Loading...

Groene stroom Nijlande Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we via niet vervuilende, duurzame bronnen zoals biomassa, aardwarmte, zon, waterkracht, wind. Zie ook alle veel gebruikte alternatieve energiebronnen in juli 2024. Het is veel duurzamer dan grijze elektriciteit dat wordt opgewekt met behulp van fossiele brandstoffen zoals steenkool, aardolie of aardgas. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Nu overstappen? De keuze m.b.t. groene energie van Nederlandse bodem begint steeds serieuzer te worden. Middels onze groene energie check kun jij eenvoudig alle groene energieleveranciers in Nijlande vergelijken. Wil jij ook geen gasververbruik meer? Raadpleeg hiervoor onze toelichting op energieneutraal wonen in Nijlande en snuffel tussen de meest afgesloten milieuvriendelijke energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Opvallend veel Nederlanders en ondernemers sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom met behulp van zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Interesse in het overstappen naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten ten opzichte van grijze energie van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Als je overstapt naar hernieuwbare energie bevorder je verdere uitbreiding van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is normaal amper duurder dan grijze elektra.
 • Reststroom terugleveren is een optie. Dit heet salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Nijlande

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Nijlande vergelijken (juli 2024)? Ga aan de slag met de duurzame energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en selecteer het type groene stroom en groen gas. Daaropvolgend vergelijk je de relevante groene stroom aanbieders. Is groene stroom / energie hoger geprijsd i.v.m. grijze elektra? Dit is niet het geval! Aan de hand van subsidieregelingen en interessante welkomstaanbiedingen is switchen naar duurzame stroom beslist aan te raden. Eenvoudig groene stroom in Nijlande vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Start met je postcode en huisnummer (tarieven zijn weer anders per woonplaats in Drenthe).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (elektriciteit & gas).
 3. Heb je zonnepanelen? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Ga naar het kopje “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Mogelijkheden zijn hier o.a. Nederlandse windparken of zonnepanelen.
 6. Beslis of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (jij mag er van vanuit gaan dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Kies het pakket dat bij jou past. Bijvoorbeeld het goedkoopste pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: De Vastelastenbond tarieven juli 2024.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen als onder andere windenergie, aardwarmte, zonne-energie, waterkracht, bodemwarmte vervuilen de lucht nauwelijks en de uitstoot van CO2 zijn amper meetbaar. En wat je niet mag vergeten, deze alternatieve energie is onuitputbaar. Heel anders i.v.m. aardolie, steenkool, petroleum, kolen (grijze stroom). Het gebruik van alle fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Zet jij je in voor een beter milieu? Bekijk dan de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in juli 2024. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie De Zilk vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder de lucht te vervuilen. Uitstoot van CO-2 is 50 keer lager dan grijze stroom. Stap jij over op windenergie? Switch naar een aanbieder met groene stroom van de wind. Of neem een aandeel in een collectieve windmolen zoals De Trouwe Wachter (Burgerbrug).

Zonne-energie Nijlande

De zon is een duurzame bron die onuitputtelijk is. Ontdek zelf de voordelen van zonnekracht, en neem zonneboilers en zonnecellen. Participeer in een zonnepanelenpark. Of selecteer in onze groene energie checker de mogelijkheid “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van de actuele leverbare duurzame energie. Biomassa-energie komt tot stand door het verbrandingsproces van organisch afval zoals etensresten. Hier komt warmte uit voort. De herkomst van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), zo ontstaat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit passen we toe voor het opwarmen van onze woning. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Aa en Hunze.

groene-stroom-nijlande

Een energieneutrale woning in Nijlande rond juli 2024

Door middel van Groenestroomaanbieding.nl lees je handige uitleg over groene stroom Nijlande. Alleen, waarom zou ik een stroomcontract afsluiten, terwijl jij ook zelf kan realiseren. Een huis met een lage of geen energienota bestempelen we als “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Nijlande is een wens van vele. Dit soort huizen bewerkstellig je aan de hand van drie aspecten:

 • Je huis uitrusten met een goede isolatie.
 • Gas en stroom gebruik verlagen.
 • De energie die je consumeert lokaal opwekken.

Het gebruik van elektra beperken is te realiseren door energiezuinige apparaten te gebruiken, en actief te letten op energie. O.a. “een afwasteil gebruiken” en je verwarming op tijd op de nachtstand zetten. Het opwekken van energie kan met zonnepanelen, een zonneboiler plus een warmtepomp (ketel). In koude periodes zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij een aanbieder. Echter, in de warmte maanden lever jij terug aan het net (salderen). Al met al spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de “oude” gasgestookte ketel (zoals AWB, Intergas, Vaillant, Remeha of Nefit) verboden. De huidige mono cv-ketel mag je dan alleen nog maar inwisselen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride installatie is sterk in opkomst. Ben jij ook bezig met de kwestie: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de diverse types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp benut warmte uit de ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt geventileerd. De energie die dat genereert gaat naar je cv-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor het opwarmen van je huis en voor het efficiënt opwarmen van water. Oftewel: een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een speciale buitenventilator) nuttigt energie uit de omgevingslucht. De gewonnen warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. Het systeem zet de koude lucht om in naar heet gebruikswater van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp profiteert van warmte uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het systeem verwerkt dit naar hogere temperatuur warmte voor het opwarmen van jouw appartement en water om te gebruiken. Het systeem heeft een dubbele functie: verwarming in de koude maanden, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Nijlande kan duur uitvallen. Maar, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp. De warmtepomp wordt aangesloten op jouw huidige cv-ketel. Niet al te duur, en probleemloos te installeren. Tevens beperk je het negatieve CO2 effect en bespaar jij op de energierekening. Het tarief ligt in de range tussen de €3100 – €6700. Via de aantrekkelijk ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Wijnbergen afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Tegenwoordig is dat geen optie bij alle leveranciers. Specifieke bedrijven als Pure Energie, Engie, Powerpeers, Greenchoice, Eneco, Qurrent focussen hierop. Door je postcode in te vullen tref je rap welke groene stroom aanbieders in Nijlande operationeel zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is heel eenvoudig. De beste manier: jouw lopende levering stopzetten en nadien een groene leverancier kiezen. Naar groene stroom overstappen vereist geen aanpassingen in de meterkast. De volgende aanbieder regelt het papierwerk.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn best aantrekkelijk. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Nijlande aantrekkelijker in vergelijking met jaren geleden. We zien meer en meer mensen op basis daarvan neigen naar dit milieuvriendelijke alternatief. Door middel van onze groene stroom vergeljker reken je ’t zelf uit.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een voorbeeld te geven van diverse energiecontracten ontdek je onderstaand toonaangevende energiecontracten. Commentaar: hiertussen zitten ook een aantal contracten op basis van grijze gas en stroom. Door gebruik te maken van de duurzame energie checker achterhaal je rap welke abonnementen echt duurzaam en schoon zijn.

Actuele contracten in de provincie Drenthe

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 1 jaar vast
 • Vattenfall – Groen uit Nederland en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas Variabel 1 jaar

Energieprijzen Nijlande vergelijken Vergelijk de beste groene energiebedrijven en contracten voor elektra en gas.