Loading...

Groene stroom Wijnbergen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we op basis van niet vervuilende, duurzame bronnen zoals aardwarmte, waterkracht, bodemwarmte, wind, biomassa. Zie ook alle top-4 alternatieve energiebronnen in mei 2024. Het is veel milieuvriendelijker wanneer je het vergelijkt met grijze energie dat wordt voortgebracht middels fossiele brandstoffen als aardolie, aardgas of steenkool. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Zonder problemen overstappen? Het aantal leveranciers van Hollandse groene energie groeit snel. Middels de duurzame energie checker kun jij binnen no-time alle groene energieleveranciers in Wijnbergen vergelijken. Wil jij ook een huis zonder gas? Zie ook onze toelichting op energieneutraal wonen in Wijnbergen of bekijk de populaire duurzame energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Steeds meer woningeigenaren en ondernemers sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend met behulp van zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Denk jij na over het overstappen naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas in vergelijking met grijze stroom van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij de productie van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Als je overstapt naar hernieuwbare energie motiveer je innovatie op het gebied van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is normaal nauwelijks duurder dan grijze elektra.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren is zeker mogelijk. We spreken hier over “salderen”, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Wijnbergen

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Wijnbergen vergelijken (mei 2024)? Gebruik onze groene energievergelijker! Voer jouw gegevens in, geef een schatting van je verbruik en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Daaropvolgend vind je de beste groene stroomleveranciers. Is groene stroom prijziger i.v.m. stroom van fossiele brandstoffen? Gelukkig is dat niet waar! Via subsidieregelingen en interessante welkomstaanbiedingen is overstappen naar groene energie een goed idee. Eenvoudig groene stroom in Wijnbergen vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen van groene stroom zijn afhankelijk van regio in Gelderland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (gas en stroom).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Breng dat in mindering.
 4. Selecteer het onderwerp “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Dit kan zijn windmolens uit NL of zonneweides.
 6. Denk na of jij de schone energie uit Nederland wil afnemen (je mag er dan op vertrouwen dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Klik op het aanbod dat je wensen dekt. Selecteer direct een goedkoop contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: abonnement bij HVC.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen zoals waterkracht, bodemwarmte, zonne-energie, windenergie, biomassa vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de uitstoot van CO2 is minimaal. Het goede nieuws is, deze alternatieve energie is onuitputtelijk. Heel anders i.v.m. petroleum, kolen, aardgas, steenkool (grijze stroom). Het verbranden van alle fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Zet jij je in voor een schonere wereld? Lees dan over de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in mei 2024. Ook interessant: groene energie Mariënheem vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Het CO-2 effect is minimaal. Switchen naar windenergie? Kies voor een energiemaatschappij met groene windstroom. Een alternatief is een collectieve windmolen zoals De Trouwe Wachter (Burgerbrug).

Zonne-energie Wijnbergen

De zon is een duurzame bron die oneindig gebruikt kan worden. Profiteer zelf van zonnestroom, en bestel boilers en zonnepanelen. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of kies in de vergelijkingstool de mogelijkheid “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa-energie is verantwoordelijk voor ruim 60% van de duurzame energie in Nederland. Biomassa energie ontstaat door het verbrandingsproces van organische stoffen als aardappelschillen. Hiermee genereert men warmte. De oorsprong van de biomassa is vaak onduidelijk. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, op die manier ontstaat bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit wenden we aan voor het opwarmen van onze woning. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Montferland.

groene-stroom-wijnbergen

Een energieneutrale woning in Wijnbergen rond mei 2024

Op basis van Groenestroomaanbieding.nl vind je uitgebreide uitleg over groene stroom Wijnbergen. De vraag is, hoezo betalen voor stroom, wanneer men ook zelf kan produceren. Een appartement met een verwaarloosbare of geen energielasten markeren we als “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Wijnbergen zien we steeds meer. Zo’n woning bewerkstellig je op de volgende manier:

 • Je huis redelijk tot goed isoleren.
 • Energieverbruik reduceren.
 • De vereiste energie met eigen materiaal genereren.

De elektra consumptie verlagen doe je door energiezuinige apparaten te gebruiken, en dagelijks te focussen op stroom. Bijvoorbeeld “een afwasteil gebruiken” en je verwarming op tijd op de nachtstand zetten. De productie van energie is eenvoudig via zonnecellen, een zonneboiler en steeds vaker met een warmtepomp. In koude periodes heb je wel stroom nodig van jullie energieleverancier. Daarentegen, in de warmte maanden kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Onder aan de streep spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de oude en vertrouwde gasgestookte ketel (zoals Intergas, Remeha, Nefit, Atag of AWB) niet langer toegestaan. De “oude” gasgestookte ketel mag je dan enkel inruilen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem is sterk in opkomst. Overweeg jij de optie: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de diverse soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp benut energie uit ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt geventileerd. De energie die dat genereert gaat naar je cv-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor het verwarmen van de woning en heet tapwater (douche/bad). In dit geval hebben we het over een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een soort airco) onttrekt de warmte uit de lucht. De gewonnen warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp binnen in huis. Het systeem converteert de buitenlucht van 5 graden naar heet gebruikswater rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp neemt energie uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp converteert dit naar geschikte warmte voor de centrale verwarming van jullie huis en kraanwater. Het product kent 2 toepassingen: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Wijnbergen is kostbaar. Gelukkig, je kunt besparen: een hybride warmtepomp. Dit systeem sluit je aan op de gasgestookte ketel. De investering is relatief klein, en zonder problemen te installeren. Overigens verminder jij de bijdrage aan het broeikaseffect en kan jij besparen op energielasten. Het tarief ligt zo tussen de €2500 t/m €7500. Mede door de toepasbare ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Gouderak afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Hedendaags vind je de groene contracten niet bij alle aanbieders. Specifieke organisaties als Engie, Pure Energie, Qurrent, Powerpeers, Van de Bron, Greenchoice faciliteren dit. Op basis van je postcode zie jij moeiteloos welke groene stroom aanbieders in Wijnbergen beschikbaar zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is heel eenvoudig. Twee acties zijn belangrijk: jullie bestaande levering ontbinden en uiteraard een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Overstappen naar groene stroom vereist geen aanpassingen in de meterkast. Jullie nieuwe aanbieder doet dit voor jou.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn erg goed. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Wijnbergen fors lager dan de beginperiode. Er zijn steeds meer families die daardoor neigen naar duurzaam geproduceerde energie. Dankzij de groene energievergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een voorbeeld te geven van huidige contracten vind je hierna vaak bestelde stroom abonnementen. Belangrijk: daartussen vind je ook enkele acties met grijze gas en stroom. Middels onze groene energie check bekijk je simpelweg welke contracten daadwerkelijk “schoon” zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 4 jaar Actie
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 3 jaar vast Actie
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 5 jaar
 • Nederlandse Energie Maatschappij – Modelcontract Groene Stroom en Gas

Energieprijzen Wijnbergen vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energiemaatschappijen en welkomstacties voor gas en elektriciteit.