Loading...

Groene stroom Haps Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd door middel van schone, stabiele bronnen als bodemwarmte, wind, waterkracht, aardwarmte, zon. Meer daarover vind je via voorbeelden van alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is significant schoner wanneer je het vergelijkt met grijze stroom dat wordt voortgebracht op basis van fossiele brandstoffen als bijv. steenkool, aardolie of aardgas. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Zonder problemen overstappen? Het aantal leveranciers van groene Nederlandse energie wordt steeds beter. Aan de hand van onze groene stroom checker kun jij simpelweg alle groene energieleveranciers in Haps vergelijken. Is jouw doel ook een huis zonder gas? Raadpleeg hiervoor onze informatie over energieneutraal wonen in Haps of bekijk de huidige ‘groene’ energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Opvallend veel gezinnen en bedrijven switchen naar een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom dankzij zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Denk jij na over een contract met schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk in vergelijking met grijze elektriciteit van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Indien je de keuze maakt voor hernieuwbare energie draag je bij aan de ontwikkeling van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is gemiddeld niet duurder dan grijze elektriciteit.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren is een optie. We hebben het dan over salderen, je krijgt hier een compensatie voor.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Haps

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Haps vergelijken (december 2022)? Start met onze duurzame energievergelijker! Voer jouw gegevens in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Vervolgens vind je alle beschikbare groene stroom maatschappijen. Is groene energie / stroom prijziger i.v.m. normale stroom? Dit valt reuze mee! Door subsidies voor duurzame energie en forse welkomstaanbiedingen is switchen naar duurzame stroom zeer aantrekkelijk. Zonder moeite groene stroom in Haps vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Start met je postcode en huisnummer (tarieven schommelen per postcode in Noord-Brabant).
 2. Voer je verwachte gebruik in (stroom & gas).
 3. Heb je zonnepanelen? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Klik op het kopje “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Bijvoorbeeld windmolens of zonneweides.
 6. Beslis of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (dit geeft je de zekerheid dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Selecteer het abonnement met de beste voorwaarden. Selecteer direct het voordeligste energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: Huismerk Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen zoals bio, zon, water, aarde, wind veroorzaken geen luchtvervuiling en de CO-2 uitstoot blijft beperkt. Daarbij komt, deze vorm van alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dit in tegenstelling tot aardgas, kolen, petroleum, aardolie (grijze stroom). De verbranding van de fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Wil jij ook een beter milieu? Bekijk dan alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Waalre vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan waarbij de lucht niet vervuild wordt. Uitstoot van CO-2 is 50 keer lager dan grijze stroom. Interesse in windenergie? Ga voor een aanbieder die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Een alternatief is een gezamenlijk windmolenproject als De Ranke Zwaan (Culemborg).

Zonne-energie Haps

Energie van de zon is een bron die nooit opraakt. Profiteer zelf van zonnecellen, en bestel zonneboilers of panelen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of selecteer in onze groene energie checker de duurzame “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa levert ruim 55% van alle duurzame energie. Energie uit biomassa ontstaat door vergissing en vergassing van organische dingen als rioolslib. Hier komt warmte uit voort. De herkomst van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, dit is in feite bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit wenden we aan voor een warm huis en warm water. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Ook populair is stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Cuijk.

groene-stroom-haps

Een energieneutrale woning in Haps rond december 2022

Door middel van deze pagina check je praktische toelichting op groene stroom Haps. Interessant, hoezo elektriciteit inkopen, wanneer men ook zelf kan produceren. Een appartement met een lage of geen energierekening betitelen we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Haps zien we steeds meer. Zo’n woning implementeer je op basis van 3 factoren:

 • Je huis van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Het afnemen van energie verlagen.
 • De stroom die je verbruikt opwekking middels panelen.

De stroomconsumptie reduceren is te realiseren door te letten op het A++ label en wekelijks een analyse te maken van jouw apparaten. Onder andere gebruik uitsluiten A+ apparaten” en je eten in de koelkast laten ontdooien. Zelfstandig energie-opwekken is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een (duurzame) boiler of uiteraard een warmtepomp. Met zeer lage buitentemperaturen koop je stroom in bij je energieleverancier. Maar, als jullie meer opwekken dan je gebruikt lever jij terug aan het net (salderen). Wanneer je dit verrekent spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de gebruikelijke gasgestookte ketel (zoals Remeha, Vaillant, Nefit, Atag of AWB) niet langer toegestaan. De “oude” gasgestookte ketel mag je dan alleen inwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp is de opvolger van de CV. Overweeg jij de optie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de volgende modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp haalt energie uit ventilatielucht net voor het naar buiten wordt afgevoerd. De warmte die hieruit ontstaat wordt gebruik door de CV-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor de centrale verwarming en warm water (keuken / badkamer). Dit noemen we ook een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een airco-achtig apparaat) neemt energie uit de lucht. De warmte uit de lucht wordt vervoerd naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. Dit systeem verandert de koude buitenlucht naar verwarmingswater van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp profiteert van energie uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. Het apparaat vormt dit om naar naar praktische warmte voor het aansturen van de verwarming van jouw woning en water om te gebruiken. De installatie kan twee dingen doen: warmte in de herfst en winter, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Haps is duur. Echter, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp. Dit systeem sluit je aan op de op gas draaiende ketel. De investering is relatief klein, en zonder moeite te installeren. Trouwens, ook beperk je het negatieve CO2 effect en bezuinig je op de energierekening. De investering ligt in de range tussen de €4000 – €7900. Dankzij de actuele ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Overveen afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Op dit moment is dit niet mogelijk bij alle bedrijven. Unieke leveranciers als Eneco, Powerpeers, Qurrent, Engie, Greenchoice, Pure Energie maken dit mogelijk. Op basis van je postcode spot jij binnen no-time welke groene stroom aanbieders in Haps beschikbaar zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is zo gepiept. Het stappenplan is: jullie bestaande abonnement stopzetten en daarna een groene leverancier kiezen. Overstappen naar groene stroom vraagt niet om verdere woningaanpassingen. De volgende energiemaatschappij pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven worden erg verleidelijk. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Haps aantrekkelijker als je het afzet tegen enkele jaren geleden. Er zijn steeds meer consumenten die mede hierdoor voorkeur hebben voor duurzaam geproduceerde energie. Door gebruik te maken van de groene energievergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een idee te geven van diverse energiecontracten vergelijk je hieronder vaak bestelde stroompakketten. Info: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Met behulp van de duurzame energie checker vind je vlug welke leveranciers duurzaam en schoon zijn.

Geldige contracten in de provincie Noord-Brabant

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas onbepaalde tijd

Energieprijzen Haps vergelijken Vergelijk de beste groene energie-aanbieders en welkomstacties voor gas en stroom.