Loading...

Groene stroom Overveen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we met milieuvriendelijke, onuitputbare bronnen als biomassa, wind, waterkracht, bodemwarmte, zon. Of lees direct meer over veel gebruikte alternatieve energiebronnen in februari 2024. Dit is beduidend beter voor het milieu dan grijze elektriciteit dat wordt opgewekt door gebruik te maken van fossiele brandstoffen zoals aardgas, steenkool of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Vandaag nog overstappen? Het assortiment groene energie van Nederlandse bodem begint steeds serieuzer te worden. Door middel van onze groene energie check kun je simpelweg alle groene energieleveranciers in Overveen vergelijken. Streven jullie ook naar gasvrij wonen? Raadpleeg hiervoor onze toelichting op energieneutraal wonen in Overveen en snuffel tussen de meest afgesloten duurzame energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Steeds meer huishoudens en zakelijke gebruikers kiezen voor een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom dankzij zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Interesse in een pakket met schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk wanneer met dit legt naast grijze elektriciteit van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Als je kiest voor hernieuwbare energie draag je bij aan de productie van groene energie.
 • Groene elektriciteit is gewoonlijk niet duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Reststroom terugleveren kan interessant zijn. We spreken hier over “salderen”, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • Duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Overveen

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Overveen vergelijken (februari 2024)? Start met onze duurzame energievergelijker! Vul jouw gegevens in, geef een schatting van je verbruik en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Vervolgens check je de beste groene leveranciers. Is groene stroom duurder i.v.m. stroom van fossiele brandstoffen? Dit is niet het geval! Mede door subsidies voor groene stroom en forse welkomstpremies en acties is het overstappen naar duurzame energie beslist aan te raden. Snel groene stroom in Overveen vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Voer je woonplaats in (prijzen schommelen per regio in Noord-Holland).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (gas en elektra).
 3. Heb je zonnepanelen? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Selecteer het onderwerp “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Bijv. specifiek stroom van windmolens van eigen bodem of zonne-energie.
 6. Denk na of jij Nederlandse schone energie wil inkopen (je weet dan zeker dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Selecteer het abonnement dat in jullie behoeftes voorziet. Opties zijn het meest aantrekkelijk geprijsde pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: Qwint voor gas en licht.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen als onder andere biomassa, waterkracht, zonne-energie, windenergie, aardwarmte zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de invloed op broeikaseffect wordt flink gereduceerd. Bovendien, alternatieve energie is onuitputtelijk. Heel anders i.v.m. kolen, petroleum, aardolie, steenkool (vuile stroom). De verbranding van deze fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Kies jij bewust voor een groene leefomgeving? Check snel de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in februari 2024. Vind alles uit over groene energie Erm vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Het CO-2 effect is 50 keer lager dan grijze stroom. Interesse in windenergie? Ga voor een maatschappij die stroom inkoopt van windmolens. Of kies voor een collectieve windmolen zoals Het Rode Hert (Culemborg).

Zonne-energie Overveen

Onze zon is een bron die oneindig gebruikt kan worden. Stap ook over naar zonne energie, en installeer zonnepanelen en zonneboilers. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of kies in onze groene energie vergelijker de mogelijkheid “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa-energie bezorgt ons meer dan de helft van de huidige voorradige duurzame energie. Energie uit biomassa kent z’n oorsprong in het verbrandingsproces van organische materialen als tuinbouwafval. Dit genereert warme lucht. De afkomst van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, zo ontstaat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en gebruiken dit voor ons verwarmingssysteem. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Daarnaast kennen we stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Bloemendaal.

groene-stroom-overveen

Een energieneutrale woning in Overveen rond februari 2024

Op basis van Groenestroomaanbieding.nl bekijk je nuttige uitleg over groene stroom Overveen. Echter, waarom eigenlijk betalen voor stroom, als je ook zelf kan produceren. Een woning met nauwelijks tot geen energierekening beschrijven we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Overveen is onderwerp van gesprek. Zo’n woning verwezenlijk jij op de volgende manier:

 • Jouw huis voorzien van goede isolatie.
 • Het afnemen van energie onder controle krijgen.
 • De stroom die je verbruikt zelf opwekken.

De elektra consumptie verminderen is te realiseren door te kiezen voor producten met A++ label en bewuster om te gaan met stroom. Bijvoorbeeld “de verwarming omlaag doen” en de kachel `s nachts uit zetten. Het zelf opwekken van stroom gaat middels zonnepanelen, een (duurzame) boiler of een warmtepompsysteem. Met zeer lage buitentemperaturen zul je elektriciteit inkopen bij jouw aanbieder. Intussen, als jullie meer opwekken dan je gebruikt lever jij terug aan het net (salderen). Uiteindelijk realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de “oude” verwarmingsketel (als Intergas, Nefit, Atag, Vaillant of AWB) verbannen. De “gewone” mono cv-ketel mag je dan enkel vervangen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing worden als opvolgers gezien. Denk je aan de mogelijkheid: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor onderstaande types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt energie uit ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt afgezogen. De warmte uit de lucht komt bij de CV terecht. De gasketel gebruikt deze energie voor verwarming (vloer / radiator) en voor het efficiënt opwarmen van water. We spreken dus over een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een soort airco) nuttigt warmte uit de omgevingslucht. De onttrokken warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. De warmtepomp converteert de buitenlucht van 5 graden naar heet water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant profiteert van warmte uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. De installatie verwerkt dit naar geschikte warmte voor de opwarming van jouw huis en kraanwater. Het systeem kan twee dingen doen: verwarming in de koude maanden, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Overveen kan duur uitvallen. Goed om te weten, je kunt besparen: een hybride warmtepomp systeem. Dit systeem sluit je aan op jullie gas-ketel. Voordelig, en eenvoudig te installeren. Tevens verminder jij de bijdrage aan het broeikaseffect en bespaart men op kosten van energie. De prijs ligt zo tussen de €3700 en €6500. Via de aantrekkelijk ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Start nu ook met groene stroom in Achthuizen afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Momenteel is dat geen optie bij alle aanbieders. Vooral maatschappijen zoals Pure Energie, Engie, Powerpeers, Eneco, Qurrent, Greenchoice zijn hierin gespecialiseerd. Door te adres te gebruiken check jij snel welke groene stroom aanbieders in Overveen operationeel zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is kinderspel. Twee acties zijn belangrijk: je bestaande contract opzeggen en hierna een groen energiecontract afsluiten. Overstappen naar groene stroom vraagt niet om verdere actie van jou kant. De volgende energiemaatschappij zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn opvallend schappelijk. Vandaag de dag zijn de prijzen van groene energie Overveen sterk verlaagd als je het afzet tegen een paar jaar terug. Er zijn steeds meer consumenten die om deze reden neigen naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Geholpen door onze groene stroom vergeljker reken je ’t zelf uit.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een indruk te geven van verschillende pakketten ontdek je onderstaand toonaangevende contracten. Update: je vind daarbij ook diverse aanbieders van grijze gas en stroom. Dankzij onze groene stroom checker vergelijk je binnen no-time welke abonnementen echt “schoon” zijn.

Huidige contracten in de provincie Noord-Holland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Vattenfall – Stroom en Gas Onbepaalde tijd
 • UnitedConsumers – Windstroom en Gas Variabel 3 jaar

Energieprijzen Overveen vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energieleveranciers en aanbiedingen voor gas en elektra.