Loading...

Groene stroom Achthuizen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand aan de hand van niet vervuilende, onuitputtelijke bronnen zoals aardwarmte, zon, bodemwarmte, wind, biomassa. Lees ook het kopje over top-4 alternatieve energiebronnen in april 2024. Dit is beduidend beter voor het milieu in vergelijking met grijze energie dat wordt gecreëerd op basis van fossiele brandstoffen zoals o.a. aardolie, aardgas of steenkool. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. À la minute overstappen? Het aanbod met groene Nederlandse energie wordt alsmaar beter. Door middel van de groene stroom vergelijker kun jij simpelweg alle groene energieleveranciers in Achthuizen vergelijken. Streef jij naar geen gasververbruik meer? Check daarvoor onze toelichting op energieneutraal wonen in Achthuizen en check de meest afgesloten milieuvriendelijke energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Meer en meer huishoudens en bedrijven stappen over naar een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom met behulp van zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Oriënteer jij je op een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk als je het vergelijkt met grijze stroom van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij de productie van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Zodra jij gaat voor hernieuwbare energie stimuleer je de productie van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is gewoonlijk nauwelijks duurder dan grijze stroom.
 • Je eigen stroom weer terugleveren behoort tot de mogelijkheden. We spreken hier over “salderen”, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • Onze duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Achthuizen

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Achthuizen vergelijken (april 2024)? Open dan onze groene energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, schat jouw verbruik en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Hierna ontdek je de beste groene energieleveranciers. Is groene stroom / energie hoger geprijsd dan stroom van fossiele brandstoffen? Dit valt reuze mee! Middels subsidies voor duurzame energie en interessante welkomstbonussen is overstappen naar groene stroom zeer aantrekkelijk. Zonder problemen groene stroom in Achthuizen vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Voer je woonplaats in (de actuele tarieven zijn weer anders per woonplaats in Zuid-Holland).
 2. Voer je verwachte gebruik in (gas en elektra).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Trek dit daarvan af.
 4. Zoek de keuze “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Dit kan zijn windmolens of zonnestroom uit NL.
 6. Kies of jij Nederlandse schone energie wil inkopen (jij mag er van vanuit gaan dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Ga voor het abonnement wat jullie geschikt vinden. Dat kan zijn een goedkoop energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: gas van Cogas.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld windenergie, zonne-energie, bodemwarmte, aardwarmte, biomassa zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de uitstoot van CO2 zijn heel minimaal. Daarnaast, deze alternatieve energie raakt nooit op. Heel anders i.v.m. aardolie, kolen, steenkool, aardgas (vuile elektriciteit). Het gebruik van de fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Wil jij ook een schonere wereld? Hieronder vind je de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in april 2024. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Nijlande vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom waarbij de lucht niet vervuild wordt. Uitstoot van CO-2 kan zo enorm gereduceerd worden. Gebruik maken van windenergie? Kies voor een leverancier met groene stroom van de wind. Of neem een aandeel in een winddeel van een windmolen als De Witte Juffer (Culemborg).

Zonne-energie Achthuizen

Zonne-energie is een bron die onuitputtelijk is. Ervaar de kracht van zonnestroom, en ga voor zonneboilers en zonnecellen. Participeer in een zonnepanelenpark. Of kies in onze groene stroom checker de filter “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa beslaat meer dan de helft van de duurzame energie in Nederland. Energie uit biomassa kent z’n oorsprong in vergissing en vergassing van organische stoffen als afval van landbouw. Dit produceert warmte. De herkomst van biomassa is vaak onduidelijk. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, op die manier ontstaat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en gebruiken dit voor het verwarmen van woningen. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Daarnaast kennen we stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Goeree-Overflakkee.

groene-stroom-achthuizen

Een energieneutrale woning in Achthuizen rond april 2024

Middels deze webpagina ontdek je bruikbare info over groene stroom Achthuizen. Echter, waarom zou ik betalen voor stroom, terwijl jij ook zelf stroom kan opwekken? Een huis met een bescheiden of geen energierekening markeren we als “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Achthuizen is onderwerp van gesprek. Dit soort huizen realiseren jullie door de volgende aanpassingen te doen:

 • Je woning voorzien van goede isolatie.
 • Gas en stroom gebruik reduceren.
 • De energie die je consumeert zelfstandig producten.

Het gebruik van elektra verlagen doe je door te letten op het A++ label en bewust bezig te zijn met je verbruik. Denk aan “het gebruik van lichtdimmers” en gebruik ‘kleurdoekjes’ om verschillende wassen te combineren. Zelfstandig energie-opwekken doe je met zonnecellen, een boiler en natuurlijk een warmtepompsysteem. In het najaar en winter zul je elektriciteit inkopen bij je aanbieder. Evengoed, in de zomer kun jij (energie) terugleveren (salderen). Over een jaar gemeten kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de “oude” hr-ketel (Remeha, Vaillant, Nefit, Intergas of Atag) verboden. De “gewone” gasgestookte ketel kun je dan enkel vervangen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie worden veel toegepast. Zit je eraan te denken: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de volgende type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt warmte uit de ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt vervoerd. De gewonnen warmte komt bij de CV terecht. De HR-ketel past deze warmte toe voor het verwarmen van de woning en voor het efficiënt opwarmen van water. Het is dus een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een airco-achtig apparaat) nuttigt warmte uit plaatselijke lucht. Deze warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. De installatie verandert de koude buitenlucht naar verwarmingswater tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant nuttigt warmte uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het vernuftige systeem converteert dit naar hogere temperatuur warmte voor de centrale verwarming van jouw appartement en kraanwater. Het systeem werkt 2 kanten op: warmte in de herfst en winter, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Achthuizen kan veel geld kosten. Maar, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp installatie. Een combinatie van een warmtepomp met jouw huidige cv-ketel. Voordelig, en simpel te installeren. Trouwens, ook verklein je het negatieve CO2 effect en bezuinig je op maandelijkse energielasten. De aanschafprijs varieert tussen €2400 en €7600. Met behulp van de ruime ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Hinnaard afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Op dit moment kan dit niet bij alle maatschappijen. In het bijzonder aanbieders zoals Greenchoice, Eneco, Qurrent, Engie, Pure Energie, Van de Bron verzorgen dit voor je. Door te adres te gebruiken spot jij vandaag nog welke groene stroom aanbieders in Achthuizen actief zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is een eitje. De beste manier: je actuele contract beëindigen en nadien een groene leverancier kiezen. Overstappen naar groene stroom vraagt niet om verdere actie van jou kant. Je nieuwe aanbieder regelt het papierwerk.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeer verleidelijk. Momenteel zijn prijzen van groene energie Achthuizen flink lager in verhouding tot jaren geleden. We zien meer en meer gezinnen op basis daarvan neigen naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Middels onze “groene” vergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een gevoel te geven van diverse abonnementen tref je hierna toonaangevende stroom abonnementen. Opmerking: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Middels onze groene stroom checker vergelijk je vandaag nog welke pakketten duurzaam en schoon zijn.

Actuele contracten in de provincie Zuid-Holland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 2 jaar Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Budget Energie – Modelcontract stroom en gas
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie

Energieprijzen Achthuizen vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energieleveranciers en welkomstacties voor elektriciteit en gas.