Loading...

Groene stroom Schiedam Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand met schone, toekomstbestendige bronnen als biomassa, wind, waterkracht, aardwarmte, zon. Of lees direct meer over veel gebruikte alternatieve energiebronnen in maart 2023. Het is een stuk milieuvriendelijker in vergelijking met grijze elektra dat wordt gecreëerd op basis van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardgas, steenkool of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Nu overstappen? Het aanbod met groene energie van Nederlandse bodem wordt steeds beter. Dankzij onze groene energie check kan jij rap alle groene energieleveranciers in Schiedam vergelijken. Streven jullie ook naar 0 op de meter? Spring dan direct naar onze toelichting op energieneutraal wonen in Schiedam en snuffel tussen de huidige duurzame energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Steeds meer gezinnen en zakelijke gebruikers kiezen voor een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend met behulp van zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Interesse in een pakket met schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten wanneer met dit legt naast grijze stroom van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het maken van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Als je switcht naar hernieuwbare energie bevorder je de productie van groene energie.
 • Groene elektriciteit is normaal net zo goedkoop als grijze stroom.
 • Reststroom terugleveren kan interessant zijn. Dit heet salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Schiedam

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Schiedam vergelijken (maart 2023)? Ga aan de slag met de duurzame energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), schat jouw verbruik en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Daaropvolgend vergelijk je de beste groene stroomleveranciers. Is groene stroom duurder i.v.m. grijze energie? Dat hoeft niet zo te zijn! Door subsidies vanuit de overheid en interessante welkomstbonussen is overstappen naar groene energie helemaal niet zo gek. Binnen een paar minuten groene stroom in Schiedam vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Voer je woonplaats in (prijzen zijn weer anders per regio in Zuid-Holland).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (elektra & gas).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Gebruik de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens uit NL of zonnestroom uit NL.
 6. Kies bewust of je schone energie wenst van eigen bodem (dit is vaak een garantie dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Ga voor het contract dat je wensen dekt. Kies meteen voor het meest aantrekkelijk geprijsde contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: energie van Energieflex.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen als onder andere zon, water, wind, bodem, bio zijn niet zo luchtvervuilend en de CO-2 uitstoot is nauwelijks aanwezig. Daarbij komt, dit type alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Totaal niet te vergelijken met aardgas, kolen, aardolie, steenkool (grijze stroom). De verwerking van deze fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Kies jij bewust voor een beter milieu? Doorzoek dan alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in maart 2023. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Haps vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. De CO-2 uitstoot is 50 keer lager dan grijze stroom. Overstappen naar windenergie? Kies voor een stroomaanbieder met groene windstroom. Of kies voor een collectieve windmolen zoals De Witte Juffer (Culemborg).

Zonne-energie Schiedam

Zonnestroom is een schone energiebron die altijd aanwezig is. Kies ook voor zonnecellen, en kies voor boilers en zonnepanelen. Participeer in een zonnepanelenpark. Of selecteer in onze groene stroom checker de milieuvriendelijke “zonne-energie”.

Biomassa

Energie uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van de actuele leverbare duurzame energie. Biomassa-energie wordt geproduceerd door het verbrandingsproces van organische stoffen als etensresten. Hiermee genereert men warmte. Waar biomassa precies vandaan komt is vaak onduidelijk. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, dit heet bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit zetten we in voor het verwarmen van woningen. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Schiedam.

groene-stroom-schiedam

Een energieneutrale woning in Schiedam rond maart 2023

Middels onze website bekijk je alle info over groene stroom Schiedam. Interessant, waarom elektriciteit inkopen, als je ook zelf stroom kan opwekken? Een woonhuis met een lage of geen energielasten typeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Schiedam zien we steeds meer. Deze woningen realiseren jullie aan de hand van drie aspecten:

 • Jouw appartement uitrusten met een goede isolatie.
 • De energieconsumptie zo laag mogelijk houden.
 • De stroom die je verbruikt met eigen materiaal genereren.

De consumptie van elektriciteit minimaliseren is mogelijk door te letten op het A++ label en wekelijks een analyse te maken van jullie gebruik. Onder andere gebruik niet de standby modus” en dekens op de bank leggen. Energie opwekken kan met zonnepanelen, een zonneboiler en steeds vaker met een warmtepomp. In het najaar en winter heb je wel stroom nodig van een maatschappij. Intussen, als jullie meer opwekken dan je gebruikt lever je stroom terug (salderen). Wanneer je dit verrekent spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de traditionele CV-ketel op gas (van bijv. Atag, Intergas, Vaillant, Remeha of AWB) verboden. De welbekende mono cv-ketel kun je dan enkel omwisselen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling is de opvolger van de CV. Denk je aan de mogelijkheid: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de verschillende type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp benut (warmte) ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt afgevoerd. De warmte uit de lucht komt bij de CV terecht. De ketel gebruikt de warmte voor het aansturen van de verwarming en warm water dat je kunt gebruiken. Technisch gezien een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een speciale buitenventilator) benut de warmte uit lokale luchtstromen. De gewonnen warmte gaat naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. De installatie converteert de buitenlucht van 5 graden naar opgewarmd water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem profiteert van warmte uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. Het apparaat zet dit om naar naar praktische warmte voor het aansturen van de verwarming van jouw woning en douchewater. Deze setup heeft een dubbele functie: een warm huis in de winter, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Schiedam is prijzig. Goed om te weten, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp. Een combinatie van een warmtepomp met de op gas draaiende ketel. Niet al te duur, en zonder moeite te installeren. Verder reduceer je het negatieve CO2 effect en kan je bezuinigen op kosten van energie. Het tarief varieert tussen €3500 en €6500. Geholpen door de actuele ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Biest-Houtakker afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Op dit moment vind je de groene contracten niet bij alle leveranciers. Juist leveranciers zoals Pure Energie, Greenchoice, Van de Bron, Eneco, Powerpeers, Qurrent faciliteren dit. Door te adres te gebruiken check je ogenblikkelijk welke groene stroom aanbieders in Schiedam beschikbaar zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is heel makkelijk. De bedoeling is: het huidige verbintenis annulerenen daarna een groen energiecontract afsluiten. Naar groene stroom overstappen vereist geen aanpassingen in de meterkast. Jouw nieuwe leverancier doet dit voor jou.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn erg uitnodigend. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Schiedam flink lager dan de beginperiode. Er zijn steeds meer consumenten die daardoor kiezen voor deze vorm van schone energie. Middels onze groene energie vergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een gevoel te geven van huidige pakketten vergelijk je hierna enkele abonnementen. Let op: hiertussen zitten ook een aantal contracten op basis van grijze gas en stroom. Met behulp van onze groene stroom checker ontdek je à la minute welke maatschappijen “schoon” zijn.

Huidige contracten in de provincie Zuid-Holland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Modelcontract Groene Stroom en CO2-gecompenseerd Gas
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Budget Energie – Modelcontract stroom en gas
 • Delta – Groene Stroom en Gas Actieprijs Vast 3 jaar

Energieprijzen Schiedam vergelijken Vergelijk de beste groene energieleveranciers en kortingen voor gas en elektra.