogas 3 jaar contract december 2022.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld aarde, bio, zon, bodem, water vervuilen de lucht nauwelijks en ook de schadelijke CO-2 uitstoot is minimaal. Daarnaast, deze vorm van alternatieve energie is niet uitputbaar. Dat is een ander verhaal dan aardgas, aardolie, petroleum, steenkool (grijze stroom). Het verbranden van alle fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Wil jij ook een beter milieu? Hieronder vind je alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Ook interessant: groene energie Wytgaard vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder de lucht te vervuilen. Het CO-2 effect is 50 keer lager dan grijze stroom. Switchen naar windenergie? Selecteer een stroomaanbieder met groene windstroom. Of schrijf je in voor een wind-energieproject (collectief) als De Bonte Hen (Burgerbrug).

Zonne-energie Hulsel

Zonne-energie is een vorm van hernieuwbare energie die altijd aanwezig is. Profiteer zelf van zonnestroom, en neem zonnepanelen en zonneboilers. Participeer in een zonnepanelenpark. Of kies in onze groene energie checker de duurzame “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa-energie levert ruim 55% van alle beschikbare duurzame energie. Energie uit biomassa wordt geproduceerd door vergissing en vergassing van organische materialen als etensresten. Dit genereert warme lucht. De herkomst van biomassa is ontransparant. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, we noemen dat bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit zetten we in voor het verwarmen van woningen. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Reusel-De Mierden.

groene-stroom-hulsel

Een energieneutrale woning in Hulsel rond december 2022

Door middel van deze webpagina check je praktische toelichting op groene stroom Hulsel. Echter, waarom nog een stroomcontract afsluiten, terwijl jij ook zelf kan produceren. Een huis met een verwaarloosbare of geen energiekosten betitelen we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Hulsel is een wens van vele. Deze woningen bereiken jullie aan de hand van drie aspecten:

 • Jouw woning uitrusten met een goede isolatie.
 • Energieverbruik minimaal houden.
 • De energie die je verbruikt met eigen materiaal genereren.

De elektra consumptie reduceren is mogelijk door te letten op het A++ label en bewuster om te gaan met stroom. Dan kun je denken aan “haal opladers uit het stopcontact” en radiatorfolie gebruiken. De productie van energie is eenvoudig via zonnecellen, een (zonne) boiler en natuurlijk een warmtepompsysteem. Met zeer lage buitentemperaturen zul je elektriciteit inkopen bij een maatschappij. Daarentegen, als de zon schijnt lever jij terug aan het net (salderen). Uiteindelijk realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de traditionele cv-ketel (van Remeha, Atag, AWB, Nefit of Intergas) uitgefaseerd. De oude & vertrouwde hr-ketel mag je dan alleen inruilen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride installatie worden veel toegepast. Ben jij ook bezig met de kwestie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over het lijstje hieronder met de types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp nuttigt warmte uit de ventilatielucht net voor het naar buiten wordt afgezogen. De warmte uit de lucht komt bij de CV terecht. De gasketel gebruikt deze energie voor het opwarmen van je huis en warm water (keuken / badkamer). Een typisch voorbeeld van een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een soort van airco-installatie) neemt warmte uit plaatselijke lucht. Deze warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp binnen in huis. Het apparaat verandert de koude buitenlucht naar opgewarmd water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant profiteert van warmte uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het systeem verandert dit naar hogere temperatuur warmte voor de opwarming van je woning en kraanwater. Het apparaat heeft een dubbele functie: verwarmen in de winter, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Hulsel is kostbaar. Goed om te weten, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp systeem. Een combinatie van een warmtepomp met jouw huidige cv-ketel. Goedkoop, en eenvoudig te installeren. Daarbij reduceer je schadelijke CO2 effecten en besparen jullie op stroomkosten. De inkoopprijs ligt zo tussen de €3800 t/m €6000. Geholpen door de aantrekkelijk ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Schiedam afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Hedendaags kan dit niet bij alle bedrijven. In het bijzonder organisaties als Van de Bron, Engie, Qurrent, Powerpeers, Pure Energie, Greenchoice verzorgen dit voor je. Wanneer je jouw postcode invoert ontdek je probleemloos welke groene stroom aanbieders in Hulsel actief zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is verrassend eenvoudig. Twee acties zijn belangrijk: jouw lopende pakket annulerenen uiteraard een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen op groene stroom vergt geen aanpassingen aan de woning. De nieuwe energieaanbieder handelt alles af.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeker verleidelijk. Vandaag de dag zijn prijzen van groene energie Hulsel een stuk lager in vergelijking met een paar jaar terug. We horen van veel woningeigenaren die mede hierdoor kiezen voor stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Dankzij de groene energie checker check je ’t verschil met grijze stroom.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een impressie te geven van enkele energiecontracten bekijk je bijgaand veel gekozen stroom abonnementen. Update: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook contracten op basis van grijze gas en stroom. Door gebruik te maken van de groene stroom vergelijker ontdek je rap welke aanbieders duurzaam en schoon zijn.

Populaire contracten in de provincie Noord-Brabant

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 4 jaar Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas Actieprijs Vast 3 jaar

Energieprijzen Hulsel vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energie-aanbieders en kortingen voor elektra en gas.