Loading...

Groene stroom Gouderak Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand met milieuvriendelijke, toekomstbestendige bronnen als bodemwarmte, waterkracht, zon, aardwarmte, biomassa. Zie ook alle veel gebruikte alternatieve energiebronnen in juni 2024. Het is een stuk schoner vergeleken met grijze stroom dat wordt gecreëerd met fossiele brandstoffen zoals aardgas, steenkool of aardolie. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Gelijk overstappen? Het aanbod met groene energie van Nederlandse bodem wordt alsmaar beter. Op basis van onze groene energie check kan je simpelweg alle groene energieleveranciers in Gouderak vergelijken. Streven jullie ook naar een huis zonder gas? Zie ook de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Gouderak of doorzoek de huidige duurzame energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Verrassend veel gezinnen en ondernemers kiezen voor een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend geholpen door zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Overweeg jij de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen in vergelijking met grijze energie van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het genereren van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Op het moment dat je gaat voor hernieuwbare energie draag je bij aan verdere uitbreiding van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is meestal net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze elektriciteit.
 • Reststroom terugleveren is een optie. We spreken hier over “salderen”, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Gouderak

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Gouderak vergelijken (juni 2024)? Start met onze groene energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en selecteer het type groene stroom en groen gas. Hierna detecteer je de beste groene maatschappijen. Is groene energie / stroom hoger geprijsd i.v.m. grijze energie? Dit valt reuze mee! Mede door subsidies voor duurzame energie en royale welkomstpremies is het overstappen naar duurzame energie beslist aan te raden. Nu groene stroom in Gouderak vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (tarieven verschillen per woonplaats in Zuid-Holland).
 2. Voer je verwachte gebruik in (gas en elektra).
 3. Heb je zonnepanelen? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Gebruik het menu “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Je kunt denken aan Nederlandse windparken of zonne-energie.
 6. Kies bewust of je schone energie uit Nederland wilt (jij mag er van vanuit gaan dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Maak een keuze voor het contract met de beste voorwaarden. Opties zijn het meest aantrekkelijk geprijsde pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: oversluiten Qwint.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld bio, zon, wind, water, bodem zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de CO-2 uitstoot zijn amper meetbaar. Daarnaast, de genoemde alternatieve energie is onuitputbaar. Totaal niet te vergelijken met aardolie, kolen, steenkool, petroleum (vuile stroom). Het huidige verbranden van de fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Kies jij bewust voor een schonere wereld? Bekijk dan de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in juni 2024. Lees nu verder over groene energie Venlo vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder de lucht te vervuilen. Het broeikaseffect is 50 keer lager dan grijze stroom. Switchen naar windenergie? Selecteer een energieleverancier die Hollandse windstroom aanbiedt. Of schrijf je in voor een wind-energieproject (collectief) als De Blauwe Reiger (Burgerbrug).

Zonne-energie Gouderak

Onze zon is het type energie die nooit opraakt. Kies ook voor de mogelijkheden van onze zon, en bestel zonnepanelen en zonneboilers. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of markeer in onze groene stroom checker de mogelijkheid “zonne-energie”.

Biomassa

Biomassa energie beslaat meer dan de helft van de actuele leverbare duurzame energie. Energie uit biomassa wordt gemaakt door vergissing en vergassing van organisch afval zoals mest en maïs. Dit produceert warmte. De herkomst van biomassa is doorgaans twijfelachtig. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, we noemen dat bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit wenden we aan voor het opwarmen van onze woning. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Daarnaast kennen we stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Ouderkerk.

groene-stroom-gouderak

Een energieneutrale woning in Gouderak rond juni 2024

Middels deze website vergelijk je handige uitleg over groene stroom Gouderak. Interessant, waarom stroom afnemen, als je ook zelf kan genereren. Een huis met nauwelijks tot geen energienota bestempelen we als “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Gouderak is onderwerp van gesprek. Dit soort huizen bereiken jullie aan de hand van drie aspecten:

 • Je huis zo goed mogelijk isoleren.
 • Het verbruik van energie minimaal houden.
 • De benodigde energieopwekking middels panelen.

De stroomconsumptie verminderen is te realiseren door A++ apparaten aan te schaffen, en dagelijks te focussen op jouw apparaten. Denk aan “bewust met de waterkoker omgaan” en een modulerende thermostaat gebruiken. De productie van energie doe je met zonnecellen, een (zonne) boiler plus een warmtepomp (ketel). Als het buiten koud is zul je elektriciteit inkopen bij je energieleverancier. Maar, als het warm is kun jij (energie) terugleveren (salderen). Al met al heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de klassieke cv-ketel (van Remeha, Intergas, AWB, Atag of Vaillant) niet langer toegestaan. De oude & vertrouwde CV-ketel op gas mag je dan alleen nog maar omwisselen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride oplossing zijn populaire opties. Ben jij ook bezig met de kwestie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de volgende types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp profiteert van warmte uit de ventilatielucht net voor het naar buiten wordt gestuurd. De gewonnen warmte wordt gebruik door de CV-ketel. Je ketel verwerkt deze warmte voor het aansturen van de verwarming en voor het efficiënt opwarmen van water. In dit geval hebben we het over een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (met een soort ventilator) benut de warmte uit de buitenlucht. Deze warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp die je in de woning plaatst. De installatie transformeert de buitenlucht naar verwarmingswater van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie onttrekt energie uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het apparaat converteert dit naar toepasbare warmte voor het verwarmen van jouw appartement en kraanwater. De installatie kan twee dingen doen: verwarmen in de winter, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Gouderak is prijzig. Gelukkig, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp. Dit systeem sluit je aan op jullie gas-ketel. Niet al te duur, en zonder problemen te installeren. Verder verlagen jullie schadelijke CO2 effecten en kan jij besparen op energielasten. Het tarief ligt zo tussen de €4100 tot €6400. Mede door de toe te passen ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Oploo afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Momenteel kan dit niet bij alle aanbieders. Met name bedrijven als Qurrent, Powerpeers, Van de Bron, Pure Energie, Greenchoice, Engie verzorgen dit voor je. Wanneer je jouw postcode invoert ontdek jij binnen no-time welke groene stroom aanbieders in Gouderak beschikbaar zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is heel eenvoudig. Wat jij moet doen: het huidige verbintenis stopzetten en daaropvolgend een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen op groene stroom vraagt niet om verdere woningaanpassingen. De aanstaande maatschappij zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn opvallend goed. Op dit moment zijn de prijzen van groene energie Gouderak aantrekkelijker wanneer je dit vergelijkt met de beginperiode. We horen van veel klanten die oversluiten naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. D.m.v. onze groene energie vergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een indruk te geven van enkele contracten tref je bijgaand de meest populaire pakketten. Opmerking: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Middels onze groene energie check ontdek je onmiddellijk welke pakketten “schoon” zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Zuid-Holland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – Modelcontract Groene Stroom en CO2-gecompenseerd Gas
 • EnergieFlex – Modelcontract Groene Stroom en Gas
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 5 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Gouderak vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energie-aanbieders en welkomstacties voor elektriciteit en gas.